Wstęp A więc zaczne jak doszłem do kupna tego telefonu , na początku chciałem kupić nokie c3 bo ma qwerty i myślałem że qwerty to najwygodniejsza klawiatura pod słońcem

Wygląd
Samsung GT s5230w prezentuje się bradzo poważnie i biznesowo (szczególnie wersia czarna)

Coś o telefonie ogółem
Sam telefon robi dobre wrażenie. Duży, 3-calowy wyświetlacz, przyciski funkcyjne od poziomu głośności, aparatu oraz wejście usb są umieszczone po bokach telefonu. Niestety nie znajdziemy tu oddzielnego złącza 3.5 mm , słuchawki podłączane są pod to samo wejście co ładowarka, możliwy jest jednak zakup przejściówki z tego gniazda na jack 3,5 mm. Obudowa jest dobrze spasowana , nic nie trzeszczy lecz tylka osłona baterii telefonu jest bardzo podatna na rysowanie , juz po kilku godzinach zauważyłem drobne rysy.
Pudełko
W pudełku znajdziemy
- ładowarka sieciowa
- kabel USB
- zestaw słuchawkowy
- płyta cd
- instrukcja
- gwarancja
- ja dostałem gratis rysik

Zalet i wady telefonu
zalety:
+ wygląd
+ szybki soft
+ solidne wykonanie
+ bardzo , bardzo dobry aparat jak na 3.2 mpx
+ precyzyjne manu
+ długo trzymająca bateria
+ błyszczy się jak psu j**a

+ wi fi
+ odczytuje pliki pdf itp
wady:
- tylna klapka się szybko rysuje

nie ma więcej wad bo to bardzo porządny telefon jak dla mnie!
W pełni dotykowy interfejs
- TouchWiz v1.0 zapewnia bardziej wszechstronną, intuicyjną i łatwą nawigację;
- Duży wyświetlacz (3,0”) WQVGA o 262 tys. kolorów podkreśla styl i optymalizuje widok;
- Wyświetlacz LCD 16:9 obsługuje klawiaturę QWERTY, co ułatwia wprowadzanie tekstu;
- Automatyczne obracanie obrazu poprawia widoczność dużych ilości informacji lub obrazów.
Widgety
- Mobilne widgety – spersonalizowane i przydatne (zegar, terminarz i wiele innych);
- Widgety online – źródło przydatnych informacji na bieżąco (giełda, pogoda, wiadomości etc.).
Lepszy aparat
- Matryca 3.2 Mpix – wysoka jakość zdjęć w ruchu;
- Smile Shot – wszystkie zdjęcia z uśmiechem;
- Intuicyjny interfejs dotykowy zapewnia komfort i dynamikę fotografowania;
- Zdjęcia zorganizowane w łatwy do przeglądania album;
- Bezpośrednia edycja zdjęć bez korzystania z komputera.
Muzyka
Odtwarzacz plików muzycznych (MP3, AAC, AAC+, e-AAC+, WMA, WAV);
- Technologia DNSe poprawia akustykę – w tym wirtualny dźwięk 3D i korektor graficzny;
- Funkcja rozpoznawania muzyki – wystarczy nagrać kilka sekund i przesłać do serwera, który zidentyfikuje utwór i wykonawcę;
- MTP – łatwe porządkowanie muzyki i zarządzanie utworami;
- Muzyka w tle podczas korzystania z innych aplikacji;
- Radio FM z RDS – dostęp „non stop” do muzyki i informacji.
internet
- W pełni funkcjonalna przeglądarka (Jasmine);
- Optymalizacja widoku stron – układ pionowy i poziomy z automatycznym obrotem;
- Łatwy dostęp do Google Mail, Google Search i Google Maps;
- Czytnik RSS pobiera wiadomości i multimedia automatycznie;
- SharePix do aktualizacji blogów – bez użycia komputera
Soft

Menu w tym telefonie ma dwie wady. Pierwsza to podmenu "Ustawienia". Być może mam po prostu awersję do Samsungów, ale dla mnie poszczególne opcje są nielogicznie poukładane. Podobnie nie rozumiem, dlaczego w głównym menu znalazła się pozycja "Udostępnianie zdjęć". Drugą wadą są motywy - do dyspozycji mamy tylko czerwony i zielony, które wyglądają dość niepoważnie. Brakuje mi jakiegoś prostego czarnego lub białego. Na szczęście tym razem efekty wizualne nie spowalniają pracy urządzenia.

W Samsungu GT S5230w w głównym menu nie znajdziemy paska statusu z godziną, ikonami nieprzeczytanych wiadomości, itd. Zamiast tego mamy 2 zakładki - jedna z nich to klasyczne menu, a druga to skróty. Znajdziemy tu 3 strony - "Komunikacja", "Narzędzia" oraz "Moja muzyka", zawierające odnośniki m.in. do Facebooka, MySpace, YouTube, Flickra, Photobucketa, Picasy, Google'a, Friendstera, kalendarza, kalkulatora, konwertera, stopera, odtwarzacza muzycznego, rozpoznawania muzyki, gier, dyktafonu, itd. Biorąc pod uwagę fakt, że wiele z tych zakładek, skrótów, aplikacji czy usług znajduje się dość "głęboko" w menu (druga zakładka trzeciego podmenu i za zakrętem w lewo czy coś w tym rodzaju), jest to całkiem ciekawy pomysł... Przynajmniej w teorii, bo podczas normalnego użytkowania zapominałem o istnieniu takiego wynalazku.

Inną ciekawą opcją jest tzw. inteligentne odblokowywanie. Możemy sobie ustawić gest - literę, której narysowanie na ekranie odblokowywania wyłączy blokadę. Możemy też pójść dalej i zaprogramować inne litery dla odblokowywania i łączenia z wybranymi kontaktami lub dla odblokowywania i uruchamiania aplikacji.
Podsumowanie
Telefon jest bardzo dobrze spasowany i poręczny

wiem że możecie mieć zastrzeżenia że to nie jest w pełni moja recenzja bo z paru forum brałem po toroche wyrazów których nie wiedziałem jak opisać funkcij i jeszcze wcześniej czytałem inne recenzje tego modelu ale zapewniam że tą recenzje napisałem sam w 100% poświęciłem na to 5h moje zdjęcia wrzuce za 1 miesiąc recenzję będe ulepszał

Pozdrawiam EriX05