Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 4 of 6 [ 81 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Print view
Write comments Post new topic

[Porównanie] Nokia E7-00 vs. Nokia N900 vs. HTC Desire Z vs. Android non-qwerty?

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 13:13

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
Dzieciak ma możliwość zmiany głupiej ikonki i to go bawi. Zobaczy WP i stwierdzi - co to w ogóle jest, przecież to nawet nie wygląda. Ale nie ma pojęcia, że działa jak trzeba.

Nie mierz wszystkich jedną miarą.

Last post
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 13:17

Male - Expert  Posts/Topics4427/480  Reputation point 5230 
Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Nie mierzę, ale tak to wygląda z praktyki. Większość userów Androida, to nastolatki, dlatego napisałem wcześniej, że jest skierowany dla tej grupy.
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 13:34

Male - Administrator  Posts/Topics12083/1215  Reputation point 17485 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
A ja lubię Lego. Zawsze z zazdrością spoglądam na mechatroników budujących małe roboty i inne mechanizmy, kiedy mają zajęcia w jednej sali razem z nami informatykami "baziarzami". My expimy na kwejku, ale oni przynajmniej coś poskładają. :D

A z E52 jeszcze mi nic nie odpadło. :P
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 13:49

Male - Junior Admin  Posts/Topics4621/121  Reputation point 6384 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
pawelooss wrote:
Zawsze z zazdrością spoglądam na mechatroników budujących małe roboty i inne mechanizmy, kiedy mają zajęcia w jednej sali razem z nami informatykami "baziarzami".

Zawsze możesz zbudować takie coś w kompie! :) Nazywa się: Minecraft.

[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 października 2011, o 12:48 ]
W to to akurat dwóch kumpli ciągle napinkala na własnych lapkach. :D

[ Dodano: 31 paź 2011, o 12:49 ]
He, ja na wykładach z kumplem jackass'a ogladamy i ryjemy sie jak jakies wariaty. :D
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 14:57

Male - 10%  Posts/Topics12/2  Reputation point 10 
Offline  Profile 
Windows 7 Opera
Większość userów Androida, to nastolatki, dlatego napisałem wcześniej, że jest skierowany dla tej grupy.

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Spora część osób starszych używa Androida, bo można go właśnie fajnie przystosować do siebie i nie chodzi o zmianę ikonki, tapety czy motywu... Osoby poważne które cenią sobie dopracowanie wybiorą sprzęty BlackBerry z fizyczną qwerty. WP7 ma szanse się stać czymś bardzo dobrym, ale oby na szansach się nie skończyło... Jakoś nie widzę tego zapału do pisania aplikacji pod niego. W sumie to sam chcę z czasem kupić sobie coś z WP7, ale jak będzie to sprzętowo ciekawa oferta oraz będzie miał porządne aplikacje (a nie mahjong za 20 zł z Marketplace...) i nie chodzi mi tu o dwa rdzenie czy aparat 20 MPx, bo na co to komu...
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 15:17

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Quote:
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Spora część osób starszych używa Androida, bo można go właśnie fajnie przystosować do siebie i nie chodzi o zmianę ikonki, tapety czy motywu...

Gdzieś widziałem statystyki, jak znajdę, to zamieszczę.
Quote:
Osoby poważne które cenią sobie dopracowanie wybiorą sprzęty BlackBerry z fizyczną qwerty.

Też mi się tak kiedyś wydawało, ale BB można powiedzieć, że się w ogóle nie sprzedaje.
Quote:
WP7 ma szanse się stać czymś bardzo dobrym, ale oby na szansach się nie skończyło... Jakoś nie widzę tego zapału do pisania aplikacji pod niego.

Od premiery Mango zaczęło przybywać aplikacji w zastraszającym tempie. Robi się taki sam śmietnik jak w marketach androida i ios.
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 15:33

Offline  Profile 
Windows 7 Opera
Gdzieś widziałem statystyki, jak znajdę, to zamieszczę.

