![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 61 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
6 Mar 2015, o 10:20 |
Navia -
|
Niekiedy pomaga zmiana komputera czyli pójść do kogoś kto ma jeszcze XP i tam wgrać Phoenix i spróbować.
|
Last post |
![]() |
![]() |
6 Mar 2015, o 15:46 |
mortus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ten sposób nie działa z phoenix z 2012;/ mam problem z wgraniem rm980 ponieważ phoenix nie wykrywa go;/
![]() |
![]() |
![]() |
6 Mar 2015, o 16:12 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo Phoenix nie obsługuje Nokii z Windows Phone i Androidami, tylko MG, Maemo, Symbian i OS40
|
![]() |
![]() |
12 Mar 2015, o 15:01 |
janes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ludzie pomocy bo już mnie szlag trafia.Wiele razy wgrywałem w zwykłych nokiach S40 soft phoenixem 80% udawało się ale jak mi przyjdzie zrobić coś na symbianie S60 to tylko raz kiedy telefon działał phoenix wgrał soft.Nie wgrywa softa do martwych symbianów.Czy procedura z tego linku różni się czymś w przypadku zwykłych Noki i tych na symbianie ? Teraz mam sprawna Nokię 500 z zablokowanym kodem i tez soft nie idzie a próbowałem różnych i odznaczałem czerwona pozycję w opcjach.
|
![]() |
![]() |
12 Mar 2015, o 16:35 |
Ten artukuł jest też dla S60.
Co się dzieje, że nie działa? Mam nadzieję, że robisz wszystko na wyłączonym telefonie? Powinno zadziałać, ja sam nie raz flashowałem żywą Nokię 500 na Dead i działało, coś robisz nie tak. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2015, o 20:44 |
notonlypierogi wrote: Ten artukuł jest też dla S60. Co się dzieje, że nie działa? Mam nadzieję, że robisz wszystko na wyłączonym telefonie? Powinno zadziałać, ja sam nie raz flashowałem żywą Nokię 500 na Dead i działało, coś robisz nie tak. Odznaczam czerwona opcję i dzieje się tylko to I nic [ Komentarz dodany przez: emberdo: 30 marca 2015, o 21:18 ] Logi zawsze wrzucaj w znacznikach "code". |
![]() |
![]() |
2 Apr 2015, o 15:55 |
janes wrote: notonlypierogi wrote: Ten artukuł jest też dla S60. Co się dzieje, że nie działa? Mam nadzieję, że robisz wszystko na wyłączonym telefonie? Powinno zadziałać, ja sam nie raz flashowałem żywą Nokię 500 na Dead i działało, coś robisz nie tak. Odznaczam czerwona opcję i dzieje się tylko to Spróbuj zainstalować Phoenixa w trybie zgodności z Windows XP SP3. |
![]() |
![]() |
8 Apr 2015, o 21:49 |
notonlypierogi wrote: janes wrote: notonlypierogi wrote: Ten artukuł jest też dla S60. Co się dzieje, że nie działa? Mam nadzieję, że robisz wszystko na wyłączonym telefonie? Powinno zadziałać, ja sam nie raz flashowałem żywą Nokię 500 na Dead i działało, coś robisz nie tak. Odznaczam czerwona opcję i dzieje się tylko to Spróbuj zainstalować Phoenixa w trybie zgodności z Windows XP SP3. Nie mam zielonego pojęcia jak to się robi.Mam obecnie windows 7.Możesz objaśnić co dokładnie zrobić i czy zainstalowany tak jak piszesz będzie chodził na w7 ? Właśnie próbowałem wgrać soft do kolejnego symbiana Nokia C7-00 i też nie działa .Wyświetla ciągle że ,,operacja nie została prawidłowo rozpoczęta" a między czasie zrobiłem zwykłą Nokię 6303 bez najmniejszego problemu.Czyli coś jest nie tak tylko z wgrywaniem S60 a s40 idą bez problemu. |
![]() |
![]() |
8 Apr 2015, o 21:53 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozbądź się antywirusów, zapór sieciowych itp i spróbuj ponownie.
|
![]() |
![]() |
8 Apr 2015, o 21:58 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak Phoenix działa i flashuje, to raczej nie ma co już kombinować z trybami zgodności.
W każdym razie, jeśli chodzi o Symbiany^3, to moją N8-00 ruszyła trochę starsza wersja, z początku (a nie końca) 2012. >> nokia-phoenix-service-software-2012-04-003-47798-vt23393.htm Może to jakiś trop. |
![]() |
![]() |
16 Apr 2015, o 23:04 |
Tytan0ne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam to mój pierwszy post i dlatego chciałbym się z wszystkimi przywitać "Cześć"
Mam nokie 500 które chce kodu i nie da się nic z tym zrobić więc próbowałem phoenixem ją potraktować ![]() Ściągnąłem ok 2 giga plików z chomikuj.pl wgrałem to do katalogu nokia>phoenix>produkt> rm-750 i co się dzieje odpalam phoenixa ustawiam "produkt" mam "no Connect" wybieram flashing >update firmware wybieram kwadrat przy numeru produktu na liście niema nic na czerwono a jak klikne na którąkolwiek pozycję wyskakuje błąd "http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c624a7bf06360873.html" Korzystam z laptopa z windą 7 zaktualizowana legalna mój phoenix to: Phoenix Service Software 2012.50.001.49220 Jeszcze trochę a osiwieje Pomocy ![]() Pozdrawiam Tytan0ne |
![]() |
![]() |
16 Apr 2015, o 23:47 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie masz pliku sygnatury (.vpl?). Pobierz cały soft z mrcrab. Wybrałeś RM-750 w Open Product?
[ Dodano: 16 kwi 2015 ] Nie masz pliku sygnatury (.vpl?). Pobierz cały soft z mrcrab. Wybrałeś RM-750 w Open Product? |
![]() |
![]() |
17 Apr 2015, o 01:23 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie jest wina braku sygnatury...
![]() Wystarczyło wklepać ten komunikat w gógla albo wyszukiwarkę a nie płakać tu na forum że się zepsuło i nie chce mi się szukać, już tysiąc razy mówiłem o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
17 Apr 2015, o 12:06 |
Tytan0ne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przepraszam spokojnie bez nerwów: )
A czy można prosić 1001 raz bo 61 stron to ponad moje siły. Tytan0ne [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 kwietnia 2015, o 11:42 ] >> co-zrobic-gdy-phoenix-wyrzuca-blad-o-bledym-podpisie-plikow-softu-vt29559.htm [ Dodano: 17 kwi 2015, o 12:06 ] U mnie wszystkie pliki zaczynają się od RM750 |
![]() |
![]() |
17 Apr 2015, o 15:32 |
daj screena nazw tych plików
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 Next Page 61 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)