![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 2 of 5 [ 67 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[JAF] Małe FAQ - co robić w przypadku wystąpienia problemów? |
---|
![]() |
22 May 2010, o 11:02 |
kamil1723 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sflashowałem wszystko się zrobiło tylko na koniec
Waiting for the phone to boot... Searching for phone... Phone rebooted but not in flash mode... Telefon niby death. Wyciągam baterie wkładam spowrotem i telefon się normalnie włącza bez żadnych zmian. W między czasie wyskakuje okienko instalacji sterowników i potrzebuje sterowników jakichś BB5update agent czy coś w tym rodzaju |
Last post |
![]() |
![]() |
22 May 2010, o 23:25 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamil1723, wgraj sterowniki kabla usb
|
![]() |
![]() |
4 Jun 2010, o 10:12 |
xcoom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Paczkę zainstalowałem poprawnie. |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 02:55 |
yamaha_r1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, co jestescie w stanie poradzic na "Fail to send reboot command..." po czym tel sie wylacza, tel(5310), sprawdzane na sterownikach kabla 6.85.10.0 i 7.x.x.x stale aktualizowane, o ile wogole cos to ma do tego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 12:51 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 13:57 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiem że głupie to pytanie ale można flashować nokię 6020 przez jafa po zakupie puszki i kabla ( czy bedzie się dało wgrać zedytowane PPU )
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 14:58 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514, jeśli takowe znalazłeś to pewnie tak
![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 15:43 |
nemo333 wrote: Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże ![]() no niestety nie pomoglo, jakies inne pomysly? ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 15:53 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 18:33 |
czaro1514 wrote: wiem że głupie to pytanie ale można flashować nokię 6020 przez jafa po zakupie puszki i kabla ( czy bedzie się dało wgrać zedytowane PPU ) ppu możesz przez usb w phoenixie zmieniać, modyfikowany ppm czy mcu z netmonitorem możesz wgrać tylko boxem ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 19:10 |
walkmanowiec wrote: yamaha_r1 wrote: nemo333 wrote: Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże ![]() no niestety nie pomoglo, jakies inne pomysly? ![]() Flashuj w trybie dead usb ![]() Moja X3 też w normalnym trybie się nie chciała coś flashować, dopiero po deadzie poszło w trybie dead usb wywala: "Phone failed to boot in flash mode CMT..." |
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 21:38 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz coś namieszane w systemie ... Jeśli to możliwe to postaw świeżego xp, zainstaluj samego phoenixa i pójdzie
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2010, o 22:52 |
walkmanowiec wrote: Masz coś namieszane w systemie ... Jeśli to możliwe to postaw świeżego xp, zainstaluj samego phoenixa i pójdzie Niestety nie moj sprzet zebym sie zadzil ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 03:00 |
możesz spróbować revo unstallerem odinstalować w trybie zaawansowanym i wyczyścić CCleanerem ale nie gwarantuje że to pomoże.
|
![]() |
![]() |
21 Dec 2010, o 23:26 |
burak01 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koledzy, mam problem.
Dostałem od brata Nokie C3-00 i próbuję do niej wgrać język polski. Pheonix - nie potrafię znaleźć wersji, która by działała (albo źle odczytuje telefon, albo w ogóle go nie rozpoznaje). Próbuję w JAF. Tutaj wszystko jest, rozpoznaje telefon, wszystko jest niby w porządku. Mam ściągnięte polski język. Robię według poradnika. Wszystko się zgadza. W momencie jak daję FLASH, coś się dzieje, jednak po chwili się zatrzymuje. Poniżej log Próbowałem także w trybie "Dead" lecz niestety podobna sytuacja. Log poniżej. Jakieś pomysły lub wskazówki, w jaki sposób to ugryźć? EDIT: problem się rozwiązał. Nie wiem czy zadziałały nowe sterowniki do kabla ze strony Nokii czy też znaleziona wersja Phoenix'a. Najważniejsze, że już mam język polski. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next Page 2 of 5 [ 67 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)