![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6300] Niezidentyfikowane trzeszczenie na wszystkich słuchawkach. |
---|
![]() |
22 Mar 2010, o 14:50 |
Mici0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem ze swoja nokia 6300. Otóż czasami jak włączę cos pod wejsce sluchawkowe (słuchawki lub głośniki) to jest czasem tak że trzeszczy cos w sluchawkach dodam że mam nowe słuchawki niedawno kupione przy starych to samo było. Czasami jest tez tak, że gdy slucham muzyki jest wszystko ok a gdy np pisze SMS lub wogole z jakis klawiszy korzystam to wlasnie w sluchawkach tak trzeszczy coś. Jak sądzicie co może być przyczyną tej usterki? ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 22 marca 2010, o 22:10 ] Quote: Poprawnie nazwij tytuł tematu. Daj do zrozumienia w kilku słowach, o co ci chodzi. Zrozum, że tu każdy potrzebuje "POMOCY!". |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Mar 2010, o 15:05 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mici0 wrote: zasem tak że trzeszczy cos w sluchawkach dodam że mam nowe słuchawki niedawno kupione przy starych to samo było W takim razie jasno i klarownie wynika z tego, że coś nie tak jest po stronie telefonu. Być może coś nie tak jest z gniazdem słuchawek. W każdym razie bez "rozbiórki" telefonu nie poznasz prawdy.[ Dodano: 22 marca 2010, o 14:05 ] Lecz jeśli nigdy nie rozbierałeś telefonu to lepiej jest oddać go w doświadczone ręce. Albo jeszcze poczekaj na wypowiedzi innych - w sprawach Harderowych nie jestem dobry a wypowiedziałem się na podstawie dedukcji sytuacji. |
![]() |
![]() |
22 Mar 2010, o 16:20 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeszcze nie spotkałem się z taką usterką, ale przyczyną może być uszkodzenie cewek L2031/03 jeśli uszkodzenie występuje tylko na jednym kanale. Jeśli szumy słychać na obu kanałach, czepnąłbym się N2301.
Oczywiście, przed tym wszystkim wyczyściłbym złącze słuchawek. |
![]() |
![]() |
22 Mar 2010, o 17:59 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: włączę cos pod wejsce sluchawkowe Zazwyczaj jak się coś podłącza to jest chwilowy szum , trzask. |
![]() |
![]() |
22 Mar 2010, o 23:18 |
Mici0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak wiem chwilowy szum po podłączeniu jest to normalne. Tylko nie wiem właśnie czy wystarczy tylko zmienić gniazdo na słuchawki czy to grubsza sprawa. Bo wiadomo w byle jakim serwisie za taka drobna usterkę będą żądać pieniążków i sadze że nawet nie małych bo wiadomo jak to jest
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|