by patryk-88 » 1 Oct 2009, o 17:51
Ja tam kupiłem zestaw i spokój. Ogólne kompletowanie nie opłaca się jeśli nie mieszkasz gdzieś w stolicy gdzie jest jakaś tam hurtownia bo przesyłki są drogie a szczególnie jak ciężkie (obciążenie, ławka itd)
To też kupię a o jakiej masie najlepiej te obciążenia wziąć??
Na początek chyba nie dużo? Co będziesz ćwiczył? Masa, rzeźba, siła czy może na początek jakaś redukcja?
A jaka doradzasz w niskiej cenie bo już zamierzam kupić od jakiegoś czasu ale nie wiem jaką.
Jak chcesz tanią to 300zł można już coś kupić. Powiedz ile masz na to kasy?
Ja wyrobiłem się w 800zł ze wszystkim. Dokupywałem oddzielnie obciążenie więc trochę mnie to kosztowało.
oszczędzam kasę i nic takiego nie jem
Podobne pytanie do poprzedniego jakie polecasz i czy jest sens kupować jak kupię gryf.
Hantelki są bardzo ważne, i nie kupuj 1 tylko 2.
Możesz takie ćwiczenia wykonywać hantelkami - (ćwiczenia na barki są bardzo ważne)
Ćwiczenia sztangielkami na barki:
- Unoszenie prostych ramion przodem
- Unoszenie prostych ramion bokiem
- Unoszenie prostych ramion w opadzie
- wyciskanie w pionie
- dociąganie sztangielek do brody ( tak jak sztangi )
- krążenia ramion
Najlepiej jeśli taka 1 hantla miała około
10kg i druga o takiej samej wadze. Oczywiście to też jest zależne od twojego aktualnego poziomu siły.
Ogólne zakładanie własnej siłowni wiąże się ze sporymi kosztami i od razu nie skompletujesz wszystkich przyrządów do ćwiczeń więc jeśli masz siłownie blisko to chyba warto dać na ten karnet miesięczny i mieć dostęp do wszystkich maszyn? Wtedy nawet nie musisz przekładać obciążeń.