![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5800XM] Moduł WiFi |
---|
![]() |
19 Feb 2012, o 20:35 |
BoNik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema
Chciałbym spytać gdzie w środku telefonu znajdę moduł WiFi, ponieważ strasznie działa, a mianowicie na słabą odległość. Chodzi mi o to, że np. mam router 5m. od siebie i moja 5800 już go nie widzi, po czytałem trochę w necie i pomyślałem że może rozkręciłbym ją(już to robiłem, mam wprawę) i nałożył trochę złotka na moduł wifi, szczerzę mówiąc nie wierzyłem w to, ale jak nałożyłem puszkę na antenkę w PC pomogło. Prosiłbym o jakieś zdjęcia gdzie znajduje się ten moduł. |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Feb 2012, o 22:55 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A spróbuj najpierw w ustawieniach Wifi wyłączyć oszczędzanie energii.
|
![]() |
![]() |
19 Feb 2012, o 23:37 |
LubiaK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ewentualnie hard reset
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2012, o 21:18 |
Nic nie dało.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2012, o 21:49 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najnowsze FW?
[ Dodano: 20 lut 2012, o 20:49 ] Dla mnie to trochę dziwne jak na błąd wzmacniania sygnału WiFi w odległości 5-10 metrów od Access Pointa - powinno łapać bez problemu beż żadnych trików. Moduł WiFi jest chyba zazwyczaj zintegrowany z procesorem, aby zaoszczędzić zużycie energii na rzecz innych układów. Jak padnie Ci Bluetooth to Radio FM również nie będzie działało (telefon będzie lagował jakby ping 999 w Q3 Arena). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
21 Feb 2012, o 13:32 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0 wrote: Moduł WiFi jest chyba zazwyczaj zintegrowany z procesorem, aby zaoszczędzić zużycie energii na rzecz innych układów. Takie rzeczy są nie możliwe z punktu widzenia elektronika, procesor jako złożony układ cyfrowy musi być w takiej jakby "izolatce" (oddzielne linie zasilania, dobrze filtrowane, zmiejszenie zakłóceń jakie generują moduły np. wifi, gsm, bluetooth). Z tej właśnie przyczyny elementy telefonu są pod takimi blaszkami które mają "chronić" elementy przed zakłóceniami. A co do tematu: na tym zdjęciu zaznaczyłem moduł wifi(czerwona ramka, te kreski czewone to pozostałości z serwisówki), ale jednak ja stawiam na problem z anteną WiFi ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2012, o 18:32 |
sieman0 wrote: Jak padnie Ci Bluetooth to Radio FM również nie będzie działało (telefon będzie lagował jakby ping 999 w Q3 Arena). To chyba dlatego ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|