by michalsiek » 7 Apr 2010, o 09:11
Witam, dawno nie pisałem w temacie
No to tak co do mietki, nie polecam. Ogólnie z tym odstawianie m sprawa ma się dwojako tutaj. Zależy od organizmu, w większości przypadków jest tak że po odstawieniu nie spada masa, lecz z mięśni robią się flaki, z klaty spada Ci na brzuch itp. trzeba by wtedy coś na podtrzymanie wziąć. A i co najważniejsze, trenuje ładnych parę lat i powiem tak, co z tego że meta i urośniesz szybko? Co Ty masz za siłę po tej mecie? Ano żadnej, bo Ci się mięśnie robią z NO a nie z H2O jak powinno być.
Co do debiutu z odżywkami Panowie głównie chodzi o kretkę. 6 miesięcy jechać na sucho!! I nie przejmować się tym że na początku ćwiczenia brałem przykładowo 80kg na klatę w serii, a po dwóch miesiącach 70kg nie mogę wziąć. To jest tzw. kryzys, zmęczenie materiału. 5 dni odpoczynku i zaczynamy od nowa. Najważniejsze żeby się przez okres kryzysu nie zniechęcić. Bo jeżeli przypniesz kretę w 3 miesiącu, no po 3 dniach od rozpoczęcia cyku powiesz, "u zajefajnie 10 kg skoczyło na plus klata, bary, bic. A jak mi mięsień urósł". Co z tego, nie wykorzystałeś potencjału swojej siły maksymalnie, i niestety jak się zdarzało w wielu przypadkach uzyskach efekt odwrotny
Tak, że:
1. DIETA (dla każdego indywidualna)
2. WYTRWAŁOŚĆ
3. Nie licz że dobre efekty uzyskasz w dwa tygodnie, miesiąc czy rok