![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia Lumia 610/710 - Opinie. |
---|
![]() |
9 Jun 2012, o 11:06 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Dostałem propozycję zmiany telefonu na nowszy. Potrzebuje Opinie na temat w/w Nokii. O Lumii 610 nieco wiem ale i tak proszę pisać
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 11:36 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale co chcesz wiedzieć? Już jest "naście" recenzji w sieci. W starciu 610 vs 710 to ta starsza wygrywa. Ja bym w ogóle się wstrzymał z kupnem czegokolwiek na WP do 20 czerwca, gdy będzie wiadomo, czy W8 dostaną wszystkie urządzenia i w jakiej formie.
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 11:39 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiadomo, że 710 jest lepsza. Ma lepszy system i można ją odblokować.
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 11:42 |
Te 11 dni to mogę poczekać. Recenzje recenzjami ale nie każdy tak samo patrzy na tą samą rzecz. Najbardziej interesuje mnie jakość działania GPS-u. Idą wakacje więc często będę wyjeżdżał a wiadomo GPS się przydaje czasami.
No właśnie !! Czy 610 da radę odblokować?? Niektórzy mówią, że to okrojony system?? |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 11:45 |
System nie jest ten sam co w 710. Nie da się jej jeszcze odblokować ale to kwestia czasu.
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 12:25 |
zibi305 wrote: Wiadomo, że 710 jest lepsza. Ma lepszy system i można ją odblokować. Każdy WP7 jest taki sam. Możliwość odblokowania nie czyni telefonu lepszym. [ Dodano: 9 cze 2012, o 12:25 ] Więc nie gadaj herezji, że jest inny... |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 12:26 |
zibi305 wrote: System nie jest ten sam co w 710. Przecież oby dwa mają WP na pokładzie to jak 610 ma mieć inny ![]() |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 12:32 |
Chodzi o wersję systemu. 710 to Mango a 610 to okrojona wersja Tango. Tak się to chyba nazywa.
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 13:49 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
710 to NUMER modelu, tak samo jak 610.
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 13:55 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adaś, jemu chodzi o to, że 710 ma wersję Mango, a 610 Tango. Nie musisz go od razu wyzywać...
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 14:05 |
sekus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
majsterbdg wrote: Najbardziej interesuje mnie jakość działania GPS-u. Idą wakacje więc często będę wyjeżdżał a wiadomo GPS się przydaje czasami. GPS działa szybko i precyzyjne. Odkąd kupiłem Lumię 710 to nawigacja leży w szafce. Do nawigacji nawet nie musisz mieć połączenia z internetem. |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 14:12 |
sekus wrote: majsterbdg wrote: Najbardziej interesuje mnie jakość działania GPS-u. Idą wakacje więc często będę wyjeżdżał a wiadomo GPS się przydaje czasami. GPS działa szybko i precyzyjne. Odkąd kupiłem Lumię 710 to nawigacja leży w szafce. Do nawigacji nawet nie musisz mieć połączenia z internetem. A mapy są już wgrane czy trzeba dogrywać ?? Ogólnie chodzi mi O mapy Polski/Szwecji ewentualnie Hiszpani. |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 14:38 |
zibi305 wrote: Tak się to chyba nazywa. Chyba... Po pierwsze to nie ma czegoś takiego jak Tango - nazwa umowna, bo aktualizacja dla wszystkich telefonów miała być rewolucyjna (jak Mango), a nie była, piszemy tylko dla ułatwienia. "Tango" to nie okrojona wersja systemu, tylko soft pozwala na zmniejszenie wymagań sprzętowych (dlatego mamy np. w Lumii 610 256 ram). Aktualizacje powinny otrzymać wszystkie telefony. |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 16:03 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pamiętam jak odpaliłem z kumplem mapy sobie na WP7. Mój GT540 określił lokalizację od razu, a na tamtym lg czekaliśmy i czekaliśmy. Nagle określiło lokalizację jakąś obok, do zaakceptowania. Ale stojąc w miejscu pokazywało pięknie prędkość 20km/h.
![]() Co do 610, to aplikacje muszą zostać napisane od nowa na nią. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 9 czerwca 2012, o 16:14 ] Kłamiesz. Prawdziwy hejter nigdy nie widział na oczy przedmiotu swoich hejtowań. |
![]() |
![]() |
9 Jun 2012, o 16:33 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IuDeX wrote: Pamiętam jak odpaliłem z kumplem mapy sobie na WP7. Mój GT540 określił lokalizację od razu, a na tamtym lg czekaliśmy i czekaliśmy. Nagle określiło lokalizację jakąś obok, do zaakceptowania. Ale stojąc w miejscu pokazywało pięknie prędkość 20km/h. ![]() Pierwsze wersje Nokia Nawigacja pozostawiały wiele do życzenia. IuDeX wrote: Co do 610, to aplikacje muszą zostać napisane od nowa na nią. Tak, ale tylko około 5% ze wszystkich. [ Dodano: 9 cze 2012, o 16:32 ] zibi305 wrote: Chodzi o wersję systemu. 710 to Mango a 610 to okrojona wersja Tango. Tak się to chyba nazywa. Nie ma żadnego okrojonego Tango i nigdy nie było, ale wersja 8773 została tak umownie nazwana i wszystkie Lumie już dawno ją posiadają. A pozostali jeszcze muszą czekać ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)