![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5800XM] Nokia 5800 problem z aplikacjami shackowanie telefonu |
---|
![]() |
11 May 2010, o 17:47 |
sherman85 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wszystkich użytkowników,
To mój dziewiczy post, zaznaczę na początku że zapoznawałem się z regulaminem oraz FAQ, niestety nie znalazłem konkretów, które pomogłyby mi w zupełności rozwiązać mój problem. Tak też szukałem na google i trochę czasu poświęciłem ale bez większych efektów a chciałbym wykorzystać w końcu potencjał mojego telefonu.Więc problem następujący: Dotyczy podpisywania aplikacji.Certyfikat i key wyrobiłem na OPDA zgrałem na tel i wszystkie inne programy helooxa signsis ale nie da się podpisać aplikacji są problemy. Czy istnieje coś łatwiejszego aby dowolnie ściągane aplikacje i inne na Nokie 5800 działały bez potrzeby podpisywania? Proszę o pomoc. Mogę się odwdzięczyć w jakiś sposób jeżeli znajdzie się konkretna recepta na ten problem. |
Last post |
![]() |
![]() |
11 May 2010, o 18:00 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sherman85 wrote: Certyfikat i key wyrobiłem na OPDA zgrałem na tel Na telefon? Tych plików nie zgrywasz na telefon tylko trzymasz na komputerze. sherman85 wrote: wszystkie inne programy helooxa signsis ale nie da się podpisać aplikacji są problemy Uruchamiasz SignSIS na komputerze i podpisujesz nim aplikację HelloOX. Dopiero wtedy wrzucasz tę aplikację na telefon i instalujesz (wchodzisz do menedżera plików i wchodzisz tam gdzie wrzuciłeś HelloOX i uruchamiasz instalator). Później w zainstalowanych aplikacjach pojawi się ikonka HelloOX, uruchamiasz tę aplikację i hackujesz soft. Z samym hackowaniem nie powinno być problemów - mojemu koledze poszło bez żadnego "ale". sherman85 wrote: Telefon: 519354916 To już się robi idiotyczne... ![]() W tym miejscu wpisujesz model telefonu (w Twoim przypadku 5800XM) a nie numer telefonu! |
![]() |
![]() |
11 May 2010, o 18:06 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Na telefon? Tych plików nie zgrywasz na telefon tylko trzymasz na komputerze. czemu? można na telefoniekosmita1993 wrote: Uruchamiasz SignSIS na komputerze jest też wersja na telefon ![]() kosmita1993 wrote: To już się robi idiotyczne... Chyvba będzie trzeba pogadać z paweloossem żeby zmienił nazwe teo pola na Model telefonu, może mniej osób wtedy tam będzie wpisywać numer ![]() W tym miejscu wpisujesz model telefonu (w Twoim przypadku 5800XM) a nie numer telefonu! ![]() |
![]() |
![]() |
11 May 2010, o 18:17 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: Chyvba będzie trzeba pogadać z paweloossem żeby zmienił nazwe teo pola na Model telefonu, może mniej osób wtedy tam będzie wpisywać numer ![]() Na wszystkich forach jest "Telefon". Nie będę zmieniał tego, co jest dobre, krótkie i treściwe tylko dlatego, że część ludzi jest ślepa i nie widzi wyraźnego opisu: Quote: Telefon: * NIE NUMER!!! Model telefonu, który posiadasz. |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 10:37 |
koorchuck ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki masz soft? Bo hellooxem nie da się złamać powyżej v30
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 11:22 |
leo20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bn_design, mylisz się , ten soft jest hackowalny przez hellooXa2
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 11:28 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
leo20 wrote: ten soft jest hackowalny przez hellooXa2 Popieram. Nawet najnowszy soft (50.0.005) można złamać ale wiąże się to z flashowaniem telefonu złamanym oprogramowaniem.[ Dodano: 17 czerwca 2010, o 11:28 ] Wg mnie jest to za dużo roboty a za mało pożytku. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 czerwca 2010, o 11:22 ] O kawa, ale straszna robota. ![]() Do Phoenixa mam pewien nie smak (mniejszy niż kiedyś ale nadal jest), więc wolę go nie nadużywać. Poza tym jako uploader mam pewność, która gra/aplikacja/motyw pod S60v5 wymaga podpisania/złamania Symbiana ![]() ![]() |
Last edited by jojo87 on 17 Jun 2010, o 17:27, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 11:37 |
Do v31 włącznie można łamać hellooxem. Powyżej- jafem/phoenixm
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 12:08 |
bn_design wrote: Eno, jasne, że można schakować i to nawet fw50. Ale nie HelloOx2'em tylko flashowaniem całej platformy z zaimplikowanym patchem. Jak wspomniał jojo87. Więc nie myliłem się tylko nie dopowiedziałem do końca ![]() OK. koorchuck, hellooxem 2 można łamać nawet do v40, gdzieś wyczytałem |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 14:29 |
dario_mce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
leo20, I bardzo dobrze wyczytałeś
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 16:07 |
leo20 wrote: koorchuck, hellooxem 2 można łamać nawet do v40, gdzieś wyczytałem Mylisz się. Jak jeszcze nie było pliku z hackiem do jafa, po wyjściu softu v40 użytkownicy musieli najpierw łamać v31 hellooxem, a potem dopiero aktualizować. Jeśli ktoś najpierw aktualizował do v40, musiał czekać na hack. |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 16:20 |
koorchuck, ty masz swoje źródło informacji, i ja mam swoje źródło informacji
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 17:16 |
Więc Twoje źródło jest złe. Na pewno nie da się złamać v40 i v50 w 5800 hellooxem
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 17:30 |
koorchuck, wyczytałem że ktoś już złamał v40 w 5800, spróbował parę razy i w końcu mu się udało , ale jak nie wierzysz to już nie moja wina
|
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 17:37 |
Ja nie muszę wierzyć, po prostu wiem. Jeśli złamał, to albo jafem, albo przed aktualizacją do v40. Wielu użytkowników już się przekonało, a udzielam się na innych forach i sam widziałem...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|