![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Patche & Tuning » Modyfikacje S40v6 » Patche: C2-01 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 21 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[11.20] Nokia C2-01 | RM-721 |
---|
![]() |
31 Jul 2012, o 01:21 |
adrian72411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mod zawiera:
-aplikacje: darmowe GG v5.0 (beta), TTpod v1.70 [PL], Blueftp [PL], MemoryUp, Opera v4.2 i 7, brak gier. -zmienione: ikony głównego menu, dodane 3 skróty w menu, zmienione inne ikonki, aplikacje są przystosowane już do minimalizacji wystarczy edycja ppu. SCREEN ![]() ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: nemo333: 31 lipca 2012, o 01:10 ] Poprawiłem linki do screenshotów które się nie wyświetlały. Całkiem ładne dzieło ![]() [ Dodano: 31 lip 2012, o 00:21 ] dzieki to moje pierwsze zamierzam zmiec emotki ikony wybierane nr itd i ikony wiadomosci pisze z telefonu [ Komentarz dodany przez: sieman0: 31 lipca 2012, o 10:50 ] Linki downloadu zawsze wstawiamy w CODE. NOWY MOD zawartość: gry: block'd, bounce tales, brain champion, rally 3d, diamond rush. city bloxx, snake III, sudoku kolekcja: BlueFTP [pl], GG [4.7.3] płatne, GG 5.0 [beta] darmowe, opera mini 7 i 4.2.55, TTpod 1.70 [pl], memory up usunięte orginalne dzwonki, więcej zmienionych ikon, każda aplikacja przystosowana do minimalizacji, gry są orginalne, wolna pamięć aż 50mb WAŻNE!! przed wgrywaniem wyjąć kartę pamięci, po wgraniu sprawdzić każdą aplikacje a potem wyłączyć i włączyć telefon i dopiero włożyć kartę pamięci, NIE PRZYWRACAĆ KOPI ZAPASOWEJ GRY I APLIKACJE I USTAWIENIA SCREENY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() link do moda: link do ppu: będzie jeszcze 3 ostatnia aktualizacja moda jak ktoś zauważy błędy jakieś to pisać ;p AKTUALIZACJA CNT DO WERSJI 1i 2; wersja v3 z orange menu więcej zmienionych ikon i zmieniony wygląd odtwarzacz standardowego |
Last edited by adrian72411 on 24 Aug 2012, o 19:57, edited 14 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 09:28 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak wgrałeś certyfikowane aplikacje do contentu, dodatkowo dodając linijkę do minimalizacji? Ja przy każdej próbie otrzymywałem komunikat o uszkodzonym archiwum. A z miłą chęcią bym dodał do CNT kilka appsów i podmienił w nich ikonki
![]() |
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 10:19 |
Aplikacje przerabiam winrarem otwieram zmieniam np. ikonkę przesuwając na okno winrara i zapisuje zmiany. Linijkę dodałem takim sposobem otwieram plik manifest notatnikiem wklejam ctrl+s i winrarem zapisuje zmianę. Tak wygląda plik manifest do opery 4.2 by nie było konfliktów z 7
TAK WYGLĄDA ORGINALNY PLIK MANIFEST MIDlet-1: Operette, /i.png, Browser MIDlet-Data-Size: 25600 MIDlet-Description: Opera Mini MIDlet-Icon: /i.png MIDlet-Name: Operette MIDlet-Permissions: javax.microedition.io.Connector.http, javax.microe dition.content.ContentHandler MIDlet-Permissions-Opt: javax.microedition.io.Connector.socket,javax.m icroedition.io.Connector.file.write,javax.microedition.io.Connector.f ile.read,javax.microedition.io.Connector.sms,javax.wireless.messaging .sms.send MIDlet-Vendor: Opera MIDlet-Version: 4.2.55 MicroEdition-Configuration: CLDC-1.0 MicroEdition-Handler-1: Browser, , , , te 2 linijki odpowiadają za odpalenie się MicroEdition-Handler-1-ID: com.opera.browser opery po kliknieciu przeglądarka MicroEdition-Profile: MIDP-2.0 Operette-Cluster: p PRZEROBIONY PLIK MIDlet-1: Opera Mini, /i.png, Browser MIDlet-Data-Size: 25600 MIDlet-Description: Opera Mini MIDlet-Icon: /i.png MIDlet-Name: Opera Mini MIDlet-Permissions: javax.microedition.io.Connector.http, javax.microe dition.content.ContentHandler MIDlet-Permissions-Opt: javax.microedition.io.Connector.socket,javax.m icroedition.io.Connector.file.write,javax.microedition.io.Connector.f ile.read,javax.microedition.io.Connector.sms,javax.wireless.messaging .sms.send MIDlet-Vendor: Opera MIDlet-Version: 4.2.55 MicroEdition-Configuration: CLDC-1.0 MicroEdition-Profile: MIDP-2.0 Nokia-MIDlet-no-exit: true zmieniłem też nazwę instalki na krótszą opera.jar |
