![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N97] Nie mogę wgrać opgrogramowania |
---|
![]() |
18 Apr 2013, o 21:28 |
abdul190 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z moją N97. Pobrałem soft do RM-505 (bo taki mam) łacznie z plikiem 1.2Gb, o który wołał program (card content). Wrzuciłem wszystko do katalogu Phoenixa wg poradnika na forum. Telefon wykryło, SW do RM-505 też wykryło, więc kliknąłem refurbish. Wszystko szło ładnie, pięknie do czasy "programming". Doszło tego do 10% po czym zaczęły pojawiać się linie z errorami, że coś jest nie tam z tym plikiem co waży ponad 1.2Gb. Jak ktoś mi powie w jakim pliku jest log z ostatniego flashowania to wkleję tutaj. Flashowałem tym programem już N82 i N97 mini. Obie poszły ładnie, a tu kredki. Program wyrzucił mi instrukcję ponownego podłączenia telefonu, więc ja wykonałem, ale bezskutecznie. Robiłem to 3 razy, aż w końcu zrezygnowałem. Teraz telefon leży "trupem". Tj jak nacisne power to tylko zawibruje i nic się nie dzieje. Jak za parę sekund nacisnę power to efekt jw i tak w koło Macieju. |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Apr 2013, o 21:38 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abdul190 wrote: łacznie z plikiem 1.2Gb, o który wołał program (card content) On jest niepotrzebny, bo to obraz pliku karty pamięci. W okienku flashowania wejdź w opcje i usuń go z listy plików, aby Phoenix się nie czepiał. abdul190 wrote: Jak ktoś mi powie w jakim pliku jest log z ostatniego flashowania to wkleję tutaj. Log nie zapisuje się nigdzie do pliku, tylko jest wyświetlany na bieżąco w okienku flashowania. |
![]() |
![]() |
18 Apr 2013, o 22:06 |
Ale jak mam teraz podłączyć telefon w trybie "Domyślnym" do programu, skoro telefon nawet się nie włącza?
EDIT: Próbowałem zrobić tak: naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm Ale jak podłączam telefon i klikam refurbish to wyskakuje error Phoenixa z dumpingiem i po kliknięciu ok program się zamyka. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 kwietnia 2013, o 22:04 ] To nie klikaj OK i daj mu popracować, może akurat zflashuje. ![]() abdul190: niestety, program po tym komunikacie dostaje "freeza" i nie można NIC zrobić poza kliknięciem OK ![]() |
![]() |
![]() |
18 Apr 2013, o 22:37 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to brawo żeś zrobił, pliku od karty pamięci NIE WOLNO FLASHOWAĆ! Teraz módl się żebyś mógł go postawić na deadzie. A jak nie to serwis sobie zarobi
Zresztą, przy takim transferze jaki jest w Nokiach na pamięć masową to odrobinę czasu by to potrwało żeby sflashować ![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 14:08 |
OK, poradziłem sobie.
nemo333 wrote: Zresztą, przy takim transferze jaki jest w Nokiach na pamięć masową to odrobinę czasu by to potrwało żeby sflashować ![]() Ale jak pisałem nawet się nie dało tego pliku falshować. Dochodziło do niego tylko i sypało błędami. Telefon wstał na deadzie. [ Dodano: 19 kwi 2013, o 14:08 ] Dobra jednak nie obyło się bez problemów dalszych jak to u mnie. Wszystko ładnie pieknie działa, ale nie do końca. 1. WiFi. Dokładnie chodzi o to, że łączę się z moim routerem, wpisuję hasło, działa ok. Wyłącze skanowanie, włącze znów i trzeba za każdym razem podawać hasło do WiFi O_o 2. Połączenie sieciowe przez WiFi/GSM. W N97 mini miałem tak, że po wejściu czy to do map, sklepu, internetu, opery, no gdziekolwiek, to mogłem wybrać połączenie czy chcę przez apn dostępny w telefonie, czy przez WiFi. Teraz mnie o nic nie pyta i od razu łączy przez GSM, zżerając kasę z konta. Mimo, że WiFi jest połączone. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 14:56 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hard reset + jeszcze jeden flash tym razem "na czysto" na pewno nie zaszkodzi.
![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 16:21 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Jak łączysz się z tym WiFi wyświetla się komunikat "utworzono punkt dostępu"?
2. Poszperaj w ustawieniach łączności. Jest od tego opcja + w aplikacjach zewnętrznych ustaw połączenie na "zawsze pytaj" |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 18:48 |
Pawelooss - telefon jest po 3 wgrywaniu softu przez refurbish i dalej to samo.
HitFan wrote: 1. Jak łączysz się z tym WiFi wyświetla się komunikat "utworzono punkt dostępu"? Nie. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 18:51 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2013, o 21:35 |
Nie wiem czy ja jakiś innym jestem czy coś ale nie mogę tego znaleźć
![]() No i męczy mnie te łączenie się z siecią zamiast WiFi... Co do hard resetu robie sposobem na wyłączonym telefonie. Tj shift, spacja, backspace + włącznik. Chyba, że jest jeszcze jakiś inny skuteczny jak refurbish w phoenixie. |
![]() |
![]() |
20 Apr 2013, o 10:40 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdź do Ustawienia->Łącza->WLAN->Tutaj połącz się z siecią i już będzie zapisana i nie będzie wołać o hasło.
Co do łączenia przez 3G to usuń po prostu punkty dostępu i tyle, nie będzie problemu z łączeniem się przez nie. |
![]() |
![]() |
20 Apr 2013, o 21:21 |
nemo333 wrote: Co do łączenia przez 3G to usuń po prostu punkty dostępu i tyle, nie będzie problemu z łączeniem się przez nie. Wtedy wyświetla się komunikat w stylu "Nie można połączyć z siecią internet.", mimo połączenia z WiFi. Więc nie jest łatwo ![]() EDIT: Poradziłem sobie z tym WiFi. Ale z tym internetem po GSM dalej jest problem. Ustawiłem priorytet mojego WiFi na 1, a punkt dostępu (INTERNET) na 2, więc powinno się łączyć po WiFi, albo chociaż pytać, jak to było w N82 czy N97mini. Mógłbym zrobić jak piszesz, że usunąć go całkowicie (punkt po gsm), ale jak będę poza domem to mam kredki, bo nic nie zrobie. A kolejny refurbish czy hard reset raczej już nic nie da. Nie mam pojęcia dalczego tak się dzieje. Na bliźniaczej n97mini wszystko było ok... |
Last edited by abdul190 on 20 Apr 2013, o 21:22, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|