![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 30 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] Najlepsze firmware i software dla kochanej Nokii! :) |
---|
![]() |
1 Feb 2015, o 13:12 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej,
Kupiłem sobie N8-00 i zamierzam ją dopasować pod siebie. To mój pierwszy dotykowy Symbian, dlatego prosiłbym o porady, jaki soft byłby w tym przypadku najlepszy, jakie aplikacje warto zainstalować, a jakie lepiej powyrzucać. Pewnie jest to już gdzieś pororzucane na forum, ale widzę, że wiele osób ma jeszcze N8-00, więc pewnie samemu testowało wiele różnych kombinacji i może już wskazać najlepszą. A poza tym kto by nie pomógł adminowi... ![]() Za cenne posty jak zwykle plusy. ![]() Pozdrawiam, pawelooss |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 14:00 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam u siebie Delight 6.4 i działa to całkiem znośnie. W sumie mogę go polecić. Od siebie z modyfikacji zmieniłem tylko wygląd konwersacji sms i układ klawiatury qwerty na ciut wygodniejszy dla mnie (obydwa mody z iPmartu, jak chcesz to Ci podrzucę), aha jeszcze mod na mrugającą boczną diodę informującą o odebranym smsie. A z aplikacji dorzuciłem widget pogody qooWeather, ScreenSnap do zrzutów ekranu i Sygica który już nie ma nowych map na Symbiana tak samo jak Mapy od Nokii.. Jak byś zechciał screeny jak to wszystko u mnie wygląda to pisz
![]() |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 14:04 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może nie mam n8, ale 500 nie potrafię obsłużyć bez Swype'a, czcionki Nokia Pure, menu 4x5, HighLevelVolumeFix, KeyLightEffects oraz NotificationKillera. Bardzo przydatny jest także Adobe Reader. Z przeglądarek polecam UC browser.
Soft, już wgrany, najlepiej wyczyścić ze śmieci klawiszowym hard resetem ![]() |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 14:14 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MUsk wrote: KeyLightEffects oraz NotificationKiller Jak działają obie modyfikacje? Bo ja doinstalowywałem tego moda na boczną diodę. Delight nie ma raczej śmieci, chyba jedną apkę tylko usunąłem w porównaniu do fabrycznego gdzie jest miliard niepotrzebnych aplikacji i burdel w menu. |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 14:25 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja leciałem na Delight. Dużo przydatnych modów, ale trochę też mnie w nim wkurzało.
Pobierz sobie softa (nie mam linka), zassaj pare modów, które znajdziesz tu: , wgraj je programem NokiaCooker: i masz soft ![]() Powodzenia ![]() PS. Jeżeli jednak nie masz czasu, albo Ci się nie chce wgraj Delight. |
Last edited by notonlypierogi on 1 Feb 2015, o 15:27, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 14:26 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
notonlypierogi wrote: Pobierz sobie Euro-3, zassaj pare modów [...] wgraj je [...] ale uwaliłem telefon. Ale nie wnikaj [...] (u mnie nie działa ) Dziecko, czy Ty czytasz co piszesz? |
![]() |
![]() |
1 Feb 2015, o 21:18 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: MUsk wrote: KeyLightEffects oraz NotificationKiller Jak działają obie modyfikacje? Bo ja doinstalowywałem tego moda na boczną diodę. Delight nie ma raczej śmieci, chyba jedną apkę tylko usunąłem w porównaniu do fabrycznego gdzie jest miliard niepotrzebnych aplikacji i burdel w menu. "key light effects" - za każdym razem, gdy tapinesz w ekran, zaświeci się oddychające światełko."notifications killer" nie pozwala, aby na pulpicie pojawiały się popupy z powiadomieniami o nowych esemesach czy nieodebranych połączeniach;) |
![]() |
![]() |
11 Feb 2015, o 23:37 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podepnę się chamsko pod temat i zrobię OffTopic.
