![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Własne recenzje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Motorola E398 - recenzja by Ada$ |
---|
![]() |
13 Jun 2010, o 15:40 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie.
Dziś przedstawię wam sylwetkę legendarnego telefonu muzycznego jakim jest bez wątpienia Motorola E398. Ten telefon okazał się nie tylko hitem w zachodniej Europie, ale także na całym Świecie. Począwszy od USA,Wielką Brytanię,Rosję,Indonezję na Polsce kończąc. E398 weszła do sprzedaży w III kwartale 2004 roku. Cena w sprzedaży detalicznej sięgała uwaga (1499zł). Dziś tj. w 2010roku ten telefon można dostać już od 50 zł (od kumpla) albo od 120+ (na Allegro). Teraz garść informacji co mogliśmy znaleźć w pudle. -Ładowarka -Kabel USB -Słuchawki HS-120 (2.5mm) -bateria o pojemności 860 mAh -Telefon -Gwarancja + ulotki reklamujące motorolę + instrukcja obsługi tegoż telefonu -Karta pamięci o rozmiarze 64MB. -Ładowarka samochodowa ![]() Teraz trochę o telefonie i jego funkcjach. Wyświetlacz Wyświetlacz ma rozdzielczość 176x220, oraz przekątną 2''. Telefon potrafi wyświetlić 65tyś kolorów. Obraz wyświetlany na nim jest wystarczająco "ostry". Wg. mnie wyświetlacz powinien być troszkę większy tak o 0.2''. ![]() Aparat Hmm... lepiej gdyby go nie było. Maksymalna rozdzielczość zdjęć to 640x480 czyli VGA. Aparat jak na standardy w 2004 roku był po prostu kiepski. Aparat jest wspomagany malutką diodą, która niewiele daje. Lampka wspomagająca ma niestety bardzo mały zasięg -> ok 50cm. Zdjęcia wychodzą po prostu brzydkie w dzień, a w nocy to już kompletna porażka bo nic nie widać. ![]() Multimedia Telefon ten jest wprost stworzony do muzyki. Posiada 2 duże głośniki stereo, które są umieszczone po bokach telefonu. W tym samym miejscu co głośniki znajdziemy "światła klubowe". Grają one w rytm muzyki (tylko na nie oryginalnym FW). E398 posiada także wspomaganie basów (telefon wibruje w rytm muzyki) Telefon ten oprócz wspomnianego wcześniej aparatu i głośników posiada wejście słuchawkowe microJACK-> 2.5mm ![]() Bateria i oprogramowanie Bateria w tym telefonie jest troszkę zasłaba (860mAh). Na standardowym FW tj. R372 telefon potrafi wytrzymać 4 dni średniego użytkowania. W trybie czuwania ok 7 dni. Niestety po przejściu na R373 bateria trzyma max 2dni przy średnim użytkowaniu i 4 przy czuwaniu. ![]() E398 oryginalnie jest postawiona na R372, lecz ten soft jest bardzo okrojony. Podstawowe wady R372: Nie można było ustawić dzwonka z karty pamięci Nie można było w odtwarzaczu ustawić by piosenki same się przełączały Brak EQ Słaba jakość dźwięku Często przymulał Zalety R372 trzymanie baterii. Podstawowe wady R373 Bateria!!! <- Czas pracy na tej platformie jest 2x krótszy Często bywają niestabilne (przez niewłaściwe modowanie systemu) a co za tym idzie wgrywanie ich do naszych telefonów Zalety R373 O wiele bardziej rozbudowany odtwarzacz* Dodatkowy odtwarzacz muzyczny tj. iTunes, LRC Player, Tunes* Muzyka z bitrate 320kbps* Możliwość podglądania obrazów do rozdzielczości 5mpx* Mocniejsza latarka* Regulowane podświetlenie klawiatury* Zastosowanie 6 czcionek (do wyboru)* Dzwonek z karty pamięci* ELFy, patche* *dostępne tylko w najlepszych modowanych softach. Wygląd E398 jest modelem o klasycznym kształcie. Cały telefon nie jest duży i dobrze leży w dłoni. Jest pokrytym anty poślizgowym materiałem co przy spoconych rękach jest wybawieniem. Niestety ta guma bardzo lubi złazić z obudowy. Pod wyświetlaczem znajduje się klawiatura, która jest bardzo dobrze ułożona. Skok jej jest odpowiedni. Słychać "klik" przy wciskaniu przycisków. Podświetlenie klawiatury jest koloru białego. ![]() ![]() ![]() ![]() Zalety Motoroli E398: Dobra jakość dźwięku na głośnikach i słuchawkach Dobra jakość wyświetlanego obrazu Wytrzymałość Dobry interfejs (niektórzy uważają że jest zbyt skomplikowany) Bardzo duże możliwości modowania Bardzo wytrzymały dżojstik Wady Motoroli E398: Gniazdo systemowe bardzo szybko pada. Strasznie słaba bateria Strasznie słabe standardowe słuchawki Oryginalny R372 jest po prostu kiepski... Recenzja, oraz zdjęcia w niej zawarte są mojej własności. Róbta co chceta z nią ale dopiszcie autora ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 16:04 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kurcze... aż się łza w oku kręci jak się czyta recenzję tego telefonu
![]() pamiętam jak miałem tą motkę ;d z nie pamiętam już jakim softem grała po prostu bosko. Fakt, że bateria mi trzymała 2 godziny przy ciągłym słuchaniu no ale ta jakość ![]() Świetna recenzja ![]() |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 20:16 |
Abramerlin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Całkiem fajniutka recenzja miło się czyta
![]() |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 20:24 |
Dziękuje za miłe słowo o recenzji.
Ale mam do was wielką prośbę ![]() Jak zauważycie gdzieś błąd z ortografią/interpunkcją to podeślijcie mi gdzie jest ten błąd a ja go naprawię. ![]() |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 20:57 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zamień -> na po prostu -.
Może opublikujesz też na blogu? |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 21:01 |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 22:22 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyobraź sobie wyświetlacz 2,2cala z rozdzielczością 177x220. Pikseloza jak sie patrzy. Bardzo fajna recenzja:-)
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Własne recenzje |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)