![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 7 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
20 Dec 2009, o 00:15 |
devcio1992 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrianus931 wrote: devcio1992, częsty komunikat gdy stawiamy telefon na deadzie. Zostaje box ![]() Chyba że chcesz się jeszcze pomęczyć tzn wyjmuj baterię, podłącz telefon do ładowarki, może w końcu coś ruszy. Ja raz z telefonem męczyłem się prawie 5h aż w końcu go postawiłem a teraz zajechać go nie można. Tzn umrze ale nie tak szybko a na deadzie idzie pięknie. Czyli próbować do skutku, a jeśli nie pójdzie to na box go oddać do serwisu, tak? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-12-19, 23:26 ] Dokładnie. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Dec 2009, o 15:53 |
kamcio32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Chciałem wgrać sobie softa do 6131. No i niby wszystko ok ale pod koniec flashowania telefon nie przeszedł w test mode i cała operacja się nie powiodła. Gdy chcę flashować telefon w trybie death mode po wciśnięciu włącznika/wyłącznika- wyskakuje następujący komunikat: Quote: The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x8401f122 (-2080247518) Dtl: Product presence was not started. Wciskam cały czas "Retry" i cały czas wyskakuje ten komunikat ![]() Log z próby flashowania Czasami w logu pojawia się napis- Failed to open RAW connection Po włączeniu telefonu pojawia się biały ekran z logiem nokia i restart lub wyłączenie [ Dodano: 2009-12-30, 16:35 ] Widzę ze forum za***iste i każdy chętnie pomaga ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 18:29 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamcio32 wrote: Widzę ze forum za***iste i każdy chętnie pomaga ![]() Nie podoba Ci się coś? To nie musisz pisać. Nie każdy telefon da się postawić przez USB, a wtedy zostaje tylko serwis. Widocznie trafiłeś. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2009, o 19:18 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamcio32 próbój do skutku ja tak robię z moja 5130 XM może za którymś razem pojdzie ;p
|
![]() |
![]() |
2 Jan 2010, o 12:43 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamcio32, a naciskasz Przycisk power kiedy każę ? No bo z tego logu wynika, że nie
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
2 Jan 2010, o 21:59 |
rastuch456 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja właśnie dzisiaj przeżyłem swojego pierwszego ,,dead phone'a"
![]() A mianowicie z moją Nokią 5130. Podczas wgrywania patcha wyłączył mi się komputer ![]() No i z telefonem krótko mówiąc była lipa. Była - bo udało mi się go zrobić. Wszystko robiłem według instrukcji w pierwszym poście ale z ,,małym hakiem" ![]() Telefon powinien być cały czas podłączony kablem USB do komputera, ale z wyjętą baterią, którą należy włożyć dopiero przy 9 punkcie kiedy wyskoczy napis w okienku Phoenixa ,,Waiting for USB device. Press phone's power button". Ja nie musiałem w ogóle naciskać włącznika - włożyłem baterie i poszło. Sukces ![]() |
![]() |
![]() |
2 Jan 2010, o 22:16 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ziooomal456, całkiem ciekawa, dobra rada, zaraz dopiszę ją do artykułu. Brawo!
![]() |
![]() |
![]() |
2 Jan 2010, o 22:28 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ziooomal456,
Przecież to to samo, jakby z włożona baterią a potem USB tylko w innym opakowaniu, od tyłu. |
![]() |
![]() |
2 Jan 2010, o 23:19 |
rastuch456 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88 wrote: ziooomal456, Przecież to to samo, jakby z włożona baterią a potem USB tylko w innym opakowaniu, od tyłu. Tak też robiłem - i właśnie jak widać to nie to samo - bo mi udało się tylko tym sposobem, który opisałem ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:17 |
ziooomal456,
To gratulują, imho moim zdaniem jest to podny sposób i każdy może w róznej kolejności to podłączać. I tak nic nie zastąpi nawet najtańszego jafa, bo nie trzeba bawić się w takie pierdółki. ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:34 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ziooomal456 wrote: Ja nie musiałem w ogóle naciskać włącznika - włożyłem baterie i poszło. Sukces to samo działanie jak w przypadku podłączenia ładowarki zamiast wciśnięcia włącznika |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 19:43 |
michaloz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tego Dead Flash'a da się zrobić na E65? Jak nie to jakim programem mam to zrobić?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2010-01-03, 18:45 ] Próbuj, program Phoenix lub JAF (opis z tego artykułu jest do pierwszego). |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 19:52 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
michaloz, tylko powiem, że ciężko się stawia Symbiany na Dead USB
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 20:00 |
adrian219,
Wcale nie. Np n95 bardzo łatwo idzie na deadzie, e51 podobnie oraz e65 z własnego doświadczenia wiem - po USB. |
![]() |
![]() |
5 Jan 2010, o 01:07 |
arek213111 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uffff..... 2 dni flashowania!!
![]() Po wielu próbach udało się "obudzić do życia" za pomocą dead phone flashing w Phoenix nokię 6500 slide. Zaskoczyła dopiero po 12 razie... Wielkie dzięki za to forum...traciłem już nadzieję |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 65 Next Page 7 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)