Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 9 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc.

Post Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 16:01

Male - Sponsor  Posts/Topics304/65  Reputation point 419 
Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Witam, otóż moja ciotka posiada monitor jak w/w i problem polega na tym, iż obraz jest ciemny. Zamiast niebieskiego koloru jest granatowy, czasem nic nawet nie widać, kolorystyka w ustawieniach monitoru jest na 100 i dalej jest ciemno. Nie wiem, co mam dalej zrobić, czekam na odp.

Last post
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 16:11

Male - Friend  Posts/Topics1303/61  Reputation point 1244 
Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Nie masz w menu jasności/kontrastu obrazu?
Może się kineskop wypala. W swoim starym monitorze też tak miałem.
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 16:32

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Viperer wrote:
Nie masz w menu jasności/kontrastu obrazu?

No właśnie ustawiłem na najwyższe opcje ( w sensie żeby było najjaśniej xD) I dalej jest ciemno. Szukałem po Google czy nie ma żadnego programu itd. narazie nic nie znalazłem :(
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 16:38

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
Tak jak kolega wyżej. Starość.
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 18:49

Male - Friend  Posts/Topics937/52  Reputation point 762 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
W moim 8-letnim

Oddany na gwarancję

LG daje 10 lat gwarancji? :eek:
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 20:14

Male - Junior Admin  Posts/Topics4927/227  Reputation point 5466 
Offline  Profile   
Windows XP Opera
parę lat temu
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 21:36

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Hmmm, czyli kupno nowego monitora to jedyne wyjście?? No cóż, dzięki wielkie. Spróbuje jeszcze coś pozmieniać i w ATI Catalyst Control ustawić coś, bo gdzieś wyczytałem, że może pomóc ;)

Obeebok wrote:
LG daje 10 lat gwarancji?

Kiedyś też miałem na 10 lat, więc to nic dziwnego xD
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 31 Jul 2012, o 23:35

Male - Friend  Posts/Topics937/52  Reputation point 762 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Może na początku lat 90.
Reply with quote 

Post Re: Monitor LG Studioworks 995E - ciemny obraz!! Proszę o pomoc. 1 Aug 2012, o 14:32

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Obeebok wrote:
Może na początku lat 90.

Bodajże w roku 96-97 ;)

Dobra narazie poradziłem sobie właśnie z ATI Catalyst Control Center i jest dość jasno xD Tylko nie ma takich naturalnych kolorów, czasem jest normalny czerwony a czasem taki pomarańczowy w jego miejsce :)

[ Dodano: 1 sie 2012, o 14:32 ]
Hmmm, mam drobny problem. Jakieś 10 min temu mogłem normalnie odtwarzać filmiki w internecie na obojętnie jakiej stronie, teraz próbuje włączyć i mija jakieś 3-5 sekund i sie stopuje. Na niektórych stronach obrazki nie ładują sie do końca i pełno pojawia się pasków (niebieskie, zielone, czerwone itd.). Sprawdziłem Adobe Flash Player i jest zainstalowany, tak samo jak sterowniki do karty graficznej: ATI Radeon X600 Series, a sterowniki mam ATI Radeon X300/X550/X1050 Series - tak pisze w Everest Home Edition a sterowniki ściągałem ze strony ATI i brałem pod X600. Wszystko działało dobrze, tylko nagle się coś stało. Nie wiem czego to może być wina...

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 9 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests