![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Linux Phones » Tutoriale & Triki » [LIN] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 3 of 3 [ 41 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N900] Maemo 7 Leste |
---|
![]() |
27 Jan 2022, o 21:41 |
GarfieldWithNokia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 21:47 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na jednej którą mam jako daily phone, mam Androida normalnie,
Na drugiej mam Androida do testów, usiłowałem wymusić triple-boot (Maemo 5, Maemo 7, Android) (bez sukcesu jak na razie) (work-in-progress ![]() |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 21:51 |
a czy da się jeszcze dodać meego do maemo 5 i 7?
[ Dodano: 27 sty 2022, o 20:49 ] czy to inny bootloader czy co tam? [ Dodano: 27 sty 2022, o 20:51 ] apropo aplikacje debianowe nie chcą się odpalić na n900 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:01 |
GarfieldWithNokia wrote: a czy da się jeszcze dodać meego do maemo 5 i 7? Na ten moment nie. To nie jest takie proste. Karta musi być odpowiednio przepartycjonowana. Kernel domyślnie jest na p1 SD a rootFS na p2 SD, i Kernel bootuje domyślnie z p2. Jeśli zrobisz jakiś miks np. kernel Maemo 7 na p1, rootfs Maemo 7 na p2, kernel MeeGo na p3 a rootFS MeeGo na p4 - najprawdopodobniej to tak prosto nie zadziała. Kernel z p3 dalej będzie próbować bootować z p2. Maemo 7 będzie działać, a MeeGo nie. Jakimś rozwiązaniem mogłoby być przekładanie kart. Ale mega niewygodne. W przypadku Androida bootowanego z U-Boot sprawa jest prostsza, bo masz skrypt boot.scr, w którym ustawiasz punkt montowania rootfs. możesz np. ustawić go na p4. Ale z kolei trudno jest zrobić prosty item do U-Boota, który go bootuje - musisz używac komendy run sdboot w konsoli U-Boot, która bootuje z p1. Czyli znowu jest problem, bo nie możesz zmienić partycji z kernelem na np. p3. GarfieldWithNokia wrote: apropo aplikacje debianowe nie chcą się odpalić na n900 Jakie np.? Nie wszystkie będą działać, sporo nie działa [ Dodano: 27 sty 2022, o 21:01 ] Tak w ogóle, nie opłaca się instalować MeeGo. Próbowałem, i jest beznadziejny |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:02 |
chromium i synaptic zaczynają się odpalać i nagle się wywalają
edit: newermind chromium się odpalił ![]() |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:03 |
Wyskoczył błąd podczas instalacji Synaptica?
|
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:05 |
nic mi o tym nie wiadomo (chyba xd)
|
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:08 |
Tu masz co mi pisał jeden gość z instalacją Synaptica, w sensie rozwiązanie:
Quote: If you wan't to try it you have to first install consolekit, then install policykit-1, then install synaptic. And to launch it just type in terminal sudo synaptic. And wait and wait a bit longe even when it opens. It is quite long loading and the texts are bit greyed. After they turn fully black it has loaded. Then you can make a search or just browse. Search also takes some time and you have to wait for the texts to be fully black again. Czyli tak: Odinstalowujesz Synaptic Instalujesz consolekit Instalujesz policykit-1 Instalujesz synaptic Powinno działać. Oczywiście wszystko przez apt [ Dodano: 27 sty 2022, o 21:08 ] A odpalasz przez komendę |
![]() |
![]() |
27 Jan 2022, o 22:12 |
a jak mam odinstalować? w hamie synaptica nie ma
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2022, o 08:38 |
![]() |
![]() |
28 Jan 2022, o 09:17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Page 3 of 3 [ 41 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Linux Phones » Tutoriale & Triki » [LIN] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)