by BandeO » 30 Mar 2016, o 16:40
Tu problemem nie był tylko język, chodzi o to że klawiatura zmieniła mi się na Portugalską (chyba) i niektore klawisze nie dzialaly, a pod innymi byly inne znaki. Niestety, zachciało się Phoenixem wymiany na starszą wersję (z T-Mobile, firmowa) i skończyło się tak jak ostrzegali, wywalilo wszystko. Po całym dniu dłubania, tak jak Pawelooss mówisz, podmieniania plików tylko z językiem, kończyło się to błędami, niestabilnością sys itp. Nie dało się wgrać starszej wersji w żaden znany mi sposób, czy to bylo z zaznaczoną opcją "Dead cośtam" (ze telefon jest wylaczony, bo nijak nie da sie go odpalic), czy na sucho przez podanie mu odpowiedniej wersji do instalacji. Po prostu mi nie wyszło, nawet jesli ktos zaprzeczy, ze sie da

Rozwiązanie jednak było prostsze niż się wydaje: google.pl szukaj "rm-813 flash file 15.09 chomikuj" i po 3 próbach udało się, pierwszy klient miał same pliki do podmiany, kolejny też jakieś... dziwne, no a kolejny dał pełną paczkę plików do wgrania Phoenixem w języku polskim itp. Sprawa zakończona, można zamknąć. BTW: szkoda że wielkimi literami nie zaznacza się że NIE, NIE MOZNA INSTALOWAC STARSZEJ WERSJI, NIE PROBUJ TEGO NIGDY BO SIE SKONCZY DLUBANIEM

Za pomoc mimo wszystko dziekuje, pozdrawiam.