Kto poleci CFW dla Nokii 500? Pobawiłbym się tym szrotem trochę ![]() |
![]() |
![]() |
11 Feb 2015, o 23:51 |
Delight v1.1. Tylko lekko zmoduj, bo skin konwersacji jest paskudny.
[ Dodano: 11 lut 2015, o 22:46 ] A co do N8 Pawła- Ja mam lekko modniętego Delighta, styl konwersacji MeeGo, Kodeki Audio z v5. Chcesz to Ci w weekend podeślę ![]() [ Dodano: 11 lut 2015, o 22:51 ] A, i jeszcze do Delighta dla N8 dodałem brak limitu ekranów głównych ![]() |
![]() |
![]() |
12 Feb 2015, o 00:24 |
Dzięki. Dopiero dziś się zabrałem za ogarnianie tej komórki. A zacząłem od wgrania ostatniego Belle Refresha w trybie Refurbish. Nie chcę iść na łatwiznę w postaci CFW, zanim nie poznam wszystkich zalet i wad stocka.
![]() BTW: Jeśli chcecie wgrywać coś do N8, to nie bierzcie ostatniego Phoeniksa, tylko wersję 2012.04.003.47798. _NeedSpeed_ wrote: układ klawiatury qwerty na ciut wygodniejszy dla mnie MUsk wrote: Swype'a No coś z tego bym chciał, bo już odkryłem, że standardowa klawiatura jest gorzej niż tragiczna. ![]() _NeedSpeed_ wrote: ScreenSnap do zrzutów ekranu Wypadałoby mieć. MUsk wrote: menu 4x5 Coś takiego bym chciał, bo 3 ikony w rzędzie wydają mi się strasznym marnotrawstwem ekranu. MUsk wrote: Bardzo przydatny jest także Adobe Reader. A to nie ma tam? Przecież widziałem. Chyba że był brandowany z Quickoffica. ___ No i w ogóle to będę musiał w końcu ją zhackować. ![]() |
![]() |
![]() |
12 Feb 2015, o 00:32 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: No i w ogóle to będę musiał w końcu ją zhackować. Uuu, YOLO. A co do dokumentów to polecam Picsel Smart Office. Jedyny słuszny, reszta ssie, pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
12 Feb 2015, o 00:46 |
Hack masz na forum, ale polecam ten X-Plore.
Klawiatura- Swype masz na forum, nowy układ IMO nie wygodny, bo trzeba długo trzymać aby czekać na polskie znaki. Menu Grid 4x5 BEST Screen Snap i szkoda, że już flashowałeś. Mogłeś dodać chociaż Equalizer mod i styl konwersacji ![]() [ Dodano: 11 lut 2015, o 23:39 ] Qwerty mod [ Dodano: 11 lut 2015, o 23:46 ] Mrugający LED od ładowania dla powiadomień Uwaga, jak zastosujesz nie będzie Ci świeciła jak ładujesz. Btw, polecam patche do ROMpatchera: -c2z4bin_THUMB -Open4all Jeżeli nie używasz installserver.exe: -InstallServer v1.7.rmp |
![]() |
![]() |
12 Feb 2015, o 00:58 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgrałem Delighta.
Po 10 minutach zabawy stwierdzam: ku*** Ale Gunwo ![]() Wracam do stocka ![]() Nic nie zmieniło się w wartościowości CFW do Nokii od czasu jak miałem 5800 a i nawet C5 ![]() |
![]() |
![]() |
12 Feb 2015, o 10:17 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
notonlypierogi wrote: . Btw, polecam patche do ROMpatchera: -c2z4bin_THUMB -Open4all Jeżeli nie używasz installserver.exe: -InstallServer v1.7.rmp Po co Ci C2Z4BIN? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 lutego 2015, o 09:34 ] Zbędny wulgaryzm. |
![]() |
![]() |
13 Feb 2015, o 13:06 |
Dzięki, dzięki, powoli sobie wszystko testuję.
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 30 posts ] Previous topic | Next topic |
|