by oolobambolo » 15 Oct 2021, o 15:33
Wunder Wungiel wrote:A nie lepiej zamiast zamiennika było kupić oryginalną? Te oryginalne (nawet jeśli mają mniejszą pojemność) są zwykle lepiej wykonane i dłużej wytrzymują. Zamiennik zaś po niedługim czasie potrafi tak stracić pojemność, że trzyma gorzej od oryginału
Problem z oryginalnymi jest taki że już 2X nadziałem się na nową oryginalną z allegro (nie najtańszą) i okazało się że jest albo podróbka albo używana z nową nalepką

więc kupiłem zamiennik.
Znalazłem/kupiłem inną ładowarkę do nokii i też ładuje do max 91% według ION battery Timer
[ Dodano: 1 paź 2021, o 10:07 ]ładowarkę AC4E mam od starej nokii 3500 classic i ta ładowarka też ładuje do 91% max.
Ładowarka która była z telexem nokia c5-00.2 to AC15E i ta też ładuje do 91% max.
Dziwna sprawa z tym ładowaniem trochę mnie to irytuje ale można z tym żyć

, skoro to nie wina ładowarek, akumulatorków (bateri) to może jest to wina oryginalnego firmware od nokii (102.002) ?
Szukałem w sieci podobnego tematu (również w EN) ale nie znalazłem
[ Dodano: 1 paź 2021, o 10:24 ]Goglowałem trochę i mam takie pytanko, czy w Nokii C5 jest partycja cache? Pytam dlatego że w sieci piszą "wipe cache partition" i podobno po tym zabiegu ma wszystko działać.
[ Dodano: 2 paź 2021, o 10:11 ]Kopię, kopię i kopię za rozwiązaniem i znalazłem podobny temat
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
ale bez odpowiedzi, choć widzę że ktoś miał taki sam problem z ładowaniem do 91%.
[ Dodano: 15 paź 2021, o 15:33 ]Pytanko,
Jeśli utworzę sobie kopię pamięci telefonu i potem zrobię Hard Reset to czy po przywróceniu kopii pamięci telefonu wszystkie ustawienia, hack telefonu, patche itp. wrócą do stanu zanim zrobiłem hard Reset?
Pytam dlatego że szukam i szukam rozwiązania mojego problemu dotyczącego ładowania baterii do 91%

.Dodatkowo zauważyłem że pomimo zoptymalizowania telexa czyli poblokowanie zbędnych bajerów telex w czasie spoczynku czy jak to się profesjonalnie nazywa telefon zużywa za dużo aku. Skąd wiem że za dużo, poszperałem w internetach i dla nokii C5-00 5MP mniej więcej w stanie czuwania wynosić powinno według Energy Profiler od 0,04 - 0,010W.
Moja nokia zżera w stanie czuwania 0,27.
Wyłączyłem wszystko co się dało.