![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Muzyka w DTS 5.1 |
---|
![]() |
27 Mar 2010, o 12:18 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie!
Czy mieliście już styczność z muzyką w HD? Jak wrażenia? Czy możecie podesłać linki do utworów w HD? To może ja zacznę. Wg mnie muzyka w HD to miód, o wiele lepsza jakość od zwykłego stereo. Czuć wtedy moc na głośnikach 5.1 ![]() Napiszcie teraz coś o waszych przeżyciach. |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 12:21 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muzyka HD ? Ale, że jak? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Jaki to format? Chodzi Ci o muzykę zawartą w teledyskach HD czy jakieś mp3 z ogromnym bitrate'm ?
|
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 12:26 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91 wrote: Muzyka HD ? Ale, że jak? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Jaki to format? Chodzi Ci o muzykę zawartą w teledyskach HD czy jakieś mp3 z ogromnym bitrate'm ? mp3 max 320kbit. HD to może filmy. Ale muzyka? ![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 13:02 |
... chodziło mi o muzykę w systemie 5.1 czy tam DTS 5.1 nie wiem jak to się dokładnie nazywa.
P.S u kumpla muzyka w 5.1 normalnie hulała a u mnie są szumy... WTF? |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 13:06 |
I tak pierwszy raz o czymś takim słyszę. Możesz taki kawałek wrzucić na jakiś serwer?
|
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 13:12 |
Jakość, a ilość głośników, które jest używane to coś innego...
Chris91, chodzi mu o pliki nagrane w ten sposób, że odtwarzany jest dźwięk przestrzenny na wszystkich głosnikach. |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 13:15 |
IuDeX wrote: Chyba nie znasz pojęcia "jakość" ![]() Chris91, chodzi mu o pliki nagrane w ten sposób, że odtwarzany jest dźwięk przestrzenny na wszystkich głosnikach. Odpowiednia wtyczka do Foobar'a to potrafi z każdym mp3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 13:49 |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 14:04 |
adam wrote: mam miksowanie na 5.1 Pewnie program miksuje je do stereo, a potem znowu do 5.1, co usuwa wszystkie efekty. W jaki sposób masz to ustawione? |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 17:14 |
w Aimpie mam wtyczkę ustawioną by było miksowanie na 5.1, lecz Dźwięk 5.1 chciałem odtworzyć w PowerDVD, RealPlayer,WMP i MPC i były takie same efekty.
[ Dodano: 27 mar 2010, o 16:14 ] Dobra, naprawiłem. Okazało się że to wina pliku muzycznego, bo ściągnąłem inny i wszystko działało ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)