![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 36 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
24 Feb 2012, o 00:43 |
bolekcbr71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam ja mam taki problem, mam nokie 6303 classic telefon kiedyś spadł mojej dziewczynie z pierwszego piętra, zbił się wyświetlacz wymieniłem go wszystko było pięknie ładnie. Telefon z czasem się wyłączył ale dało się go z powrotem uruchomić działo się tak coraz częściej aż w końcu włączał się rączki się witały i biały ekran. Oddałem telefon do komisu gdzie też naprawiają telefony gość mówił że wgrał nowe oprogramowanie i było tak że włączał się telefon podawały rączki pokazał się napis contact service i koniec oddawałem telefon jeszcze do 2 innych podobnych komisów i nic. Postanowiłem sam jakoś to zrobić według tego właśnie poradnika.
Ściągnąłem soft programem NaviFirm (RM-443) < nie mogłem tego numeru znaleźć w telefonie ponieważ się nie włącza ale po wyjęciu baterii widać blaszkę z naklejką na której ten numer był , wybrałem wersję softu 9.10 ponieważ na tej blaszce był także numer 0588028 i w tej właśnie wersji softu znajdował się taki sam numer (3 rubryka w programie w nawiasie był taki sam numer) były dwie takie opcje w 3 rubryce z takim samym numerem z tym że w jednej było 6 plików a w drugiej 15 pobrałem oba. Wgrywałem wszystko według poradnika log wygląda tak : W tym momencie : Wyskakiwał mi taki błąd ![]() Nic nie pomagało wyciąganie , włożenie kabla usb i kliknięcie ok. Więc wyjęłem kabel , włożyłem spowrotem, naciskając włącznik telefonu jednocześnie klikałem ok (trwało to około sekundy) i poszło dalej i na sam koniec wywaliło mi taki błąd : ![]() I dalej nic.. próbowałem już na różne sposoby wgrywałem oba z pobranych softów, nie wiem czy tak powinno być ale gdy wchodzę w firmware update wybieram softa i klikam options znajdują się tam tylko 3 pliki a nie 6 lub 15. Co mogło by być przyczyną tego że dalej nie idzie? czy mógł by być to problem np. brakujących elementów w środku telefonu? prosił bym o pomoc. |
Last post |
![]() |
![]() |
24 Feb 2012, o 09:17 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po 1 - mogli w serwisie wgrać soft nowszy, z innym product code.
Po 2 - mechanicznych usterek soft nie naprawi ![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 03:14 |
bolekcbr71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli sugerujesz że już nic nie zrobię czy może jednak jest jeszcze coś co mógł bym spróbować zrobić ?
|
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 15:19 |
WuuHacz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam 5130XM nie włącza się chce zrobić deadflasha, zaczyna się jakby wgrywanie po czym wywala mi:
Quote: Initializing Error sending USB_LOAD_PASUB_REQ PASUBTOC Error sending Update Server binary data to Secondary Boot Server, 0x84009427 ERROR: Failed to set phone to flashmode Dlaczego tak się dzieje? |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 15:20 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WuuHacz,5130 są skopane softowo,nie działa na nich DeadFlash
![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 15:30 |
WuuHacz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli jak ją teraz postawić?
|
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 15:31 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Box (serwis)
![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 21:36 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szczęściarzom się udaje postawić na dead'zie
|
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 23:43 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WuuHacz wrote: Mam 5130XM nie włącza się chce zrobić deadflasha, zaczyna się jakby wgrywanie po czym wywala mi: Quote: Initializing Error sending USB_LOAD_PASUB_REQ PASUBTOC Error sending Update Server binary data to Secondary Boot Server, 0x84009427 ERROR: Failed to set phone to flashmode Dlaczego tak się dzieje? Spróbuj przeinstalować sterowniki ![]() |
![]() |
![]() |
26 Feb 2012, o 12:47 |
Łopat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swoją 5130 postawiłem 2 razy na dead'zie. Za drugim razem miałem ten sam problem, ale udało się po usunięciu i ściągnięciu jeszcze raz plików softu.
|
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 15:57 |
molekmierzynko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 16:12 |
molekmierzynko, pokaż cały log z phoenixa+ten błąd
|
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 19:43 |
molekmierzynko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proszę to jest błąd który wyskakuje po zakończeniu odliczania
|
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 21:12 |
A na pewno wgrywasz odpowiedni soft czyli najnowszy ?
|
![]() |
![]() |
28 Feb 2012, o 13:00 |
Ptoptek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie telefon nic nie ma na czerwono...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65 Next Page 36 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)