by nemo333 » 4 Oct 2012, o 10:04
Będę inny, polecę 201

Bo sam używam
majsterbdg wrote:- duża żywotność baterii jak tylko możliwe,
Zwykle mi trzymała ok 5 dni a na tydzień wypada mi około 500 esów odebranych i tyle samo wysłanych i ok godzina rozmowy. Do tego czasem się coś pobawić, pogrzebać w czasie nudy i 4-5 dni bez problemu trzyma.
Teraz leży, nie używam jej i nawet nie pamiętam kiedy ładowałem, na pewno ponad 2 tygodnie temu

A jeszcze tyle samo poleży, cały czas włączona z kartą
majsterbdg wrote:- wygodna klawiatura,
Wygodna jest, jedna z wygodniejszych w nierozsuwanych telefonach. Na C3 chwilę pisałem i jest przyzwoicie, na 302 pisałem i klawiatura w niej jest za twarda i to samo mówi mój kumpel co jego mama ma 302. 201 jest optymalna pod tym względem

majsterbdg wrote:- łatwość użytkowania,
łatwe, jak to S40

majsterbdg wrote:- możliwość modyfikacji(ustawianie pod siebie telefonu),
Wiele nie pogrzebiesz

Na wcześniejszych softach nawet motywów nie dało się ustawić bo mulił fon, na ostatnim działa bez problemu, telefon znacznie przyśpieszył. I do tego wywaliłem wszystkie aplikacje poza przeglądarką Nokia i kalkulatorem i obecnie szybkość jest na poziomie 6300. PPMów niestety się nie zmodyfikuje, content trzeba przez Phoenix Phone Browser po wgraniu już. MobiMB też mam i da się usuwać ale ma problem z niektórymi plikami więc wyczyściłem całość Phone Browserem.
majsterbdg wrote:- możliwość otworzenia karty 4GB lub 8GB,
łyka 16GB na której jest 400MB wolnego miejsca bo reszta to muzyka.
majsterbdg wrote:- użytkowanie internetu, GG,
Nie testowałem dużo ale działa raczej poprawnie, GG z Ovi Sklepu się połączyło, da się pisać, neta też da się przeglądać ale raczej mobilne wersje stron albo w Operze mini z kompresją obrazków, niestety, EDGE szybkie nie jest

Ogólnie telefon za tą cenę polecam, pomimo że się baaardzo szybko rysuje to jest dobrze zrobiony, nie ma błędów w FW, bateria jest genialna, soft stabilny (pod warunkiem że nie przywróci się backupu z poprzedniego, zwłaszcza ustawień i ok 1500 SMSów

), dobra jakość rozmów i wygodna klawa. Dla mnie ten fon jest idealny w każdej funkcji do której go potrzebowałem
[ Dodano: 4 października 2012, o 10:04 ]majsterbdg wrote:A który z tych dwóch modeli robi lepsze zdjęcia tekstu ?? I też na której odtwarzacz muzyki jest lepszy.
Tutaj akurat nie powiem co do 201 bo sam nie używam

Aparat jakiś specjalny nie jest jak się chwilę pobawiłem

Musiałbym sprawdzić jak zrobi ale to po 16 bo teraz do szkoły wychodzę