![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Szkoła |
Previous topic | Next topic Page 2 of 4 [ 56 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nie matura, a chęć szczera, zrobi z Ciebie oficera! |
---|
![]() |
22 Nov 2011, o 20:44 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Postulując takie rzeczy zakładasz, że urzędnicy chcieliby, by uczniowie coś praktycznego umieli. A wtedy musieliby tworzyć wartościowe programy. A komu chce się cokolwiek robić, skoro nie musi? Program był dobry 50 lat temu, to teraz niby nie?
![]() [ Dodano: 22 lis 2011, o 19:44 ] Problem nie leży też w ilości książek, ile w ich monotematyczności. Większość z nich jest Prawdziwie Patriotycznie Polskocentryczna, natomiast cały świat czyta Piotrusia Pana. Ileż można wałkować te klęski narodowe? 1 lektura, a nie 10... |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Nov 2011, o 21:23 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ta Granica Jądro Ciemności i inne po co mi i na co to komu,nei mówie że wszystkie są do bani lektury ale wiecie
Jedną piękną sentencje w lekturze znalazłem było to w Ferdydurke "szkoła ogłupia"!!!!!!!111 |
![]() |
![]() |
22 Nov 2011, o 21:42 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Większość z nich jest Prawdziwie Patriotycznie Polskocentryczna, natomiast cały świat czyta Piotrusia Pana. Ileż można wałkować te klęski narodowe? Co jak co, ale w okresie, gdy Polska zniknęła z map Europy, to literatura polska przeżyła największy skok. Sa to najważniejsze wydarzenia historyczne Polski, więc monotematyczność mnie nie dziwi. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 22 listopada 2011, o 20:51 ] No spoko, ale jeśli jakiś program już musiałby być ustalany, to powinien wziąć pod uwagę po przykładzie z każdej tematyki, a z tej której jest wyjątkowo dużo - np. 3. A nie połowa o tym samym... Sam przeczytałem całą Trylogię Sienkiewicza, ale przenigdy nie zmusiłbym nikogo do czytania tego z musu, bo to odebrałoby chęć do czytania czegokolwiek. Przymus zabija czytelnictwo. Tak samo po szkole człowiek może wyjść z wiedzą ujemną, a to gorzej niż zerowa. Bo gość z zerową jeszcze wie, że nic nie wie, natomiast po szkole można urosnąć w pychę, że jest się MWzWM. |
![]() |
![]() |
24 Nov 2011, o 13:20 |
Jeszcze tylko matma rozszerzona (na której przewiduję pogrom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Nov 2011, o 19:54 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ryan wrote: ta Granica Jądro Ciemności i inne po co mi i na co to komu,nei mówie że wszystkie są do bani lektury ale wiecie Jedną piękną sentencje w lekturze znalazłem było to w Ferdydurke "szkoła ogłupia"!!!!!!!111 Od zawsze uważam, że lektury to jeden wielki szmelc. Autorzy opisali sobie co widzieli jak wzięli za dużo opium ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Nov 2011, o 20:24 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: A zresztą skoro w czasie, gdy Polski nie było na mapach to autorzy zamiast działać, to siedzieli w chałupach i sobie pisali... "Patrioci" dosłownie... bo na emigracji byli i łączyli się w "bulu i nadzieii" z rodakami |
![]() |
![]() |
25 Nov 2011, o 15:34 |
Ta mata to był rzeczywiście jakiś pogrom.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Nov 2011, o 01:15 |
/up
szczególnie że prawdopodobieństwa nie wszystkie szkoły przerobiły,ale spokojnie dało się wyciągnąć te 15 pkt z zamkniętych bo było trzeba pomyśleć trochę ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 25 listopada 2011, o 17:42 ] Gdzie masz jakiekolwiek zamknięte na rozszerzeniach? ![]() ja mówie o podst/ |
![]() |
![]() |
26 Nov 2011, o 01:47 |
Poczekajcie na pochodne i całki. Dziś widziałem je na wykładzie i przez chwilę miałem WTF na twarzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Nov 2011, o 10:55 |
kto się doczeka na nie to ma fajnie;D
mnie to nie czeka ![]() |
![]() |
![]() |
23 Apr 2012, o 21:10 |
[ Dodano: 23 kwi 2012, o 21:10 ] Kto ogląda teraz TVP1? ![]() >> http://matura.tvp.pl/ ![]() LOL, że nawet taki program jest finansowany z U€... |
![]() |
![]() |
1 May 2012, o 01:10 |
|
![]() |
![]() |
3 May 2012, o 11:51 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jutro piszą polski więc tak ku przypomnieniu
![]() |
![]() |
![]() |
3 May 2012, o 23:00 |
No to chlup w ten głupi dziób oraz jazda panie gazda!
![]() Quote: Koko, koko, Antyk spoko, Pozytywizm czy Rokoko, Wszyscy razem zaśpiewajmy: Maturę tę zdajmy! ![]() TRYB HUMANOIDA HUMANISTY! ![]() |
![]() |
![]() |
3 May 2012, o 23:00 |
I tak nie zdasz.
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 3 maja 2012, o 23:03 ] "Jak można nie zdać z polskiego?" |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next Page 2 of 4 [ 56 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Szkoła |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)