![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C5-00] Komputer nie wykrywa, nie włącza się |
---|
![]() |
16 Apr 2013, o 22:24 |
czajnior20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Kupiłem 2 nokie C5. Jedna Nokia, była w 100% sprawna, lecz nie miałem baterii. Przełożyłem baterię z innej C5 i działała bez zarzutu. Odstawiłem do szuflady, poleżała 2tyg, wkładam nową baterię a tu "Phone Startup...." wszyscy wiedza o co chodzi. Postanowiłem wgrać soft w trybie dead lecz tutaj jest problem gdyż telefon nie jest wykrywalny przez komputer. Próbowałem na komputerze stacjonarnym i na laptopie. Telefon włącza się do momentu Phone Startup. Druga Nokia miała komunikat Phone Startup od początku. Postanowiłem wgrać soft, lecz pomyliłem RM, i wgrałem RM-745 do 645. Nie wiem jak to możliwe że telefon przyjął innym RM, lecz po zakończeniu wgrywania softu telefon już się nie uruchamia, jedynie wibruje. Proszę o pomoc |
Last post |
![]() |
![]() |
16 Apr 2013, o 22:39 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nic nie zrobisz. Pozostaje tylko serwis.
|
![]() |
![]() |
16 Apr 2013, o 23:27 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Spróbuj ją sformatować, *, 3, zielona słuchawka, włącz ją i czekaj aż zapyta o godzinę.
2. Tu może być problem jeśli wgrałeś FW C5 5MP wyższe jak 071.003 ze względu na brak możliwości downgrade w C5 łatwym sposobem. Ale najpierw wgrałbym najwyższe oryginalne i spróbował czy będzie działać, jak nie to zaryzykowałbym jeszcze raz wgrać od 5MP ALE w wersji 101 czy tam 102, jaka najnowsza z PL językiem. Jak nie - tylko kumaty serwis na boxie ją postawi. Jeśli nie padł procesor co nie opłaca się w niej wymieniać ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|