![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 23 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
28 Dec 2010, o 20:09 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie za pierwszym razem się długo męczyłem by postawić a teraz wszystko za pierwszym razem.
|
Last post |
![]() |
![]() |
1 Jan 2011, o 16:43 |
armanipn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Generalnie krok po kroku wykonałem wszystkie opcje. Po wcisnieciu startu ok 0,5-1s wyciagnalem kabel, po czym uruchomilem telefon, kod blokady jest nadal.
Error ADL Loader: Phone reported Downgrade not possible. Flash a newer SW version Protocol 1: Error during Negotiation. Unable to flash. Unable to flash phone 0x8401F124 All operations completed Product flashing failed. Sciagnalem wersje V21 (ok 12MB) po czym wkleiłem ją do podfolderu "products" W folderze PHO. Zapomniałem dodać, że dzieje się to samo, włącza się logo nokia, po czym wskakuje kod blokady. |
![]() |
![]() |
1 Jan 2011, o 17:13 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
armanipn wrote: Phone reported Downgrade not possible. Quote: Znaczy to ze probowalem wgrac starsze niz mam? Dokładnie tak, należy ściągnąć jak najnowszą wersję oprogramowania. Niekoniecznie trzeba ściągać całe paczki, zwykle wystarczy programik NaviFirm. faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt07 |
![]() |
![]() |
1 Jan 2011, o 17:25 |
Kolego problem w tym, że mam KOD BLOKADY na start telefonu, i nie mam pojęcia którą konkretnie zassać aby było ok....
[ Dodano: 1 sty 2011, o 16:25 ] Jest ustalony kod zabezpieczen na start, nie chce wyrzucać telefonu, chciałbym go naprawić, pytanie JAK? I po jaką chol*rę mi navifirm, skoro nie znam swojej wersji oprogramowania, bo nie jestem w stanie jej sprawdzic kodem serwisowym. |
![]() |
![]() |
1 Jan 2011, o 17:48 |
armanipn wrote: Kolego problem w tym, że mam KOD BLOKADY na start telefonu, i nie mam pojęcia którą konkretnie zassać aby było ok.... Dlatego przy robieniu dead flashiongu włącza się wyłączony telefon samemu, ale nie dochodzi on wtedy do momentu, w którym pojawia się kod, tylko przed tym przechodzi w tryb flashowania, w którym można już zresetować wszystko. ![]() armanipn wrote: skoro nie znam swojej wersji oprogramowania, bo nie jestem w stanie jej sprawdzic kodem serwisowym. Dlatego trzeba ściągnąć po prostu jak najnowszą wersję. Telefon nie może mieć przecież nowszej wersji niż najnowsza. ![]() |
![]() |
![]() |
1 Jan 2011, o 18:08 |
Skoro posiadam wersję V21 a PHOE twierdzi, że jest ona za stara na mój telefon to co mi pozostaje?
Naprawdę nie znam się na tym wszystkim, dziś usiadłem, żeby spróbować, siedzę już piątą godzinę. Prosiłbym o wskazówkę, co i jak bo skoro wersja się nie zgadza, to skąd ściągnąć inną? Oraz w którym momencie włącza się telefon aby przeszedł w tryb flashowania? Z góry mówię, że instrukcje na tej stronie wszystkie mam otwarte. Wiele pomagają, ale niestety nie w tym przypadku. |
![]() |
![]() |
3 Jan 2011, o 22:11 |
DJ Terner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2011, o 23:17 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DJ_Cobra, zmień port usb, przeinstaluj stery , po każdej nieudanej próbie odpinaj od kabla usb wyjmuj i wsadzaj baterie i ponawiaj próbę
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2011, o 16:27 |
Ale chyba nokie da się jeszcze postawić na nogi jak to nie zadziała,nie?
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2011, o 16:29 |
W komisach za pomocą boksów jest dostęp do FBUS-a, gdy USB zawiedzie.
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2011, o 17:16 |
No tak ale to trochę kosztuje
![]() [ Dodano: 4 sty 2011, o 16:15 ] Już działa ![]() ![]() ![]() ![]() Phoeniks ruszył gdy zamiast włącznika podłączyłem ładowarkę. Dzięki wam za pomoc. [ Dodano: 4 sty 2011, o 16:16 ] za pomoc daję [+] |
![]() |
![]() |
7 Jan 2011, o 17:19 |
patrykl145 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam ja mam Nokie 3600 SLide i ona wg mi sie nie włącza chcialem wgrac softa normalnie przez phoenixa ale podczas instalacji wyskakuje mi takie coś.The flashing failed. Do you like to retry the flashing?
HRESULT 0x84210027 (-2078212057) Firmware: Firmware updating failed. Error 0x8401F167 - Flash: Failed to initialize update server.''' O CO Chodzi co musze zrobić!!! PROSZE O POMOC! |
![]() |
![]() |
26 Jan 2011, o 20:57 |
diri91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, ja niestety zanim odpowiednio dużo poczytałem wybrałem w phoenixie niższy product code i uwaliłem tym sposobem moją 6131
![]() Problem wygląda tak: Finished Flashing Rebooting to Normal Mode Asic CMT: Verifying communication to device... Waiting for communication response: 25 ... Waiting for communication response: 3 Waiting for communication response: 2 Waiting for communication response: 1 Error 0x84009427 communicating to phone. Unable to verify comm. Warning: Unable to communicate to product after flashing Proszę pomóżcie, to pilne ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2011, o 21:02 |
samara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
diri91 wrote: wybrałem w phoenixie niższy product code product code nic nie ma do tego... dałeś raczej niższy soft... na pewno flashujesz w opcji dead usb... ?? |
![]() |
![]() |
27 Jan 2011, o 22:40 |
diri91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No racja, starszy soft to byl. Tak, napewno flashuje w trybie dead bo inaczej przeciez teraz sie nie da. Nawet wybor wyzszego softu nie pomaga, za kazdym razem zatrzymuje sie w tym samym miejscu
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 65 Next Page 23 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)