Hej mam nokię c5-00.2 5PX i mam pytanie do innych posiadaczy c5, ile czasu ładuje się bateria od 0? Czy telefon informuje o pełnym stanie naładowania baterii, jest jakieś powiadomienie gdy naładuje się na full? Jeśli jest powiadomienie to w formie obrazu czy może tylko dźwięku?
Pytam dlatego że u mnie tego nie ma, tzn. mogę i ładować 3h i nie ma powiadomienia, nie jest to wina baterii (1050) bo kupiłem drugą (1200) i dalej mam to samo.Nie jest to też wina shakowanego telexa, powiadomienia nie było od początku.
Tak samo wygląda sprawa gdy telefon jest wyłączony i podepnę ładowanie, mogę ładowaći 3h i nie ma info o naładowanej baterii.
Baterie ładuję więc na oko czyli godzinkę
Firmware chyba najnowszy bo 102.002, hard reset nic nie dał, telex ciągle pokazuje ładowanie.Dodam też że na baterii o poj.1200 dziwnie pokazany jest stan baterii zawsze jest 7 kresek. Apka phonetinfo ciagle pokazuje 100 procent więc ciągle mam 100% naładowanej baterii i ładuję wtedy gdy włączy się tryb oszczędzania energii bo z 7 kresek nagle spada do 1, tak jest w przypadku baterii o pojemności 1200, oryginalna bateria 1050 pokazuje normalnie czyli 7,6,5,4,3,2 i 1.
Dzięki i pozdrawiam.