Nareszcie jest już możliwość wgrania Ovi Map za pomocą oprogramowania Nokia PC Suite 3.3.86 (na takim testowałem).
Zaglądając w przeszłość co do Ovi Map dla Nokii N900 to nie było nic wiadomo, oprogramowanie cały czas prosiło o uruchomienie aplikacji od map, restart telefonu czy komputera lecz po wykonaniu tych kroków po raz setny zrezygnowałem i zacząłem korzystać z nawigacji od Sygic'a. Mapy na ten system Sygic'owski wychodzą bardzo rzadko przez co jest ciężko dotrzeć do celu a szczególnie w większych miastach kiedy trwają przebudowy dróg - wtedy tylko można polegać na... samemu sobie

Do pobrania mamy 47 map z Państwami Europy (w tym oczywiście Polska która zajmuje ok. 140MB), najwięcej zajmuje mapa naszych kolegów od modyfikacji Symbiana czyli Rosja. Cały katalog Europa zajmuje 2,77GB.
Pobrać też możemy oczywiście mapy Afryki, Ameryki, Australii i Oceanii i Azji.

Tak wyglądu menedżer pobierania map.

Uruchamianie aplikacji mapy - na podkręconym CPU trwa o trochę krócej.

Już uruchomiona aplikacja - gotowy do nawigacji. Jeżeli uruchamiamy aplikację pierwszy raz to musimy zaczekać ok. 5 minut na skalibrowanie się nadajnika GPS (najlepeij na otwartym terenie, nie w budynku).

Małe Menu umożliwiające również na zmianę trybu wyświetlanej mapy w stylu 3D, tryb nocny czy też zmiana jednostek metrycznych.

Copyright.
Pozdrawiam