![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 26 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6120c] Nie mogę wejść w kontakty |
---|
![]() |
12 Jun 2010, o 21:27 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm pobrałem program, zainstalowałem na mojej 6120c i rzeczywiście nie ma opcji, aby kontakty z sim się wyświetlały.
Może przez pakiet PC Suite skopiuj kontakty z sim do pamięci telefonu i wtedy korzystaj z tego programu? A wracając do tematu downgradu to pogooglowałem trochę i z tego co widzę nie ma zbytnich problemów z tym modelem o ile wszystko robi się dobrze. |
Last post |
![]() |
12 Jun 2010, o 22:27 |
pucoas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko co potem zrobić jeśli nie wyjdzie?? Wgram 7.20 a jest tylko język amerykański i chiński..
I musiałbym to robić na stabilnym kompie, bo mój lubi zwiechy łapać. Czy na Win7 JAF i Phoenix zainstalują się i będą działać prawidłowo? Jakie sterowniki USB polecasz? I z navifirm jeśli masz, podpowiedz mi jaki soft wybrać bo tam ich jest od groma (7.10) |
![]() |
12 Jun 2010, o 22:35 |
Jak do downgradu to zainstaluj samego JAFa tutaj z forum.
I jeśli masz win7 to uruchom go w trybie zgodności z XP SP3. Sterowniki są w JAFie z tego co wiem. Soft? Ja do mojej wgrywałem tego ale jeśli koniecznie chcesz z navifirm to obojętnie jaki byle z polskim PC i najlepiej niebrandowany. |
![]() |
12 Jun 2010, o 22:45 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Downgrade może by się udał. 6120c flashuje się elegancko. Sprawdzałem również Dead USB bez uwalania telefonu - działało. Lecz na początek polecałbym format z wyłaczonego telefonu (o ile się nie mylę to gwiazdka, 3, zielona słuchawka, włącznik). Miałem podobny problem z niedziałającą przeglądarką i owy format pomógł. Jednak powoduje utratę wszystkich danych z pamięci telefonu (więc jak masz kontakty w pamięci telefonu to również polecą w kosmos).
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 22:49 |
ZiomalMarcin na początku tematu była wzmianka o hard resecie, który niestety nie przyniósł oczekiwanego rezultatu;)
|
![]() |
12 Jun 2010, o 23:12 |
ZiomalMarcin wrote: Downgrade może by się udał. 6120c flashuje się elegancko. Sprawdzałem również Dead USB bez uwalania telefonu - działało. Lecz na początek polecałbym format z wyłaczonego telefonu (o ile się nie mylę to gwiazdka, 3, zielona słuchawka, włącznik). Miałem podobny problem z niedziałającą przeglądarką i owy format pomógł. Jednak powoduje utratę wszystkich danych z pamięci telefonu (więc jak masz kontakty w pamięci telefonu to również polecą w kosmos). ![]() Hardreseta zrobiłem wczoraj. Nic nie pomogło więc wychodzi na to ze pomoze tylko downgrade. Jutro go chyba zrobie. walkmanowiec wrote: Jak do downgradu to zainstaluj samego JAFa tutaj z forum. I jeśli masz win7 to uruchom go w trybie zgodności z XP SP3. Sterowniki są w JAFie z tego co wiem. Soft? Ja do mojej wgrywałem tego ale jeśli koniecznie chcesz z navifirm to obojętnie jaki byle z polskim PC i najlepiej niebrandowany. Podaj mi swoje GG. Jakbyś był chetny to pomogłbys mi, lub ewentualnie jakas instrukcje podac? ![]() ![]() Softy wgrywałem juz w nokii. Ale nigdy nie wracałem do starszej wersji. |
![]() |
13 Jun 2010, o 08:59 |
13656873
![]() Jeśli chodzi o instrukcje no to: 1. Ściągamy firmware dla naszego telefonu (to już masz) ![]() 2. Ściągamy i instalujemy JAFa (to też powinieneś mieć) 3.Uruchamiamy JAFa 4.W JAFie klikamy na zakładkę BB5 i zaznaczamy po kolei: a.Zaznaczamy Downgrade b.Wybieramy Use INI c.Klikamy INF d.Wybieramy zainstalowany firmware z paczki, którą uprzednio ściągneliśmy e.Wybieramy tryb Local i czekamy aż telefon się na ten tryb przełączy f.Wciskamy Flash i czekamy na downgrade. W razie problemów pisz tutaj albo na gg, chętnie pomogę o ile będę na necie ![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 10:49 |
Tą operację będe wykonywać wieczorkiem
![]() Telefon podłączyć włączony czy jak? |
![]() |
13 Jun 2010, o 12:19 |
Tak podłączasz normalnie włączony w trybie PC Suite, potem telefon przełączy się w tryb Local i zdowngraduje
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 19:48 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a może winna jest karta sim wiadomo że przy wchodzeniu w kontakty sprawdza pamięć sim, sprawdź telefon z inną kartą
|
![]() |
14 Jun 2010, o 17:07 |
Udało mi się zaniżyć soft
![]() Można zamknąć |
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 26 posts ] Previous topic | Next topic |
|