Najpierw musimy zedytować PPU aby aplikacja nie pytała nas o odczyt i zapis danych.
Zakładamy, że już to zrobiliśmy więc bierzemy się do pracy: 1. otwieramy grę java winrarem (lub innym jak kto woli) wchodzimy w folder meta-inf i otwieramy notatnikiem plik manifest, 2. na końcu wklejamy linijkę,
3. zapisujemy, kopiujemy grę na telefon i ją odpalamy, 4. potem krótko naciskamy czerwoną słuchawkę i telefon się już nie pyta o zamknięcie, tylko ją minimalizuje, a żeby powrócić do niej musimy ją ponownie odpalić z folderu.
Jedyna wada to że telefon co jakieś 2 min pyta czy "Pokazać [nazwa gry/aplikacji]?".
W życiu bym nie powiedział że wystarczy tylko edycja pliku .jar żeby zminimalizować aplikację...
Dodam jeszcze że na 6300 (s40v3) nie działa, a że nie jestem pierwszy któremu nie działa, to proszę o zaniechanie pisania postów typu: nie działa mi na 3110, 5200, 5300, 6300 itp.
Zanim zadasz mi pytanie na PW, koniecznie zapoznaj się z forumowym FAQ!
Bardzo fajnie! Wreszcie mamy coś co SE miało od lat. Dlaczego ci debile z Nokii nie dodali jawnie tej opcji? Poza tym, myślę że i na "Pokazać xxxx?" z pewnością znajdzie się rozwiązanie
Jeżeli ci pomogłem albo zrobił to ktoś inny, kliknij plusa! 3410→6100→3500c
Dead flashuj do upadłego - Jezus potrzebował aż 3 dni...
Jestem zszokowany. Ja tu się spodziewałem, że takie coś będzie możliwe dopiero po edycji mcu a tu proszę, jedna linijka... No dobra, ale skoro gra/aplikacja jest zminimalizowana, to czy powoduję to szybszy spadek paska baterii ? Na dobrą sprawę to da się tylko minimalizować, nie da się wyłączyć gry/aplikacji
PS. U mnie aplikacja jest wrzucona na kartę pamięci - chodziła blisko 3,4 minuty i nie wyskakiwał ten komunikat...
Last edited by kurupt on 13 Apr 2010, o 20:32, edited 1 time in total.
Ok zrobiłem mały test : zostawiłem włączoną aplikację w tle, włączyłem inną(bez podmienionego manifest) i po wyłączeniu tej drugiej nastąpił restart telefonu...
Gązo5, że też na to nie wpadłem, rzeczywiście działa...
Last edited by kurupt on 13 Apr 2010, o 20:43, edited 2 times in total.
działa ale jak jest aplikacja zminimalizowana i chcemy zamknąć jakąś inną otwartą póżniej to niestety jest restart zamykałem ją z menu appsa i czerwoną słuchawką i jest zawsze restart widać że modding nokii się rozwija po małym przestoju chyba załatwie sobie nowego lcdka do mojej 3120c
na mojej 2700c minimalizacja działa poprawnie 2 gry działają w tle bez problemu da się je wyłączyć z menu gry ale jak już więcej aplikacji ramu brakuje i wyskakuje out of mermory ewentualnie zamknie jakąś zminimalizowaną grę i czasem zamuły ale to w włączonych aplikacjach