![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 21 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5300XM] Nadpisywanie modów i parę pytań |
---|
![]() |
3 Mar 2010, o 00:15 |
aso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Mam problem:
Wyczyściłem dokładnie pamięć telefonu w trybie Refubish, telefonik czysty. Wgrywam mod slang, działa. Wgrywam skin playera - usuwa mod slang. Wgrywam tak: Flashing->Firmware Update->Options->Zaznaczam środkową pozycję->Edit->Podkładam plik->2xOK->Flashuję Posiadam Phoenixa najnowszego, 2009. Mam innaczej robić? Bo nie wiem ![]() I parę pytań: Jak dograć dodatki typu inny wygląd pasku baterii, inne ikony, inne emoty i -przede wszystkim- inna czcionka? Czekam na odpowiedzi, wujek Google za dużo nie pomaga. |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 01:11 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aso wrote: Wgrywam mod slang, działa. Wgrywam skin playera - usuwa mod slang. Nie ma czegoś takiego jak "dogrywanie". Jest tylko 1 plik PPM, który się wgrywa do telefonu i tyle. Wgranie następnego nadpisuje poprzedni. aso wrote: Jak dograć dodatki typu inny wygląd pasku baterii, inne ikony, inne emoty i -przede wszystkim- inna czcionka? Możesz sobie wyedytować dany plik PPM programem PPModd i stworzyć swoją własną modyfikację, a potem tak zmodyfikowanym PPM-em przeflashować telefon. |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 12:07 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rożnego rodzaju ikony masz na forum. A instrukcje w Artykułach.
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 17:26 |
To znaczy, iż nie mogę mieć paru modyfikacji?
Co do ikonek, to poszukam dokładniej ![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 17:43 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 23:24 |
A da się te modyfikacje połączyć w jeden PPM?
Dokładniej mam: * Slang MOD * Skórka playera Chciałbym mieć je obie, jak to wykonać? |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 23:52 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da się .Władować wszystko w 1.
|
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 00:41 |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 21:42 |
Niestety, ale ja pierwszy raz dotykam PPModa (miałem z nim problem, ale już rozwiązany
![]() Zupełnie nie wiem co i jak - na razie wiem tyle, że muszę połączyć 2 mody w 1, ale nie wiem jak ![]() |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 22:50 |
aso, ok, ale zalinkowałem do artykułów, to poczytaj - wszystko jest tam w miarę krok po kroku.
aso wrote: na razie wiem tyle, że muszę połączyć 2 mody w 1, ale nie wiem jak ![]() Masz instrukcję dot. tekstów, no to otwierasz PPM ze slangiem, importujesz jego kolejne 3 podgałęzie jak w instrukcji do XML i zamykasz PPM-a. Otwierasz tego PPM-a z grafiką i wg instrukcji importujesz slang. Czytaj, czytaj i jeszcze raz po prostu wykonuj. |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 23:27 |
pawelooss wrote: importujesz jego kolejne 3 podgałęzie Import czy eksport? Bo co mam importować? Dodam, że naprawdę pierwszy raz dotykam PPMod, chociaż XML znam - ale co tu ma ten program do XML? Wybacz że jestem taki niekumaty, ale uczę się dopiero... |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 23:31 |
Powiem tak - tego nie da się wytłumaczyć, trzeba po prostu robić. Tak samo ja miałem, jak pierwszy raz siadałem, ale robiłem wg poradników i jakoś poszło.
aso wrote: Import czy eksport? Bo co mam importować? Najpierw eksportujesz 3 odpowiednie podgałęzie z patcha ze slangiem - bo skądś musisz go wziąć, nie? Potem otwierasz patch ze skórką playera i importujesz te wcześniej wyeksportowane XML-e. aso wrote: ale co tu ma ten program do XML? XML służy tu po prostu za jednolity format przechowywania danych. |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 00:53 |
Wow, udało się, dzięki
![]() Mam jeszcze jedno pytanko: Czy gdybym ustawił przykładowo product code z 5220XM lub 6500 Slide, to by mi się wgrał poprawnie soft z tych fonów? Jak by działał? |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 00:57 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aso,
Nie. |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 00:59 |
Wgrać może i by się wgrał, lecz od razu dead. rozpiska-crossflashera-portowanie-softu-na-inny-model-vt1430.htm
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 21 posts ] Previous topic | Next topic |
|