by nemo333 » 5 Nov 2018, o 02:37
Navia wrote:Osobiście tego nie próbowałem ale kiedyś na tym forum znalazłem taki tekst:
No to jak nie próbowałeś to nie dawaj takich rad.
W najlepszym przypadku coś takiego skończy się błędem przy próbie wgrania. Sumy kontrolne nie będą się zgadzać i Phoenix nie dopuści do instalacji. W najgorszym - wymieszanie plików FW skończy się ucegleniem telefonu. Szczególnie jeśli jest to custom to pod żadnym pozorem nie wolno mieszać plików FW modyfikowanych i oryginalnych ani dogrywać brakujących jeśli Phoenix się o nie burzy.
Jest możliwe dogranie polskiego języka do 91.004, trzeba użyć pliku językowego z 91.003 Ale nie podmieniając go na żywca i bez pomyślunku w folderze z softem tylko w ustawieniach Phoenixa wybrać do wgrania ten ze starszego zamiast z najnowszego. Co nie zmienia faktu że nie było sensu go wgrywać, bo nie wnosi nic nowego poza koniecznością kombinacji z językami. Chyba że to jakiś custom ale nie wygląda na takiego.
Navia wrote:W mojej paczce soft pod nazwą Germany Black Al ma język PL i to jest 091.004 .
A jesteś pewien że to jest FW czyste, niemodyfikowane a nie jeden z customów od Siemano?
On właśnie był robiony na bazie niemieckiego softu i tak się przedstawiał. W oryginale ten PC nie ma polaka.
Gustaw72 wrote:Ewentualnie niższy soft w złotej wersji. Muszę poszukać u siebie, bo może mam. A przy okazji zapytam właśnie jak zrobić downgrade w tym modelu?
Nie ma fizycznej możliwości w obecnej chwili zrobić downgrade w żadnym telefonie z zabezpieczeniami SL3, nawet z tego co kojarzę nie jest to możliwe w serwisie z odpowiednim sprzętem.
W Twojej obecnej sytuacji najlepiej jest rozejrzeć się za jakimś customem, np jeden z wytworów od Sieman0, przejrzyj sobie dział -
softy-s60v3-vf258.htm W kilku z nich użytą bazą były pliki z 91.004 więc możesz bezpiecznie je wgrać a jest tam język polski przeniesiony ze starszych softów.