by HitFan » 13 Jan 2016, o 19:59
nemo333, najpierw Alpine będzie. Nie martw się, w tym roku na pewno obie opiszę
[ Dodano: 2 gru 2015, o 17:14 ]Na blogu pojawił się kolejny post:
Piękno klasyki - Renault Alpine A110Następna będzie Xsara
[ Dodano: 19 gru 2015, o 21:54 ]nemuś, zgodnie z zapowiedzią opisałem Xsarę. Zapraszam:
Początek dominacji Loeba - Citroën Xsara WRC[ Dodano: 26 gru 2015, o 10:57 ]Na blogu zawitał świąteczny post, gorąco zapraszam do lektury i życzę
Wesołych Świąt!
[ Dodano: 9 sty 2016, o 15:33 ]Dziś trafiła się dość fajna pogoda, więc postanowiłem porobić zdjęcia kolejnych modeli z kolekcji.
Pierwszy z nich to
Peugeot 206 WRC w malowaniu z sezonu '02. Tym autem
Marcus Grönholm, znany także jako
Bosse, wygrał rajd Finlandii - Neste Oil Rally (dawniej rajd tysiąca jezior). Miniatura pochodzi z serii gazetkowej Champion Rally Cars i wykonana jest bardzo przyzwoicie. Jedna z lepszych "gazetówek" - odwzorowano sporo szczegółów, jak np. delikatnie zagłębione kratki, czy bardzo ładnie zrobione wnętrze. Dodatkowo cieszy fakt, że kupiony za zalewie 4.25€

Więcej szczegółów i zdjęć:
Powrót w dobrym styluDrugi to już wcześniej wspomniany świąteczny prezent od mojej dziewczyny, czyli
Subaru Impreza 555. Model to wersja z rajdu Sanremo 1994, prowadzona przez załogę
Sainz / Moya. Carlos zakończył ten rajd na drugim miejscu za Didierem Auriolem w Toyocie Celice. Miniaturka pochodzi z serii Carlos Sainz Collection i wykonaniem nie odróżnia się od innych gazetkowych modeli. Spodobało mi się kilka szczegółów jak płyta ochronna pod silnikiem i chlapacze. W dodatku ładnie rozwiązano problem mocowań w tylnych lampach i są ledwie widoczne. Standardowo zadbano o wnętrze. Warto też zwrócić uwagę, że model nie jest ocenzurowany i posiada pełne malowanie
555

Bez cenzuryTrzeci model to również prezent od dziewczyny. Tym razem z okazji urodzin. Tak się złożyło że w przeciągu półtorej miesiąca mamy rocznicę, święta i moje urodziny... Jest to
Citroën C4. Sébastien
Ogier w sezionie 2010 startował w barwach Citroën Junior Team, jednak podczas 3 rajdów wzięto go do seniorskiego zespołu Citroën Total World Rally Team. Jednym z tych trzech był rajdu Portugalii, który
Ogier wygrał z przewagą niecałych 8s nad
Loebem. Miniatura pochodzi z "nowego"
IXO (model RAM 430). I jest wykonana na naprawdę wysokim poziomie. Widać, że IXO zaliczyło spory skok jakościowy, względem starszych wypustów. Bryła jest idealna, zadbano nawet o taki szczegół jak uchwyty do holowania z przodu i z tyłu. Lampy wykonano świetnie, bez widocznych mocowań. Na początku zaciekawiły mnie lusterka na różnej odległości, ale po przeszukaniu Internetu okazało się, że tak ma być. Model posiada szyby odbijające światło, przez co zajrzenie do wnętrza jest możliwe tylko przez przednią szybę. Z całą pewnością warto wyposażyć się w ten model.

Wschodząca gwiazda[ Dodano: 10 sty 2016, o 22:15 ]Na blogu zdążył się już pojawić post o 206-tce:
Powrót w dobrym styluGorąco zapraszam do lektury!
[ Dodano: 13 sty 2016, o 18:59 ]A tak na poważnie, to nikt nie zbiera żadnych modeli?
Mati91 żadnych nowych ciuf?