![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 3 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
24 Sep 2009, o 10:45 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
słuchaj nie dasz rady zrobić dead bo ja miałem podobnie chciaż możesz spróbować postawić go . jeśli nie da rady to jedynie boxem to zrobią.. ja miałem gwarancję i jeśli masz to przyjmą ci telefon na niej tylko powiedz w serwisie że aktualizowałeś przez "Nokia Software Updater" powinni przyjąć normalnie
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Oct 2009, o 11:10 |
krzysiek91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam problem, od rana flashuje nokie 5220 przez phoenixa.
flashowanie przebiega normalnie, a na koncu pojawia sie "Asic CMT: Verifying communication to device..." i "waiting for communication response" i odliczanie od 25 do 1 i gdy skonczy sie odliczanie pojawia komunikat Quote: The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x8401f153 (-2080247469) Flash: Unable to communicate with the device after flashing. Check USB connections! Ma ktos jakis pomysl, czy do serwisu? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-10, 16:04 ] Gdyby była jakaś inna metoda niż "do skutku", to przecież byłaby w artykule opisana... |
![]() |
![]() |
10 Oct 2009, o 18:26 |
logos2000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kolga siwiakpl dobrze napisal, jesli sie przerwie flash podczas erase to juz usb sie nie postawi w zyciu!! tylko fbus czyli boksem.
wiem bo sam mialem taki przypadek ![]() |
![]() |
![]() |
11 Oct 2009, o 22:07 |
pafiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam
mam taki problem, ze flashowanie idzie niby ok, ale na koncu wyrzuca mi takie cos ![]() po kliknieu ok wyskakuje komunika ze flashowanie zakonczylo sie sukcesem, ale telefon sie nadal nie wlacza |
Last edited by pafiel on 11 Oct 2009, o 22:23, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
11 Oct 2009, o 22:39 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
softuj go przez open product i jak zaznaczysz dead phone.... to pubudzasz go ładowarką a nie on/off-em
jeśli nie pojdzie i bedzie wyskakiwał błąd to znaczy że masz błąd D101 i tylko i wyłącznie serwis cię ratuje wymiana combo czysty soft energy tuningi strojenie i bedzie śmigał... ![]() ewentalnie jak masz jakiegoś boxa typu jaf albo ufs to go fbusem za 1 razem zrobisz |
![]() |
![]() |
17 Oct 2009, o 19:09 |
sandrufia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
podczas wgrywania plików telefon rozłączył się z komputerem i wyłączył. Od tamtego momentu robię dead flashing ale zaraz po "Update server loaded" telefon rozłącza się i podłącza a potem pokazuje mi się otóż to :
The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x84009427 (-2080336857) Jest ktoś w stanie pomóc? |
![]() |
![]() |
17 Oct 2009, o 19:17 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sandrufia, Ten błąd często wyskakuje na deadzie.
Próbuj cały czas. Wyjmuj baterie i rób z podłączoną ładowarką za którymś razem musi załapać. Zrób próbę z cały czas wciśniętym przyciskiem power |
![]() |
![]() |
21 Oct 2009, o 15:56 |
pafiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam
okazało się, że miałem pękniętą płytę. teraz przerzuciłem się na E51 i żałuję, że dopiero teraz |
![]() |
![]() |
31 Oct 2009, o 15:23 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: 8. Podłącz telefon do komputera i kliknij Refurbish. Niekoniecznie, ja już dwa razy stawiałem martwą n6300 w trybie "restore user product" nie tracąc przy tym danych z telefonu takich jak numery, pliki, ustawienia. logos2000 wrote: kolga siwiakpl dobrze napisal, jesli sie przerwie flash podczas erase to juz usb sie nie postawi w zyciu!! tylko fbus czyli boksem. wiem bo sam mialem taki przypadek ![]() Chodzi ci o Asic CMT: Erasing area #? Mi sie dzisiaj phoenix zawiesił na "Asic CMT: Erasing area 6". Odpiołem kabel i oczywiście dead. I bez żadnych problemów postawiłem go zwykłym kablem USB (nawet nie do nokii ale do motoroli - takie samo gniazdo) |
![]() |
![]() |
31 Oct 2009, o 17:00 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: zawiesił na "Asic CMT: Erasing area 6" Mi się wydaję że jak padnie na bloku 1 do 3 czy 4 to nie postawi po USB. |
![]() |
![]() |
31 Oct 2009, o 17:23 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Niekoniecznie, ja już dwa razy stawiałem martwą n6300 w trybie "restore user product" nie tracąc przy tym danych z telefonu takich jak numery, pliki, ustawienia. Tak, ale zauważ, że np. część osób wykonuje dead flashing, bo przyszedł im felerny MMS, zawalili pamięć telefonu SMS-ami, czy mieli podobne usterki. Wtedy konieczny jest Refurbish, dlatego by uniknąć pytań typu "dead flashowałem, jak radziliście i dalej się zawiesza", taka metoda została opisana w instrukcji. ![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2009, o 18:55 |
jari19922 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam potrzebuje pilnie pomocy a konkretnie wgrywalem polski soft wszystko ladnie podaj sobie rece i pojawia sie bialy ekran czy moge sam cos z tym sam zrobic lib ile moze kosztowac tego naprawa ??
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-11-01, 18:24 ] Jeśli dead flash nie pomaga, to w komisie powinni zrobić za 3 dychy. BTW. Końcówki "-łem", a w profilu kobieta. ![]() |
![]() |
![]() |
6 Nov 2009, o 22:11 |
PafeuPL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cholera... Za cholere nie mogę postawić tej zakichanej padaki
![]() Cały czas to samo... ( nokia 6280 ) Padła, gdy wróciła z serwisu po wgraniu pl. języka... Była parę razy. Żadnego rezultatu. Teraz chciałem ją postawić i pozbyć się ^^ Ale nie mogę! Może innym programem? heh [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-11-06, 21:18 ] Niestety dość dużo osób ma problemy z postawieniem 6280. Ostatecznie kończy się na serwisie. |
![]() |
![]() |
7 Nov 2009, o 23:59 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PafeuPL, wyjmuj i wsadzaj baterie po każdym postawieniu komórki. Wielu osobom pomaga
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
8 Nov 2009, o 03:03 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wasiesto wrote: softuj go przez open product i jak zaznaczysz dead phone.... to pubudzasz go ładowarką a nie on/off-em jeśli nie pojdzie i bedzie wyskakiwał błąd to znaczy że masz błąd D101 i tylko i wyłącznie serwis cię ratuje wymiana combo czysty soft energy tuningi strojenie i bedzie śmigał... ![]() ewentualnie jak masz jakiegoś boxa typu jaf albo ufs to go fbusem za 1 razem zrobisz czytał to ktoś w ogóle?? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-11-08, 11:25 ] Ile kosztuje wymiana combo? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65 Next Page 3 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)