![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Myszka włącza mi kompa stacjonarnego. |
---|
![]() |
20 Feb 2016, o 21:07 |
Navia -
|
Może Wy coś pomożecie bo ja już nie wiem jak to ustawić.
Mam stacjonarkę z której korzysta dziecko. Problem w tym że nie daje się wyłączyć aby komputer z hibernacji włączał się myszką. Byle ruch i już się włącza. Mam klawiaturę z przyciskami funkcyjnymi Usypiania/Wyłączania. Usypianie nie wchodzi w grę gdyż wówczas komputer sam się restartuje gdy ustawię w opcjach zasilania Uśpij. Z Hibernacji szybciej się uruchamia ![]() Płyta główna to Asus P5KR System to Windows 7 Home Premium Zdjęcia z ustawień BIOS : ![]() ![]() ![]() ![]() Z racji tego że mam klawiaturę i myszkę na PS2 a w płycie jest tylko jedno gniazdo na klawiaturę mam zastosowaną taką przejściówkę aby było w jednym porcie USB. Oczywiście mam w właściwościach myszy w menadżerze urządzeń odznaczone w zarządzaniu energią aby nie zezwalało temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera . ![]() Nic to nie daje. Komputer nadal włącza się z hibernacji po ruszeniu myszką. Wcześniej miałem tu inną płytę MSI i takich cudów nie było. Co by tu jeszcze może w BIOS przestawić ? |
Last edited by Navia on 20 Feb 2016, o 21:17, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Feb 2016, o 21:32 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2016, o 21:09 |
Navia -
|
MUsk, to nie działa. Pomimo że mam odznaczone wraz gdy za hibernuję kompa to włącza się gdy ruszę myszką.
Jakieś inne pomysły ? |
![]() |
![]() |
21 Feb 2016, o 21:40 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2016, o 23:01 |
Navia -
|
Ok już zrobiłem. Skoro mam podłączoną myszkę i klawiaturę przez przejściówkę to oba urządzenia są zgodne z HID a to oznacza że oba urządzenia ,mysz i klawiatura muszą mieć odznaczoną opcję w zarządzaniu energią .
Odznaczone w obu przypadkach i już nie uruchamia się. Można by powiedzieć że to takie proste. ![]() MUsk, dzięki ![]() |
Last edited by Navia on 21 Feb 2016, o 23:02, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
22 Feb 2016, o 01:11 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardziej mnie dziwi, że mając 3 komputery nigdy czegoś takiego nie miałem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2016, o 16:26 |
Navia -
|
Ja też pierwszy raz się z tym spotkałem , zwłaszcza że na poprzedniej płycie nie było takich cudów.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)