Witam jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.A więc mam Telefon Nokia N97 Mini z komisu z sieci Plus ale bez simlocka. Mam taki problem: bateria się szybko rozładowuje maksymalnie po 4 godzinach np oglądania filmu 3gp albo używania Javy. To samo jest podczas rozmów. Ładuje się czasem i 5godzin a jak jest wyłączona to nawet wcale nie chce się naładować.Gdy spadnie do 5 lub nawet 6 kresek to za chwilkę jest 1 i prosi o ładowanie...Mam gwarancje serwisową 24 miesiące ale bateria to chińska BL4D 4400mAh może ona jest niższej pojemności niz oryginał??? A są jakieś sposoby na luzy bo jak jest złożony i pisze na dotykowej to się trochę wozi na boki...oraz mam mało ramu jakieś 50MB ze 120 tak mi pokazał Xplore...Jakie polecacie na niego aplikacje Javy i sis? A Gry Ngage to chyba kilka poszło z 5 z s60v3...
Oryginalna bateria o pojemności 1200 mAh trzyma w zależności od użytkowania. Miałem N97 i ładowałem codziennie wieczorem, a gdy była w stanie czuwania (np. w weekendy) to trzymała 3-4 dni.
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Mati91 otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników: