![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6500s] Modding - edycja PPU oraz Manifestu w celu minimalizacji Javy. |
---|
![]() |
26 Apr 2010, o 20:06 |
szczepan2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mimo iż przerabiam PSP to jak dostałem używaną Nokię od ojca (6500s) to się załamałem. Nie rozumiem zbytnio języka na tym forum... A teraz konkretny problem - chcę sobie wgrać możliwość odpalenia aplikacji za pomocą edycji Manifest i PPU. Ale jak zeedytowałem Manifest i spakowałem to program.rar a format zmieniłem na program.jar i dalej nie działa. A PPU nie wiem jak edytować. Korzystałem z tego tematu: minimalizacja-javy-w-s40v5-oraz-s40v6-vt8740.htm Proszę o łapotologiczne wytłumaczenie. Z góry dzięki ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 20:14 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szczepan2 wrote: Ale jak zeedytowałem Manifest i spakowałem to program.rar A kto Ci powiedział że RAR? Użyj zwykłej kompresji ZIP i po spakowaniu zmień rozszerzenie za JAR. szczepan2 wrote: Nie rozumiem zbytnio języka na tym forum Staramy się pisać po polsku ale widocznie nie zawsze się nam to udaje ![]() szczepan2 wrote: A PPU nie wiem jak edytować. Może wyjaśnię po to ta modyfikacja: niektóre aplikację (np. odtwarzacze muzyki lub menedżery plików) co chwila wywalają komunikat "Czy zezwolić aplikacji za dostęp do danych...?". Aby go wyłączyć stosuje się modyfikację jednego z wpisów w PPU. A do całej procedury potrzebny jest program Phoenix. http://nokiahacking.pl/odblokowywanie-ukrytych-funkcji-telefonu-edycja-konf-ppu-vt302.htm A wpis nosi nazwę: Quote: 28 Java TCK support Po zmianie na "Java TCK - ON (JSR75 R & W)" telefon przestaje się pytać o zezwolenie aplikacjom Java na dostęp do plików. Szałowa opcja! Tutaj masz więcej opisanych opcji: http://nokiahacking.pl/lista-opcji-product-profile-z-dopiskami-vt92.htm Aby dokonać modyfikacji potrzebujesz Phoenix'a i pliku PPU do Twojego telefonu. |
Last edited by kosmita1993 on 26 Apr 2010, o 20:22, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 20:38 |
Nie no sorry ale jest na razie to dla mnie skomplikowane (tak jak było na początku PSP). A edycja PPU? Chcem jeszcze przerobić PPU tak żeby mnie nie pytało o zgodę o przeglądanie plików po w KD Player to wnerwia i to bardzo (oraz bt file manager). A co to jest PPU i czym edytować?
@EDIT Nie daje nic edycja ManiFEST, przyciskam lekko czerwoną słuchawkę i zamyka się, może to dlatego że nie edytowałem PPU czy jak to tam? @EDIT2 Phoenixa to ja mam... Tylko softu czy tam flasha z komórki nie mam, jak to tam się zwie ![]() @EDIT3 Skąd wziąść plik PPU? Nie będę pisał tematu, pewnie są jakieś specjalne strony co nie? [ Dodano: 26 kwi 2010, o 20:38 ] Powtórzę: Skąd wziąść plik PPU? Nie będę pisał tematu, pewnie są jakieś specjalne strony co nie? |
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 20:39 |
szczepan2 wrote: Powtórzę: Skąd wziąść plik PPU? Nie będę pisał tematu, pewnie są jakieś specjalne strony co nie? Obczaj ten temat: http://nokiahacking.pl/ppu-nokia-6500s-rm-240-v10-00-vt5936.htm Trochę własnej inicjatywy. Wpisałem w google "PPU 6500" i pierwsze co znalazło to właśnie link do wyżej wymienionego tematu. ![]() |
Last edited by kosmita1993 on 26 Apr 2010, o 20:41, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 20:41 |
I co teraz? Edit phoenixem i aktualizacja? Tak kosmita?
|
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 20:43 |
szczepan2, Tak. Zgodnie z poradnikiem. I przed modyfikacją zrób kopię zapasową ustawień swojego PPU. Wszystko jest w poradniku.
http://nokiahacking.pl/odblokowywanie-ukrytych-funkcji-telefonu-edycja-konf-ppu-vt302.htm |
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 21:02 |
Dałem write i kit... Zeedytowałem tą jedyną opcję (dostęp danych dla JAVY) i chyba coś nie tak wyszło...
[ Dodano: 26 kwi 2010, o 21:02 ] Teraz sobie całkiem spierdzieliłem i nie działa wibra w java... Jak zrobić reinstall softu na 10.00v (mój aktualny). |
![]() |
![]() |
27 Apr 2010, o 09:33 |
![]() |
![]() |
6 May 2010, o 21:24 |
Agentix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak to już jest jak się nie robi backupu...
![]() |
![]() |
![]() |
14 May 2010, o 15:22 |
dawid10418 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zrobiłem modyfikacje PPU na nokii 5220 xpress music i mimo zapisania poprzez"write" modyfikacji nie zapisuje:(
co mam robić?? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|