![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Mandaty za rozmawianie przez telefon na ulicy |
---|
![]() |
28 Jan 2011, o 12:55 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brzmi to niedorzecznie, ale odnotowano już wiele przypadków śmierci spowodowanych tym, że piesi przechodzili na drugą stronę ulicy ze słuchawkami w uszach. Skupieni na muzyce z odtwarzacza MP3 lub pogrążeni w rozmowie telefonicznej, nie słyszą zbliżających się pojazdów.
W grudniu ciężarówka zabiła na Manhattanie 21-letniego kucharza Jasona Kinga, który przechodził przez ulicę ze słuchawkami w uszach. Senator z Brooklynu Karl Kruger złożył propozycję, by zakazać korzystania z telefonów i odtwarzaczy MP3 na ulicy. Mandat za niestosowanie się do tego wykroczenia miałby wynieść 100 dolarów. Za przykład dekoncentracji osób korzystających z komórek i odtwarzaczy służy krążące w sieci nagranie, na którym pisząca smsa nastolatka wpada do fontanny w centrum handlowym. Przegłosowanie zakazu jest mało prawdopodobne, ale ma wielu zwolenników, szczególnie wśród rodziców dzieci, które paradują wszędzie z odtwarzaczami MP3. Wielu mieszkańców miasta krytykuje pomysł, mówiąc, że nie potrzebują "państwa niańki" i sami wiedzą najlepiej, jak korzystać z gadżetów elektronicznych, by nie stanowić zagrożenia dla innych i siebie. ![]() Według mnie pomysł nie wejdzie w życie,choć fakt kiedy słucha się muzyki lub rozmawia się przez telefon nasza uwaga jest mniej skupiona na tym co dzieje się wokół nas. Stąd mój apel dla Was drodzy forumowicze: Gdy korzystacie z zestawu słuchawkowego bądźcie bardzo ostrożni i czasem rozglądajcie się co wokół Was się dzieje! Źródło: |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 12:58 |
varden247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrze że nie stosują tego w polsce , bo jak by takie prawo obowiązywało to nie ręczę za siebie
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 12:59 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chcącemu nie dzieje się krzywda. Urzędnicy niech się skupią na swojej pracy i realnymi zagrożeniami, a nie jednym idiotą, który akurat wpadł pod koła, bo nie uważał.
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 16:48 |
michalfc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, zgadzam się z Tobą. Niedługo za śmianie na ulicy mandaty będą. Nie dość że wprowadzili bezsensowny zakaz palenia np: na ulicy to jeszcze takie coś mieliby wprowadzić. Bez sensu..
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 17:57 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mandaty mogłyby być wlepiane ludziom, którzy na cały regulator drą się do słuchawki jadąc np zatłoczonym środkiem transportu publicznego czy czekając na przystanku!
Oraz burakom słuchającym muzyki z głośnika komórki czy mp4 w miejscach publicznych, to jest dopiero wieś ![]() [ Dodano: 28 sty 2011, o 16:57 ] michalfc wrote: bezsensowny zakaz palenia np: na ulicy to akurat bardzo mi odpowiada. Szkoda, że z egzekwowaniem kar bywa różnie... ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 18:01 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za zakazem palenia jestem jak najabrdziej chyba nikt nie lubi chodzic w dymie po parku
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 18:06 |
michalfc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
born2die wrote: Za zakazem palenia jestem jak najabrdziej chyba nikt nie lubi chodzic w dymie po parku ![]() Nie o to mi chodziło, ale w ogóle, te zakazy które wnoszą nasi kochani politycy są bez sensu. |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 18:07 |
Niektóre tak, niektóre nie
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 18:25 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma mowy , żeby to weszło. Niedługo nic nie można będzie robić.
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:05 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z ostatniej chwili!
![]() Egipt: godzina policyjna, starcia - wojsko na ulicach. ![]() Donald Tusk czytający słowa: "Nie ma mowy, żeby to weszło". |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:21 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardziej przejmowałbym się nowelizacją, która wprowadzi ważność prawa jazdy kat. B na 15 lat.
![]() |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:22 |
Ziomal ale na B tradycyje czyli do 3,5 t czy jakieś z ograniczeniami
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:26 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystkie A, B i B+E mają być na 15 lat, reszta kategorii na 5.
Prawo nie działa wstecz, więc tych, którzy już mają plastik w portfelu t nie dotyczy (chyba, że wyrobią nowe prawko). Szczerze sam na to leje ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 28 stycznia 2011, o 20:33 ] Polskie prawo, kiedy politycy zechcą, to niestety działa wstecz, zwłaszcza gdy idzie o skarbówkę... Więc zasady rzymskiego prawa i res publici to w RP akurat fikcja. ![]() No tak, zapomniałem, że żyjemy w Polsce ![]() hehe, takie rzeczy tylko w Polsce ![]() |
Last edited by davvid on 28 Jan 2011, o 21:35, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 21:27 |
Zgodnie z ustawą, zamiast karty motorowerowej będzie wydawane prawo jazdy kategorii AM uprawniające do prowadzenia motorowerów i lekkich pojazdów czterokołowych. Będzie je można wyrobić od 14. roku życia.
|
![]() |
![]() |
28 Jan 2011, o 22:00 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
born2die wrote: Za zakazem palenia jestem jak najabrdziej chyba nikt nie lubi chodzic w dymie po parku ![]() A od kiedy to nie można palić w parku? ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)