W sumie do niedawna też uważałem jak Ty, że nie ma nic lepszego niż Symbian, ale przeszedłem na Lumię. Nie jest to Android, bo nie bardzo lubię Androida, ale jest i tak lepsza, niż Symbian. Jest 10x więcej funkcji.
Phi, nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka to wygodna rzecz jest._skrzyp_ wrote:Dzwonienie z deski do krojenia, tego jeszcze nie grali…
AGE = $7F
lda #$00
sta AGE
life:
jsr wait_year
inc AGE
cmp #$64
bne life
jsr dead
Czyli? Nie kumam, dzwoni jak i E71. A i nawet lepiej bo nie wiesza się po rozmowie._skrzyp_ wrote:Nadal odnoszą się tutaj wszystkie argumenty, jakie podałem wcześniej.
Nie odczuwam potrzeby. Jest tona pokrowców z klawiaturami ale są mniej wygodne niż ekranowa._skrzyp_ wrote:Do tego można dorzucić brak porządnej klawiatury fizycznej - chyba, że masz wersję z fabryczną, te na BT się nie liczą…
Nie znam takich, większość moich znajomych ma głęboko w du*** Insta czy Snapa, sam na insta zaglądałem z tydzień temu, na snapa wczoraj. A zdjęć snapem wysyłam może z 5 na tydzień._skrzyp_ wrote:Nie chcę też przekonywać ludzi, że jest "lepszy", bo wiadomo, że dzisiejsze dzieci bez fotki na Insta czy Snapszmaty nie wyjdą z łóżka (mówię, jakbym miał pisiont lat, jeżu…).
i Android spełnia idealnie te funkcje. Siedzę sobie przed komputerem, wrzucam terminy w kalendarz i w tym samym czasie synchronizuje mi się on z telefonem. Na pulpicie widzę wtedy wszystkie spotkania jakie mam, ważne daty itp. Czy Symbian coś takiego oferuje? W standardzie. Bo oczywiście dzikimi kombinacjami z różnymi przerabianymi wersjami programów może i by się dało to osiągnąć_skrzyp_ wrote:Chcę tylko pokazać, że się da, jeśli od telefonu oczekujesz bycia telefonem/organizerem/terminalem, a nie wymagasz prania, gotowania i prasowania, a do tego żeby jeszcze lachę pod stołem robił
_skrzyp_ wrote:Chcę tylko pokazać, że się da, jeśli od telefonu oczekujesz bycia telefonem/organizerem/terminalem
_skrzyp_ wrote:Dobra, ujmę to obrazowo, bo inaczej się nie da.
Kiedyś ktoś podejdzie do Ciebie na ulicy, ściągnie Ci spodnie, wsadzi rurkę w odbyt i poświeci latarką - przecież nie masz nic do ukrycia, prawda?
davvid wrote: Jedyny problem z androidem jaki miałem to te z Huaweia z testów Playa w 2011 roku, ale pewnie dlatego że to był strasznie gówniany telefon. Pewnie duża część uczestników tej akcji Playa zraziło się na dobre do Androida
_skrzyp_ wrote:Kto nie miał nigdy problemów takich jak te, oraz wymienionych wcześniej, niech pierwszy rzuci kamieniem.
_skrzyp_ wrote:Wracając do tmatu - tu nie chodzi o to, by wciskać mi na siłę, że Android jest zarąbisty, a skoro piszę na forum Nokia Hacking, że świadomie i z premedytacją chcę używać Symbiana. Mam swoją opinię, nie zrzucę jej tak łatwo i potrafię się bronić wieloma argumentami na szerokim polu. Bardziej chodziło mi o to, by odnaleźć ludzi którzy dzielą moje poglądy, że telefon powinien najpierw dostarczać funkcje użytkowe, a dopiero potem rozrywkowe. Oraz ludzi, którzy czują jakiś sentyment do tej platformy. [...]
wszyscy leją ciepłym moczem i odwracają się z pogardą. Tak się nie robi.
davvid wrote:Obecnie symbian ma taką samą funkcjonalność jak bada czy przycisk do papieru
davvid wrote:Jeśli to jest Twoje drugie hobby, to pomyliłeś forum
bombel201 wrote:Rzucilem i pech chcial, ze trafilem w szybe sasiada Sasiad powiedzial, ze mam mu zaplacic 300 zl za szybe, wiec mam nadzieje, ze pokryjesz ten koszt
bombel201 wrote:Jezeli tak traktowac Twoje wypowiedzi to wedlug mojego zdania ch** w du** wszystkim tym, ktorzy nie korzystaja juz z nokii 3210
bombel201 wrote:Co do prywatnosci to _skrzyp_ moze slyszales o xposed i module xprivacy, dzieki ktoremu zablokujesz dostep do swoich danych typu ksiazka kontaktow, mikrofon etc. Sa jeszcze takie aplikacje jak np. grenify, ktore zamraza aplikacje w tle
AGE = $7F
lda #$00
sta AGE
life:
jsr wait_year
inc AGE
cmp #$64
bne life
jsr dead
bombel201 wrote:Juz wygodniejsze byloby korzystanie z nokii 3310 niz z tego chujaweja
_skrzyp_ wrote:Telefon: Nokia E90 / Nokia 3330
_skrzyp_ wrote:Skoro nosi ono miano "Nokia Hacking" to nie wyobrażam sobie by ktoś mi mówił "kup se pan telefon z Androidem i wywal tę Nokię", nawet jeśli mamy rok 2137. Trochę konsekwencji w czynach, panowie.
pawelooss wrote:Dla przeciętnego konsumenta współczesny cukierkowy smartfon będzie po prostu lepszy i wygodniejszy,
pawelooss wrote:Mówisz - masz!
AGE = $7F
lda #$00
sta AGE
life:
jsr wait_year
inc AGE
cmp #$64
bne life
jsr dead
notonlypierogi wrote:Age: 14
notonlypierogi wrote:A to, że ktoś używa Abdroida oznacza, że ma tajną dokumentację NASA i każdej nocy sra żarem, ze ktoś mu to ukradnie. Typowy fanboj, który nie ma argumentów.
AGE = $7F
lda #$00
sta AGE
life:
jsr wait_year
inc AGE
cmp #$64
bne life
jsr dead
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest