![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Internet |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Linie telefoniczne a Internet |
---|
![]() |
15 Jul 2012, o 13:25 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba dobry dział.
Chodzi o to, że kończy mi się umowa w tp (orange). 2 lata temu miałem już mieć 6mb/s, ale oczywiście linie na to nie pozwalają. No i dziaduję z 2mb/s na 2 komputery+telefon.. Ping masakryczny.. Pytanie: czy mogę coś zrobić, by wymienili linie telefoniczne? Mam ich na infolinii katować, przejść do salonu czy co? ![]() Obok mnie (koło 50m) jest szkoła i interant, gdzie mają na pewno ponad 20mb/s.. |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Jul 2012, o 14:14 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wziąć neta u innego usługodawcy bo z tp nie idzie się nigdy porozumiec
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2012, o 17:38 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzwonienie nic nie da. Po prostu trzeba czekać. U mnie jest maksymalnie 6mb z pingiem standard 30, a więcej nie da rady, bo VDSL nie sięga (za daleko jestem od centrali - jestem oddalony 1km :d).
Może więcej puścić nie mogą. Czekaj aż zrobią VDSL, wtedy przejdziesz to pingi będą mniejsze (mniejsze obciążenia), bo ADSL w Polsce to tragedia. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2012, o 18:05 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: wziąć neta u innego usługodawcy bo z tp nie idzie się nigdy porozumiec U jakiego? Przykładowo Netia ma te same linie przecież.. Radiówki nie chcę ![]() adrian219 wrote: Czekaj aż zrobią VDSL Kiedy to ma być wprowadzone? I nie trzeba będzie zmieniać linii, czy nadal będzie max 2mb/s? Właściwie to ten net przy podpisywaniu umowy lepiej chodził, teraz taka padaka.. No i te ich lajfboksy.. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2012, o 20:33 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Viperer wrote: Kiedy to ma być wprowadzone? No u mnie już jest, ale w promieniu 1km (nie mieszczę się... dochodzi maksymalnie 21mb, a tyle jest potrzeba, żeby nowy ruter to załapał, jakieś spadki i nie mam internetu). Viperer wrote: I nie trzeba będzie zmieniać linii, czy nadal będzie max 2mb/s? Chyba, że masz jakieś średniowieczne okablowanie, ale wątpię, że trzeba zmieniać. [ Dodano: 15 lip 2012, o 20:33 ] BTW: Rozpisałem się wcześniej, ale niechcący usnąłem i się usunęła treść postu. ![]() EDIT1: Zadzwoń na infolinię i zapytaj się kiedy jest planowane wdrożenie usługi VDSL w Twoim rejonie. Bardzo możliwe, że mają takie informacje. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2012, o 20:55 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stary. Nawet nie czekaj. Nie łudź się, że cokolwiek zrobią
![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2012, o 08:56 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Viperer wrote: U jakiego? Przykładowo Netia ma te same linie przecież.. Radiówki nie chcę ![]() poszukaj jakiegoś lokalnego operatora ze swoją infrastrukturą tzn. takiego co ma własne kable. Ja mam i nie narzekam często neta mam szybszego niż na papierze (czasem mam nawet 10x większą prędkość niż mam wykupionom (rekord miałem taki: wykupiony miałem net co ma prędkosć ściagania 120kb/s a ciągneło mi 10000 kb/s więc pliczek 1gb miałem na dysku w 10m (to było jakieś 2 lata temu gdy o szybkim necie się nie mówiło))) więc warto poszukać jakiegoś lokalnego operatora (tylko trzeba się dowiedzieć kogoś kto ma już od tego operatora neta czy dobrze działa). |
![]() |
![]() |
16 Jul 2012, o 10:37 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2012, o 14:34 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chodziło mi o KB
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Internet |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)