[6300] Migające diody po podłączeniu do ładowania. Co to oznacza?

Dyskusje o urządzeniach współpracujących z telefonami.

Post by grzesiek930307 » 6 Jul 2013, o 00:22

Witam.
Nabyłem ostatnio nokie 6300 sirocco z dwiema bateriami BL-4C. Na jednej telefon się uruchamia a na drugiej nie. Bateria pierwsza posiada prąd,co umożliwia korzystanie z telefonu i takie tam,lecz gdy włożyłem drugą okazała się rozładowana. Po podłączeniu nokii z tą "pustą" baterią nie pojawia się na ekranie żaden wskaźnik baterii,ekran jest dosłownie czarny lecz boczne diody pulsują co jakiś czas. Przy próbie włączenia zero reakcji,ponowne podłączenie do ładowarki też nie daje rezultatów,nawet wsadziłem tą baterię do mojej N-Gage cls by ją naładować to nawet i ona nie uruchomiła wskaźnika baterii. Przyłożyłem język do styków tejże baterii i w niej jest prąd. Co może jej dolegać? Proszę o pomoc
grzesiek930307 Male
40%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Xperia X8,C901,K850i@K858c,N95-1
Operator: Orange
Age: 24
Location: Bytom

Joined: 7 Nov 2011
Online: 1d 3h 17m 8s
Posts: 124Topics: 37
Reputation point: 0
    Windows XP Chrome

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Avatar użytkownika
 
Online
 
Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Joined: 30 mar 2009
Online:
Posts:    •  Topics:  
    Ubuntu  Firefox

Post by nemo333 » 6 Jul 2013, o 00:49

Prawdopodobnie uszkodzona elektronika, kiedyś NS chyba miał problem z baterią i rozebrał, okazał się walnięty bezpiecznik. Ja jednak bym się w to nie bawił, one są praktycznie niemożliwe do rozebrania bo całe oblane gumą a wartość takiej sprawnej używanej baterii na giełdzie to jakieś 5-10 zł ;)
Image

Za ten post nemo333 otrzymał/a punkty reputacji.
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 9h 50m 57s
Posts: 8942Topics: 96
Reputation point: 6395
    Windows Vista Firefox

Post by grzesiek930307 » 6 Jul 2013, o 14:07

Aaa to wiele wyjaśnia,też przeczuwałem,że ta bateria to jakiś bubel. Dzięki za info temat do zamknięcia
grzesiek930307 Male
40%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Xperia X8,C901,K850i@K858c,N95-1
Operator: Orange
Age: 24
Location: Bytom

Joined: 7 Nov 2011
Online: 1d 3h 17m 8s
Posts: 124Topics: 37
Reputation point: 0
    Windows XP Chrome

Post by _NeedSpeed_ » 6 Jul 2013, o 17:51

grzesiek930307, jest opcja że bateria ma zbyt niskie napięcie i telefon nie zareaguje wtedy nawet na ladowarkę. Wtedy miernik w dloń i laduje sie na ostro z ladowarki baterie do tych 3.5V - 3.7V. Albo mógł ktoś zrobić zwarcie i uszkodzony będzie bezbiecznik, o ile w tym modelu występuje, wtedy ja postępuję tak że lutuje równolegle do bezpiecznika kawałek drutu, albo po zwarciu elektronika odłącza główne styki i bezpecznika nie wywalo a miernik wykaże 0V, to wtedy wyższa szkoła jazdy, ale to też udawało mi się naprawić. Tyle ode mnie :D

[ Dodano: 6 lip 2013, o 18:51 ]
nemo333, Do elektroniki da się dostać ;D wszystko jest na płycie z tymi pinami. Dodam że przydatne są też styki pod tzw. blombą zalaniową. Jakbym miał taką sztukę to bym się bawił, taka bateria nawet do latarki samoróbki dobra.
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
_NeedSpeed_ Male
Pozytywnie zakręcony!
Junior Admin

User avatar
 
Offline
 
Telefon: RM-596 | SM-J710
Soft: 111.040.1511 | 6.0.1
Operator: Virgin Mobile
Age: 21
Location: Podkarpacie!

Joined: 27 Apr 2009
Online: 192d 8h 5m 7s
Posts: 4929Topics: 227
Reputation point: 5465
    Android Opera

Post by adrian72411 » 6 Jul 2013, o 18:28

bzdura podepnij plus do plusa minus do minusa 5v bez posrednio do bateri na minute 2 i przyluz jezyk bateria ozyje... sam naprawilem juz tak z30 parebateri moze slabiej trzymac jesli sie rozladowala az do zera jesli bezpiecznik to tak go postawisz by dzialal ;d

[ Dodano: 6 lip 2013, o 19:28 ]
i napisz czy moj sposob ci pomogl ;d
nie pomagam na gg
adrian72411 Male
Friend
 
Offline
 
Telefon: nokia c2-01
Soft: v 11.20
Operator: Plus

Joined: 23 Oct 2011
Online: 7d 23h 39m 6s
Posts: 500Topics: 41
Reputation point: 137
    Windows 7 Firefox

Post by grzesiek930307 » 6 Jul 2013, o 22:43

Panowie nie kłóćcie się... Jak dzieci no. Nie mam już tej nokii i nie interesuje mnie już ten problem. Jak napisałem na górze,że sprawa została rozwiązana to została rozwiązana więc proszę was... Zamknijcie temat :)
grzesiek930307 Male
40%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Xperia X8,C901,K850i@K858c,N95-1
Operator: Orange
Age: 24
Location: Bytom

Joined: 7 Nov 2011
Online: 1d 3h 17m 8s
Posts: 124Topics: 37
Reputation point: 0
    Windows XP Chrome


Return to [S40] Akcesoria

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests