![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 12 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
12 Apr 2010, o 19:39 |
NowaHuta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak nie ma mojego numeru w 'Open Product' to mam instalować paczkę ?? Jeśli tak to załóżmy że zainstalowałem już tą paczkę a dalej jej tam nie ma .... co robie nie tak ?? Pomóżcie ziomy ;-) ...
ps. poradzi ktoś coś jeszcze do tego błędu 2posty wyżej ?? |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Apr 2010, o 19:43 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NowaHuta,
Może źle zainstalowałeś Phoenixa? Albo instalujesz paczki w jakiejś innej partycji? ![]() |
![]() |
![]() |
13 Apr 2010, o 16:04 |
NowaHuta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można sp***dolić jakoś instalowanie tego Phoenixa ?
![]() A paczki instaluje tam gdzie Phoenix ; ) |
![]() |
![]() |
13 Apr 2010, o 20:33 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NowaHuta,
Mi raz się coś popieprzyło, ale miałem jakiegoś starego phoenixa i dziwny instalator ![]() Masz na pewno w manage connections NO CONECTION na pierwszym miejscu? Dobrze wykonałeś ten: "4. Wybierz File, kliknij na Open Product, a następnie wpisz kod modelu telefonu (np. RM-237 w przypadku Nokii 3110c), zaznacz wyszukany model i zatwierdź - OK." krok? Właha ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 14:43 |
Drifter6288 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam ten sam problem co reszta, tylko że jestem totalnie ZIELONY jeśli chodzi o te sprawy... Mam nokie 6288 z najnowszym softem (v06.43) podłączyłem ją, wszystko niby ok, ale schody zaczęły sie przy product code (nie było tam mojej wersji tj. z Play'a). Wybrałem 0542053: RM-78_6288_EURO-B_POLKOMTEL_PL_BLACK (SW: 6.10), bo w poradniku pisało, żeby wybrać te samą obudowe (ja mam akurat czarną) to wybrałem te. Zaliczyłem "faila" przy instalacji patcha, fon sie nie włacza i robie teraz te Dead phone USB Flashing i ciągle pojawia sie błąd i:
Daje ciągle RETRY, ale najpierw spytam was: Co najlepiej zrobić? |
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 14:51 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli wcześniej miałeś v06.43 a wgrywasz 06.10 to czemu się dziwisz że zaliczasz Faila?
Kolor obudowy to tylko inny PC który mówi nam z jakiej sieci jest telefon etc. Ściągnij paczkę 06.43 i wgraj z wyborem PPM (tym "patchowanym" i po kłopocie. Oczywiście teraz musisz wybrać DeadFlsahing, bo inaczej nic nie zrobisz. Przy deadzie wyciagaj baterie i odłączaj telefon, bo to w pewnym stopniu pomaga? Możesz spróbować również flashowania JAFem by Odeon. |
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 15:45 |
Drifter6288 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ok, spróbuje. Znalazłem tam (w Product Code) 0541883: RM-78_6288_EURO-B_VODAFONE_RO_BLACK i jest tam ten sam SW, który miałem (v06.43). Będzie działać?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 21 kwietnia 2010, o 15:57 ] Tak. |
![]() |
![]() |
27 Apr 2010, o 08:31 |
mitra19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma ktoś paczke z oprogramowaniem do phoenixa i jak to zainstalować.Ważne
![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 kwietnia 2010, o 08:37 ] Wszystko jest na forum, a lenistwa nie tolerujemy. |
![]() |
![]() |
30 Apr 2010, o 08:20 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wczoraj wieczorem 3h próbowałem zrobić dead flash phoenix'em i słynny błąd wyskakiwał choćbym nie wiem co robił. Dziś to samo za pierwszym razem, położyłem telefon i kliknąłem znów "refurbish" i poszło. Czyli phoenix jest marudny
![]() |
![]() |
![]() |
5 May 2010, o 21:34 |
pawlaqse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88 wrote: adrian219, Wcale nie. Np n95 bardzo łatwo idzie na deadzie, e51 podobnie oraz e65 z własnego doświadczenia wiem - po USB. Tak . ? To postaw mi moją E65 cwaniaczku ;p . 3 dni próbuje wszystkimi mozliwymi sposobami, po downgrade siadla totalnie . Bede musial odwiedzic global.. |
![]() |
![]() |
6 May 2010, o 00:03 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawlaqse, podeślij mi ją
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 11:44 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ale mi się chciało modować moją nokię Flash zatrzymał się na Erasing Area 5 .
Teraz od rana stawiam ja na deadzie i klikam refubrish i wyskakuje żebym klikną włącznik więc klikam czerwoną słuchawke i kita wcale nie ma nic cały czas stoi na Press Power ... Co robić na deadzie nie reaguje na włącznik jak nie uporam sie z tym do końca weekendu to wioze go na serwis i sprzedam albo zamienie na jakiegoś symbianka ( N70 ![]() [ Dodano: 7 maja 2010, o 11:44 ] to jak pomoze ktoś teraz jak podłączam ładowarkę i klikam power pokazuje się biały ekran i podświetla się sama klawiatura numeryczna ! Co robić moze nie chce się załadowac bo gorna klawa padła. |
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 12:03 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hue hue
![]() Maciek, miał ten sam problem z 6288 ![]() Swego czasu na 5200 też padł mi przy Erasing Area i pozostał mi tylko BOXik ![]() |
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 12:15 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwne.
![]() Z tego co pamiętam to moja poprzednia nokia (6300) jeśli padała to zawsze przy Erasing Area 6 i zawsze udawało mi się ją postawić po USB. Widocznie zależy to od telefonu lub rzeczywiście to jakiś: adam wrote: grymas Phoenixa |
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 17:03 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam, w jaf'ie leży i kwiczy
![]() [ Dodano: 8 maja 2010, o 17:03 ] Adam, nie wiesz ile maciek dał z naprawę 6288 ? Lub ile ty dałeś |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 65 Next Page 12 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)