Ja też je widziałem, problem był tego typu, że były stare. Z resztą, nie od dziś wiadomo, że Android jest kierowany dla ludzi młodych, równiez w Twoim wieku, czyli ~30 lat, sam już dawno wyrosłem ze zmiany ikonek, ale na studiach masa aplikacji mi się przydaje, które są tylko na Androidzie, czasem też na iOS.

Też mi się tak kiedyś wydawało, ale BB można powiedzieć, że się w ogóle nie sprzedaje.

Czy się nie sprzedaje, to bym polemizował, na pewno mniej niż Android czy iOS. Ale wyniki sprzedaży WP7 też nie powalają...

Od premiery Mango zaczęło przybywać aplikacji w zastraszającym tempie. Robi się taki sam śmietnik jak w marketach androida i ios.

Jeśli WP7 ma być czymś konkretnym, czymś co przyciągnie biznesowych klientów to muszą wyjść na niego biznesowe aplikacji, szyfrowane oraz sam system musi być szyfrowany. Póki co, jak dla mnie, jest takim samym systemem dla nastolatków jak Android czy iOS. W Androidzie brakuje mi szyfrowania danych, abym mógł z czystym sumieniem polecić każdemu jako porządny terminal, a nie tylko jako zabawkę.
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 15:57

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Na pewno będą, bo Microsoft i Nokia płacą deweloperom za aplikacje.

[ Dodano: 31 paź 2011, o 14:57 ]
Nie nie, ja na pewno nie wrócę do Androida. Testowałem na nim modyfikacje, bo chciałem dużo zarobić jak kiedyś. Nie da się.
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 16:05

Offline  Profile 
Windows 7 Opera
Na pewno będą, bo Microsoft i Nokia płacą deweloperom za aplikacje.

Z jednej strony to dobrze, z drugiej trochę gorzej, bo większość lepszych aplikacji może być przez to darmowa. Chciałbym, aby kiedyś WP7 przyciągał deweloperów za darmo, tj. aby nie musieli oni dostawać kasy aby napisać aplikację dla WP7.
Poza tym, głęboko wierzę w rozwój tego systemu, każda zdrowa konkurencja to plus dla wszystkich. WP7 ma szansę połączyć Androida i iOS, ale tylko jeśli telefony sprzętowo będą oferować dużo, niekoniecznie wypaśne aparaty nabite megapikselami czy nagrywanie Full HD filmów, ale pojemne pamięci, koniecznie sprzęty ze sprzętową, wygodną klawiaturą qwerty, muszą być odblokowane opcje typu pamięć masowa, do tego dojdą dobre aplikacje i można taki system polecić. Na chwilę obecną, co ciekawsze aplikacje to płatne...
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 21:34

Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
To może jeszcze HTC Incredible S przygarnąć do porównania, jak tak sobie tu dywagujemy? :D

http://www.bazatelefonow.pl/porownanie/ ... 6207-7817/
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 31 Oct 2011, o 21:53

Offline  Profile 
Windows 7 Firefox
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 2 Nov 2011, o 00:27

Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
Ice Cream Sandwich [alpha] uruchomiony na SGS! :hihi:
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 2 Nov 2011, o 10:57

Offline  Profile 
Windows 7 Opera
Ja bym brał SGS i to wszystko. Prawdopodobnie będzie oficjalny ICS, a jak nie oficjalny, to będzie z XDA, więc nie będzie problemu ;)
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 30 Nov 2011, o 01:30

Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
A może Motorola Defy+? ;>
Reply with quote 

Post [Porównanie] Re: Nokia E7-00 vs. HTC Desire Z vs. ogólnie Android z dobrą baterią? 30 Nov 2011, o 02:24

Male - Moderator  Posts/Topics4661/415  Reputation point 3242 
Offline  Profile   
Windows 7 Chrome
Defy+ nie wiele się różni od starszego brata, ma procesor szybszy o 200mhz, baterię pojemniejszą o 160mAh, ekran Corning Gorilla Glas, fabrycznie zainstalowany 2.3 Gingerbread i podobno poprawiona wytrzymałość telefonu na wilgoć, upadki itp.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 4 of 6 [ 81 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to