![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[500] nokia 500 nie włącza się po update firmware |
---|
![]() |
26 Oct 2014, o 14:53 |
dawis123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam mam nokię 500. Był ściągany z niej simlock kodem. Po wpisaniu kodu telefon zrestartował się i prosił o kod zabezpieczający nawet bez karty sim. standardowy kod nie działał a ja nie ustawiałem innego. Próbowałem odczytać różnymi metodami dostępnymi na forum ale nic to nie dało. Na pc mogłem podejrzeć pliki w tel. Postanowiłem wgrać firmware przez phoenixa poprzez refurbish. Teraz telefon jedynie wibruje i mruga środkowy klawisz. Robiłem już to setki razy i nigdy nic takiego nie przytrafiło mi się. Wszystko ładnie pięknie do póki nie wyświetli błędu:
Flashing finalization failed. Do you like to retry the finalizing? HRESULT 0x8421001c (-2078212068) Firmware: Cannot verify communication to phone after flashing. Make sure that phone booted up correctly and retry. klikam retry i tak w kółko ![]() Failed to verfy communication to product Verifying communication to product (before flash finalizing) Jeśli kliknę cancel : Failed to verfy communication to product All operations completed Firmware updating failed. Bardzo proszę o pomoc [ Dodano: 26 paź 2014, o 13:53 ] wie ktoś co z tym zrobić? |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Oct 2014, o 14:57 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz najnowszy dostępny soft? Wgrywałeś kiedykolwiek do niej ten soft który próbujesz wgrać teraz czy jest to ściągnięte na świeżo?
|
![]() |
![]() |
26 Oct 2014, o 20:02 |
Jest to ściągnięte na świeżo. Nie pamiętam jaka tam była wersja softu ale na pewno nie była to najnowsza. Wgrywałem o stopień nowszą i najnowszą i za każdym razem jest ten sam efekt
|
![]() |
![]() |
27 Oct 2014, o 01:00 |
spróbuj ściągnąć soft z innego źródła, np z Chomikuj. Ostatnio coś się dzieje z serwerami Nokii i potrafią pobierać się puste pliki zamiast właściwych i może to dawać takie efekty.
|
![]() |
![]() |
28 Oct 2014, o 00:53 |
Tak wiem coś jest nie tak z tymi softami. Miałem okazję przekonać się ostatnio na nokii c6. Do tej 500 ściągałem a chomika i stąd:
Niestety nokia utrudniła zadanie bo od pewnego czasu navifirm nie działa ![]() Możesz podać jakąś oficjalną stronkę nokii skąd można pobrać softy jeśli takowa istnieje? |
![]() |
![]() |
28 Oct 2014, o 01:12 |
Niestety, trzeba bawić się z Chomikami, serwery Nokii już raczej nie wrócą do poprzedniej sprawności a na autora Navifirm nie ma co liczyć bo co chwile udostępnia i blokuje otwarte konto. Nawet jak dasz dotacje to i tak robi problemy i blokuje dostęp pod byle pretekstem. |
![]() |
![]() |
12 Nov 2014, o 15:16 |
kolek992 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potrzebujesz czysty soft czy wystarczy Ci modowany bo kilka posiadam ?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|