Witam. Dziś w ręce wpadła mi Nokia E7. Znajomy wziął na firmę, pomyślałem że lekko opisze
No to zaczynamy.
Telefon dostarczony kurierem, zapakowany wszystko co daje producent. Minus że telefon z Orange, co równa się z brandem. Po rozpakowaniu uzyskałem taki widok:

Telefon zapakowany w nieduże pudełko, a w pudełku wszystko co trzeba, i co zawiera zestaw. Czyli:
-Telefon Nokia E7
-Słuchawki WH-205
-Kabel USB CA-179, tym razem długi, nie taki jak w C5-00.
-Adapter USB na pendrive, dysk CA-157
-Adapter HDMI CA-158
-Oraz ładowarke na micro-USB

Telefon jest wręcz idealny dla osób piszących dużo sms, używających często internetu. Ogólnie telefon jest z przeznaczeniem biznesowym, i w tym przeznaczeniu spełnia się idealnie. Programy podobne do Worda Excela, znajdziemy na telefonie. Telefon posiada wbudowaną pamięć wielkości 16GB. Niestety, mimo że jest następcą N8, nie ma rozszerzenia kartą microsd. Za to osoby którym ta pamieć nie starczy mogą podpiąć pen drive, dysk przenośny. Ja osobiście sprawdziłem, jak działa przy tym pendrive, i jestem zaskoczony szybkością, pliki muzyczne, fotografie, i filmy działają idealnie.

Wielkim plusem jest to że telefon odtwarza każdy format, avi, mp4, itp. Jakoś wyświetlania jest bardzo dobra, zagościł w telefonie ekran AMOLED, o rozdzielczości 360 na 640 pikseli.

Aparat w telefonie, mimo swoich 8mpx, jak dla mnie niema fajerwerk, ponieważ niema autofocusa, i chcąc zrobić zdjęcie z bliska i wyraźnie, możemy odrazu wybić to sobie z głowy, za to filmy nagrywane tym telefonem są perfekcyjne, wysoka rozdzielczość jak i jakość jak na telefon. Nawigacja, jest przyjemna szybka i dokładna, więcej nie mogę się na jej temat wypowiedzieć, telefon mam krótki czas.
Zestaw słuchawkowy też jest bardzo dobry, wszystkie dźwięki są bardzo dobre, i słyszalne, bass, soprany, słuchawki według mnie godne polecenia.

Slider, wykonany bardzo dobrze, niema luzów, chodzi jak trzeba stawia lekki opór. Ale tak jak powinno być nie za luźno. Klawiatura qwerty, jest wręcz idealna, wygodna, duże klawisze i odstępy, wiec osoby z większymi palcami będą zadowolone, i śmiało mogą pisać, bez obawy że trafią w inny klawisz.

Kilka zdjęć telefonu:

Jest to mój pierwszy taki opis.

Chciałem tak mniej więcej przedstawić.

Jeśli się podoba daj plusa