![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 15 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[3110c] Nokia 3110 - problem z włącznikiem. |
---|
![]() |
4 May 2009, o 13:50 |
Kropelka11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy to tu. Jakby co to prosze o przeniesienie. Mam nokię 3110 c z zepsutym wqłącznikiem. Wszystko inne jest dobrze tylko nie działa ten głupi włacznik! Da się coś zrobić żeby np. włączanie było na czerwonym przycisku zamiast na właczniku?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-05-04, 13:53 ] No nie jest to tu... "Wszystkie teoretyczne i praktyczne zagadnienia związane ze strukturą oprogramowania." - ten opis raczej nie pasuje do Twojego problemu. Ale już "Rozbieranie telefonu, usterki sprzętowe, naprawa części" - jak najbardziej. ![]() |
Last edited by Kropelka11 on 4 May 2009, o 13:55, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 14:02 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kropelka11 wrote: Da się coś zrobić żeby np. włączanie było na czerwonym przycisku zamiast na właczniku? Nie da się. Kropelka11 wrote: Wszystko inne jest dobrze tylko nie działa ten głupi włacznik! Spróbuj rozebrać telefon, przedmuchać, przeczyścić. |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 14:54 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może płyta uległa uszkodzenia lub po prostu klawisz się zesunął
|
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 15:31 |
sobol6803 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam włącznik luźno i żyję
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 17:15 |
Może też płytka nie jest dokręcona
|
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 19:09 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poczekajmy na odpowiedź Kropelka11... Przeczyszczenie powinno pomóc (przynajmniej mi pomogło
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 19:49 |
boczek, nie koniecznie serwis jeżeli Kropelka11, oriętuje się w tych sprawach to sam może to zrobić
Tańszy koszt |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 22:44 |
apex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
złap kciukiem za głośnik do rozmawiania a palcem wskazującym troszkę nad napis 'NOKIA" (z tyłu telefonu) i ściśnij i w czasie jak ściskacz włącz telefon...
pzdr |
![]() |
![]() |
4 May 2009, o 22:55 |
apex, A nie lepiej przy rozebranym przednim panelu ścisnąć
|
![]() |
![]() |
5 May 2009, o 10:10 |
Kropelka11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki za wszystkie pomysły ale... Włącznika nie ma i na obudowie i na płytce... Niby mam włącznik z płytki ale nie wiem czy nie jest uszkodzony i wgl. Mój tata jest elektrykiem az wiec niby mgłby mi go naprawić tylko jak to przylutować bo to małę jest??
![]() |
![]() |
![]() |
5 May 2009, o 11:47 |
Karlo89 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przyluto wac nie ejst latwo bo plytka moze ci sie stopic od temperatury, lepiej kupic cala plyte niz bawic sie w lutowanie bo do tego trzeba miec sprzet ktory tez kosztuje
|
![]() |
![]() |
9 May 2009, o 11:05 |
hyieh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Karlo89 wrote: przyluto wac nie ejst latwo bo plytka moze ci sie stopic od temperatury, lepiej kupic cala plyte niz bawic sie w lutowanie bo do tego trzeba miec sprzet ktory tez kosztuje czytam Twoj post i zastanawiam sie co Ty robisz jeszcze w tym dziale? (jak może się płytka stopić, chcesz ją wyrzucić do pieca?) włącznik bez problemów przylutuje się zwykla lutownica z cienkim grotem ! nie trzeba mieć HA i niewiadomo jakich sprzętów żeby taki włącznik przylutować. |
![]() |
![]() |
24 Jul 2009, o 00:12 |
adam1916 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja miałem to samo i kupiłem w sklepie lutownice (nie dużą) za jakieś 30 zł przylutowałem włącznik (po 2 nóżki są zlutowane, nie dałem rady oddzielnie) tylko że teraz jest tak że przyciskanie nic nie daje a żeby włączyć/wyłączyć musze włożyć/wyjąć baterie
![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: maciekbronkz: 2009-07-24, 10:21 ] Nie odkopuj tematów dostaniesz prezent ![]() adam1916: no ale chyba w związku z tematem napisałem nie ? inni też mogą mieć problem to napisałem jak jest z lutowaniem ....... |
![]() |
![]() |
14 Nov 2012, o 21:01 |
Destrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: złap kciukiem za głośnik do rozmawiania a palcem wskazującym troszkę nad napis 'NOKIA" (z tyłu telefonu) i ściśnij i w czasie jak ściskacz włącz telefon... pzdr POMOGŁO! ![]() |
![]() |
![]() |
17 Jul 2013, o 18:37 |
miron ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rewelacja!!!! przy pierwszej próbie działa . W serwisie fabrycznym proponowano za naprawę wyłącznika 80 zl. Na pytanie czy jest sposób na włączenie 3110c taniej niż podana kwota , obśmiano mnie.
![]() [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 17 lipca 2013, o 21:34 ] Ładnie drą w tych serwisach, ja sam sobie naprawiłem za darmo włącznik, potrzebowałem tylko dawcy ze sprawnym przyciskiem, może być nawet od głośności. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 15 posts ] Previous topic | Next topic |
|