![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nie mogę włączyć menedżera zadań. |
---|
![]() |
2 Oct 2009, o 18:42 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z kompem, ponieważ nie wiem jak to się stało, ale nie mogę włączyć menedżera zadań, bo jak nacisnę Ctrl+Alt+Delete to wyskakuje mi, że menedżer zadań został wyłączony przez administratora. Dałoby radę jakoś z powrotem włączyć ten menedżer zadań, bo w przywracanie Windowsa nie chcę sie bawić, bo usunie mi kilka gierek, i uwali Phoenixa i będę musiał go przeinstalowywać. Z góry dzięki za pomoc [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-02, 18:43 ] Od takich pytań jest już odpowiedni dział. |
Last edited by hoppek on 2 Oct 2009, o 18:44, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
2 Oct 2009, o 18:43 |
sto1p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodaj 2 konto . i tam postaraj się odpalić .
|
![]() |
2 Oct 2009, o 18:45 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 link w Google, ludzie, przecież chyba nie ma tak trudno wpisać pięciu słów i kliknąć Szukaj.
Quote: Uruchom edytor rejestru. Zakładając że jesteś administratorem odszukaj te 2 klucze "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows CurrentVersionPoliciesSystem" Tworzymy tam nową wartość typu REG_DWORD (Nowy | Wartość DWORD) o nazwie DisableTaskMgr i nadajemy jej wartość 0 lub usuwamy cały wpis. Te same czynności wykonujemy również w następującym miejscu: "HKEY_ USERSDefaultSoftwareMicrosoftWindows CurrentVersionPoliciesSystem" |
![]() |
2 Oct 2009, o 18:46 |
pawelooss, Wszystko wiedzący i szukający
![]() |
![]() |
2 Oct 2009, o 18:57 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystkowiedzący nie jestem, po prostu pokazuję wam, że można samodzielnie. A tak jest szybciej i przynajmniej zapada w pamięć.
![]() |
![]() |
2 Oct 2009, o 18:59 |
No wiadomo. No i lepiej samemu poszukać, niż czekać asz ktoś poszuka
|
![]() |
2 Oct 2009, o 19:03 |
Pawelooss, szkoda tylko, że Twój sposób nie działa, wchodziłem do rejestru, a właściwie do gałęzi HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows
CurrentVersionPoliciesSystem i zmieniłem w tym pliku wartość na 0. A jak chcę wejść do gałęzi KEY_ USERSDefaultSoftwareMicrosoftWindows CurrentVersionPoliciesSystem to tam zaś nie było klucza System, to go utworzyłem i utworzyłem ten plik, dałem wartość na 0 i dalej to samo |
![]() |
2 Oct 2009, o 19:04 |
Dodaj 2 konto i zobacz czy tak samo będzie
|
![]() |
2 Oct 2009, o 19:11 |
dodałem drugie konto i normalnie menedżer zadań się włącza, ale usunąłem je, bo nie chce mi się ustawień i plików przywracać, najlepiej jakby jakoś dało się to włączyć bez nowych kont
|
![]() |
2 Oct 2009, o 19:12 |
Da Się. Chym Musisz skopiować Z rejestru tak jak tam jest
Luknij jeszcze to : Start ->uruchom -> wpisz gpedit.msc -> system -> opcje klawiszy Ctrl+Alt+Delete ... ( najlepiej wszystko recznie po WYŁANCZAĆ i ma grać ) |
![]() |
2 Oct 2009, o 19:19 |
temat do zamknięcia usunąłem klucz System z gałęzi HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows
CurrentVersionPolicies i po problemie |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)