![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[302] Nokia Asha 302, wgranie polskiego języka |
---|
![]() |
30 Mar 2016, o 10:46 |
BandeO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Wgrałem sobie za pomocą Nokia Software Recovery Tool oprogramowanie w wersji 15.09. Jak nie trudno się domyślić chwilę później już szukałem po forach "spolszczenia". Może ktoś pomóc jak to zrobić? Gdzieś wyczytałem, że downgrade spowoduje zakonczenie zywota telefonu a wersja 15.09 nie ma języka polskiego. Będę zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam.
|
Last post |
![]() |
![]() |
30 Mar 2016, o 14:07 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz poszukać oryginalnego softu w wersji 15.09 i jeśli nie ma do niego polskiej wersji językowej, to znaleźć wcześniejszą, do której taka była i wyciągnąć z niej tylko plik PPM, który podmienisz za ten z 15.09. Jeśli niewiele się różniły, to to zadziała.
emberdo miała ten telefon, to może się jeszcze orientuje w tych wersjach. [ Dodano: 30 mar 2016, o 14:07 ] Analogiczny problem: product-code-dla-nokii-asha-302-pl-vt32962.htm |
![]() |
![]() |
30 Mar 2016, o 16:40 |
BandeO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tu problemem nie był tylko język, chodzi o to że klawiatura zmieniła mi się na Portugalską (chyba) i niektore klawisze nie dzialaly, a pod innymi byly inne znaki. Niestety, zachciało się Phoenixem wymiany na starszą wersję (z T-Mobile, firmowa) i skończyło się tak jak ostrzegali, wywalilo wszystko. Po całym dniu dłubania, tak jak Pawelooss mówisz, podmieniania plików tylko z językiem, kończyło się to błędami, niestabilnością sys itp. Nie dało się wgrać starszej wersji w żaden znany mi sposób, czy to bylo z zaznaczoną opcją "Dead cośtam" (ze telefon jest wylaczony, bo nijak nie da sie go odpalic), czy na sucho przez podanie mu odpowiedniej wersji do instalacji. Po prostu mi nie wyszło, nawet jesli ktos zaprzeczy, ze sie da
![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|