![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] N8-00 i złamanie systemu / wyrobienie certyfikatu |
---|
![]() |
9 Sep 2013, o 17:02 |
Ricki123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W moje ręce wpadła Nokia N8 z czystym Symbianem 111.040.1511. Chciałbym wykorzystać telefon jako monitor sieci do zbierania logów, więc aby zainstalować FieldTest i CellTrack muszę wyrobić certyfikat lub złamać system. Próbowałem tej drugiej metody zgodnie z tym opisem http://www.symbianmobile.pl/faq/symbian/ogolny/jak-wylaczyc-zabezpieczenia-bez-certyfikatu-w-telefonie-nokia-symbian.html, niestety po wgraniu pierwszych trzech plików telefon jakby się zawiesza i niemożna nic więcej wgrać. Znalazłem stronę do wyrobienia certyfikatów http://www.shoujizu.net/en/ i czekam na certyfikat. Mam pytanie, czy jest jakiś inny w 100% bezpieczny i sprawdzony sposób na Bellę?
|
Last post |
![]() |
![]() |
9 Sep 2013, o 17:54 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trend Micro Hack wpisz w szukajce forumowej. Ta metoda działa na najnowszej belle
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2013, o 19:43 |
Dzięki dobrnąłem prawie do końca, niestety nie wiem co mam zrobić z installservers.zip? Cały czas mam błąd certyfikatu.
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2013, o 19:46 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rozpakuj. W przypadku pliku exe wrzuć do c:\sys\bin zaś w przypadku rmp do e:\patches i aktywuj w rompatcherze.
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2013, o 20:03 |
installserver.eve z katalogu z końcówką S3 przeniosłem do c:\sys\bin, po restarcie telefonu nadal brak możliwości instalacji Fieldtesta i celltracka. Próbowałem zmieniać daty, ale to nic nie dało. Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym "rmp do e:\patches i aktywuj w rompatcherze."?
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2013, o 21:12 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Są dwie drogi do zmodyfikowania installserver.exe i umożliwienia instalowania niecertyfikowanych aplikacji.
Albo kopiuje się odpowiednio spreparowany plik do C:\sys\bin, który ma za zadanie zastępować ten oryginalny z dysku Z:\ (tak się robiło w S60v3 FP1, np. E51), albo pozwala się oryginalnemu plikowi załadować do pamięci ROM, a później odpowiednie fragmenty podmienia już w tej pamięci za pomocą programu ROMPatcher i definicji patchy w postaci plików .RMP (S60v3 FP2, np. E52). Z Symbianami^3 nie miałem jeszcze doświadczenia, więc nie podpowiem, która metoda ma zastosowanie w tym przypadku. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2013, o 16:14 |
Udało się dzięki tej metodzie http://forum.gsmcenter.pl/f159/23723-rozblokowanie-nokia-n8-belle-refresh-strona4.html
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|