![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Operatorzy GSM » Grupa Plus |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
LTE w Plusie |
---|
![]() |
23 Jan 2013, o 15:48 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ktoś korzysta? Wyciąga 150 Mbps ??? Mam zamiar wziąć abonament za 50 zł z limitem 12 GB.
[ Dodano: 23 sty 2013, o 14:48 ] Już mam ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 16:02 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
12 gb przy takiej prędkości łącza to dno ;_;
|
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 17:41 |
Do przeglądania stron wystarczy. W nocy jest dodatkowo 50 GB.
[ Dodano: 23 sty 2013, o 16:05 ] Limity będą się zwiększać jak pojawi się konkurencja z LTE. Orange i T-Mobile jak na razie są zacofane. [ Dodano: 23 sty 2013, o 16:39 ] Dobrze, że jest 7 dni na próbę bo bym się nieźle wj***ł. Jednak jest lipa. Przeglądałem strony przez pół godziny i ściągnęło 200 MB danych ![]() ![]() [ Dodano: 23 sty 2013, o 16:41 ] Gdyby limit wynosił 100 GB miesięcznie, to wtedy by się opłacało. |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 17:51 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek wrote: Przeglądałem strony przez pół godziny i ściągnęło 200 MB danych przy moim przegladaniu neta to skończyło by mi sie to po tygodniu ![]() Wodnik Szuwarek wrote: Limity będą się zwiększać jak pojawi się konkurencja z LTE. Orange i T-Mobile jak na razie są zacofane. orange i t-mobile pewnie jeszcze długo tego nie wprowadzi ![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 18:03 |
Wodnik Szuwarek wrote: Dobrze, że jest 7 dni na próbę bo bym się nieźle wj***ł. Jednak jest lipa. Przeglądałem strony przez pół godziny i ściągnęło 200 MB danych A nie mowilem? ![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 18:11 |
Teraz włączyłem radio internetowe i ciągnie 1 MB na minutę, więc jak pogra np. 5 godzin to ściągnie 300 MB. Poza tym cały czas nerwowo spoglądam na licznik danych. I gdzie tu swoboda?
|
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 19:48 |
Przy takiej predkosci lacza to musza byc bardzo wysokie limity.Najlepszy bylby ich brak, ale to jest nie realne w najblizszym czasie.Poza tym tak jak napisales, nie maja konkurencji, wiec dali na od***rdol sie 12 gb i mysla, ze sa super
![]() [ Dodano: 23 sty 2013, o 18:48 ] Ha za 140 zeta dostalbym 35 gb limitu.Niech mnie w du** pocaluja ![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 19:55 |
Także nie polecam. Może za kilka lat coś się zmieni. Poza tym, teraz mi idzie cały czas max 30 Mbps i ani drgnie wyżej. Może to ściema z tym LTE i to jest HSPA+ DC. Z tego co wiem, to prawdziwe LTE 150 Mbps jest tylko w USA i Kanadzie.
W UPC mam 60 Mbps za 60 zł miesięcznie i bez żadnych limitów ![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2013, o 19:59 |
Lte jest ponoc chyba tylko w Warszawie, ale w jakich dokladnie dzielnicach to nie wiem.Z pewnoscia gdzies w srodmiesciu bedzie jeden nadajnik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 14:12 |
Plus to sk***ysyny. Jest 7 dni na testy i można zwrócić. Odesłałem po 2 dniach i dzisiaj paczka powinna być na miejscu. Wchodzę na stronę kuriera i patrze:
Quote: Odbiorca nie życzył sobie zamówienia i nie przyjął tej dostawy. Zacząłem googlać i widzę, że to standard w ich przypadku. |
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 15:00 |
wodnik nie da rady oddać w salonie? Czy jak bierzesz przez internet przesyłką to musisz oddać też w formie przesyłki?
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 15:20 |
W umowie jest napisane, że trzeba odesłać. Będę dzwonił na ich infolinię. Jutro paczka pewnie do mnie wróci. Jak nie da rady zwrócić w salonie, to odeślę jeszcze raz. Jeśli znowu nie odbiorą to podejmę odpowiednie kroki prawne. Dodatkowo zrobię im taką antyreklamę w internecie jakiej jeszcze na oczy nie widzieli.
[ Dodano: 28 sty 2013, o 14:20 ] Założę stronę antyplus.pl ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 15:25 |
zerknij w te ich jakieś regulaminy posrane bo może jeszcze jakoś powinieneś ich uprzedzić telefonicznie, że rezygnujesz czy coś i dopiero im wysłać. Zresztą jak będzie jakiś kłopot to zwróć się najwyżej do rzecznika praw konsumenta pokazujac im ten dowód jako odrzucenie przyjęcia przesyłki.to im jeszcze karę wpie*dolą
![]() |
Last edited by bombel201 on 28 Jan 2013, o 15:44, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 15:41 |
W ich regulaminie jest napisane, że trzeba odesłać odstąpienie od umowy, kopię faktury oraz cały sprzęt z kartą usim. Tak też zrobiłem. Debile specjalnie nie odebrali. Pogooglałem i wszystko się zgadza. Robią ludzi w balona licząc, że 7-dniowy termin minie. Wszystko na bieżąco drukuję żeby mieć niepodważalne dowody. Jak zwrot nie wypali to zgłoszę się do rzecznika praw konsumenta.
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2013, o 16:30 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym zrobił inaczej - masz dowód, że odmówili odbioru, więc wsadź całość do szafy i czekaj. Jak w końcu się o sprzęt upomną, to im oddasz i wystawisz rachunek za przechowanie
![]() Ale w takim wypadku musisz liczyć się z tym, że dalej będą Ci naliczać opłaty (oczywiście nienależne) i wszystko rozstrzygnie się dopiero w sądzie. |
Last edited by Obeebok on 28 Jan 2013, o 16:31, edited 2 times in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Operatorzy GSM » Grupa Plus |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)