KasparHauser wrote:Prosty w obsłudze edytor tagów ID3v1 oraz ID3v2 w plikach mp3. Umożliwia zbiorowe nazewnictwo plików poprzez dodanie wykonawcy, albumu oraz tytułu do tagu. Wszystko zależy tylko od tego, jaką nazwę ma plik MP3. Najlepiej: Artysta-Tytuł.mp3. Oprócz tego pozwala na łączenie i przycinanie empetrójek. Jest też kilka opcji, których nie rozgryzłem. Zmodyfikowana przeze mnie wersja umożliwia odczyt i zapis z dysku F (karta pamięci).
Jak tagować?
- Pobieramy Pythona:
- Pobieramy i instalujemy na telefonie MP3TagEditor
- Uruchamiamy program
- Wybieramy Opcje>Editor tags i teraz albo ID3v1, albo ID3v2. Bardziej popularna jest ID3v2. W zależności od tego, jak jest zatagowana piosenka. Jeśli wybierzemy, i przy próbie odczytu pojawią się błędy to znaczy, że, musimy wybrać drugą opcję
- Wybieramy utwór
- Wyświetlą nam się tagi zawarte w piosence:
- Aby zmienić któryś z tagów wybieramy Opcje>Edit Field i to, co nas interesuje, czyli w moim przypadku Title
- Wyświetli nam się okienko do wpisana na nowo tagu
- Wpisujemy tak jak chcemy mieć zatagowane i powtarzamy punkt 7 analogicznie dla każdego tagu
- Po skończeniu tagowania wybieramy Options>Save information>Glue-(Long)
- Wyświetli się okno informujące o postępie
- Czekamy, aż wyświetli się pop-up z napisem Done. Gotowe, teraz wystarczy odświeżyć fonotekę w telefonie i mamy zatagowaną piosenkę i jak komuś wyślemy to u niego też będzie zatagowana
Działa bez problemu na S60v3 i S60v5. Na innych nie testowałem
Download:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content