![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach » Pochwal się swoim telefonem |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia 8800 Sirocco Gold Edition |
---|
![]() |
20 Jul 2021, o 16:33 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz mój nowy nabytek
![]() Nokia 8800 Sirocco Gold Edition ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Dodano: 20 lip 2021, o 16:33 ] Nie chcecie wiedzieć, za ile kupiłem... ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Jul 2021, o 01:25 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wunder Wungiel wrote: Nie chcecie wiedzieć, za ile kupiłem... Nie chcesz się chyba dowiedzieć, że kupiłeś podróbę, bo takiej wersji jak na zdjęciu nigdy oficjalnie nie było ![]() |
![]() |
![]() |
21 Jul 2021, o 19:42 |
nemo333 wrote: Nie chcesz się chyba dowiedzieć, że kupiłeś podróbę, bo takiej wersji jak na zdjęciu nigdy oficjalnie nie było ![]() Szanowny pan Ekspert oczywiście musi zawsze dołożyć łyżkę dziegciu. Sprawdzałem pod baterią - jest Made in Germany (tak ma być). Jest język polski. IMEI się zgadza. Jak jeszcze mogę sprawdzić oryginalność? [ Dodano: 21 lip 2021, o 19:42 ] Waga też się zgadza. Elementy są IDEALNIE spasowane. |
Last edited by Wunder Wungiel on 22 Jul 2021, o 07:27, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
21 Jul 2021, o 23:20 |
Wunder Wungiel wrote: Szanowny pan Ekspert oczywiście musi zawsze dołożyć łyżkę dziegciu. No cóż. Nie jestem złośliwy, próbuję tylko wyprowadzić Cię z błędu ![]() Wunder Wungiel wrote: Sprawdzałem pod baterią - jest Made in Germany (tak ma być). A na płocie kiedyś napisano du**, a do dzis drzazgi z fiuta wyciągam...Wunder Wungiel wrote: Jest język polski To nic nie znaczy.Wunder Wungiel wrote: IMEI się zgadza. Z czym? Z naklejką na pudełku, która wydrukował ten sam chińczyk co tą pod baterią?Wunder Wungiel wrote: Jak jeszcze mogę sprawdzić oryginalność? Wrzuć zdjęcie naklejki spod baterii, to ocenię, i powiem Ci na podstawie czego ocenić, czy to wyszło od Nokii, czy chińczyk maczał w tym palce. Wunder Wungiel wrote: Waga też się zgadza. Elementy są IDEALNIE spasowane. Szkoda, że Nokia nigdy nie wysylała do klientów telefonów z klapką beznadziejnie oklejoną zmarszczoną folią. I ten napis na tylnej klapce też mi się nie podoba. ZTCP to w żadnej wersji nie powinno go być. |
![]() |
![]() |
22 Jul 2021, o 07:24 |
![]() |
![]() |
23 Jul 2021, o 15:24 |
Wunder Wungiel wrote: Dobra dobra. A teraz wrzuć zdjęcie etykiety spod baterii, bo bardzo chciałbym być w błędzie, że dałeś się zrobić na podróbkę. |
![]() |
![]() |
23 Jul 2021, o 16:10 |
![]() ![]() [ Dodano: 23 lip 2021, o 16:10 ] Quote: Szkoda, że Nokia nigdy nie wysylała do klientów telefonów z klapką beznadziejnie oklejoną zmarszczoną folią. Folia jest zmarszczona, bo ją wcześniej zdjąłem i założyłem ponownie, |
![]() |
![]() |
25 Jul 2021, o 15:25 |
No cóż można powiedzieć... Niestety miałem rację.
To w najlepszym wypadku refurb. Oryginalna 8800 w tej wersji miała pod baterią symbol 8800d. Zapisek sirocco występował tylko jako nazwa handlowa. Czcionka też się nie zgadza. Tu masz właściwą tabliczkę: https://vitaphones.ru/blog/files/img/89 ... 102016.jpg A PC wskazuje na N95. 0537611 — RM-159 NIGERIA [ Dodano: 25 lipca 2021, o 15:25 ] Wunder Wungiel wrote: Folia jest zmarszczona, bo ją wcześniej zdjąłem i założyłem ponownie, Tak nie wygląda odklejona folia ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jul 2021, o 22:40 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Jul 2021, o 06:16 |
pawelooss wrote: No cóż... 1300 zł. Poszło, jak widzę w błoto, no ale tyle dałem. |
![]() |
![]() |
27 Jul 2021, o 14:30 |
Biorąc pod uwagę, że chińczycy sprzedają takie refurby za 500-700 zł na Ali (+ ew VAT, koszty importu i przesyłki), to niestety trochę wtopiłeś.
|
![]() |
![]() |
27 Jul 2021, o 14:35 |
Nie wiedziałem, że to podróbka czy refurbish, no cóż, poszło w błoto. Następnym razem będę ostrożniejszy. No ale dzięki za poświęcenie mi uwagi, telefon zostawię, niech sobie siedzi i działa
![]() Ale jakoś do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń, naprawdę: Wunder Wungiel wrote: Elementy są IDEALNIE spasowane. I nic nie trzeszczy, nie obluzowuje się, itd... ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach » Pochwal się swoim telefonem |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)