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 11:29 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No bardzo ładnie się prezentuje. Ciekawe są te ikonki. Szkoda że nie zmieniłeś wszystkich ikon. Te ikonę menu się dobrze prezentują i reszta ikon też powinny być podobne. Jak na pierwszy raz nie jest źle
![]() |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 16:06 |
nad resztą ikon pracuje;) będzie kolejna wersja mam juz gotowe emotki te ikonki wybierane numery itd
[ Dodano: 2 sie 2012, o 13:19 ] Nowy mod:D [ Dodano: 13 sie 2012, o 16:06 ] co myślicie o orange menu w 3 wersji?? zmienię więcej grafiki wywalę zbędne linijki w pliku xml a z aplikacji zmieneie opere 4.2 na 4.4 i gg na oficjalne. |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 16:21 |
To znaczy tak. Rób ten patch pod konkretny styl. Pierwsza wersja to taka lekka mieszanka. Orange Menu tzn OHS ?? Nie wiem czy jest ono, potrzebne, bo będzie działać tylko na sofcie z Orange. Z aplikacji wywalił bym wszystko i zostawił tylko Opere. Z GG nie każdy korzysta a jak ktoś będzie chciał to sobie zainstaluje. Dodał bym jeszcze kilka tapet, i motywów. No i przede wszystkim pokaż na forum swoje dzieło
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 16:39 |
czemu na sofcie tylko z orange? jak dodam odpowiednie linijki itd to nie będzie działać?? u ruskich takie cos widziałem i na 11.20 każdą aplikacje można usunąć jak komuś gg nie pasuje to usuwa i nie ma jej w menu tak samo gry
![]() |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 17:13 |
Ta opcja jest chyba tylko i wyłącznie na softach Orange. Na nie brandowanym sofcie i brandowanym Plusa tej opcji nie miałem na 6300. Może w tych nowszych wersjach tzn V5 i V6 zmienili.
|
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 18:02 |
rezygnuje z orange menu zmieniam wyglad otwarzacza na taki w stylu windows media player najnowszy
![]() |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 19:57 |
majsterbdg wrote: Ta opcja jest chyba tylko i wyłącznie na softach Orange. Na nie brandowanym sofcie i brandowanym Plusa tej opcji nie miałem na 6300. Może w tych nowszych wersjach tzn V5 i V6 zmienili. W v3 wystarczyło zaznaczyć haczyk w PPU w każdym sofcie, a w v5/v6 to kwestia kilku plików w CNT i podmiany języka PL00 na PL04 w PPM |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 20:00 |
ojj mieszanka, mieszanka
![]() ![]() HitFan wrote: majsterbdg wrote: Ta opcja jest chyba tylko i wyłącznie na softach Orange. Na nie brandowanym sofcie i brandowanym Plusa tej opcji nie miałem na 6300. Może w tych nowszych wersjach tzn V5 i V6 zmienili. W v3 wystarczyło zaznaczyć haczyk w PPU w każdym sofcie, a w v5/v6 to kwestia kilku plików w CNT i podmiany języka PL00 na PL04 w PPM dzięki za wyjaśnienie ![]() |
![]() |
![]() |
13 Aug 2012, o 21:02 |
jak zmienic pl00 na pl04? Ppmodem? I jak export czy jak bo mi blad wywala jak robie
|
![]() |
![]() |
14 Aug 2012, o 13:47 |
musisz wyciągnąć z PPMu Orange język PL04 (prawy myszy>export to XML) potem w czystym języku dać prawym myszy na gałąź lang i dać import from XML. Potem usunąć (prawy>delete) język PL00 i z głowy
![]() |
![]() |
![]() |
14 Aug 2012, o 14:19 |
dzieki nic takiego trudnego :d a do cnt to jeden folder tylko tak patrze i plik xml pare linijek
|
![]() |
![]() |
19 Aug 2012, o 15:22 |
vinncento ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra robota pierwszy patch do c2-01 masz plusika
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 21 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Patche & Tuning » Modyfikacje S40v6 » Patche: C2-01 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)