davvid wrote:coś tam znać trzeba bo i tak odwołujesz się do całości książki (jeśli zależy na punktach )
pawelooss wrote:Oby nie Wesele, za dużo bohaterów. Tak jak w Niemnie i Granicy. A paszoł won!
davvid wrote:Granica była w ub. roku. Miałem banana na mordzie jak to pisałem, bo była to najlepsza jak dla mnie lektura z całego tego ścierwa z programu
Temat 1. Spotkanie braci. Analizując fragment powieści Ludzie bezdomni Stefana Żeromskiego, scharakteryzuj Wiktora i Tomasza Judymów oraz omów ich zachowanie wobec siebie w czasie tego spotkania.
Temat 2. Dlaczego Raskolnikow zabił Alonę Iwanownę? Czy jego idea zbrodni usprawiedliwionej się potwierdziła? Odpowiedz na pytania, analizując załączone fragmenty powieści Fiodora Dostojewskiego Zbrodnia i kara oraz wykorzystując znajomość całego utworu.
"Szybkoooooo! wskaż liczbę która spełnia równanie |3x + 1| = 4x". Prośba o rozwiązanie m.in. takiego zadania pojawiła się we wtorek na jednym z for internetowych tuż po rozpoczęciu egzaminu maturalnego z matematyki. Łącznie na forum pojawiło się kilkanaście próśb od tego samego użytkownika o rozwiązanie równań, które - jak się potem okazało - były zadaniami maturalnymi. Internauci w mailach do redakcji Kontaktu 24 nie kryją oburzenia postępowaniem nieuczciwego maturzysty. Jak dowiedzieliśmy się w Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, sprawa została już zgłoszona na policję.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests